Nogomet

Zajec: "Do pobjede bez kalkulacija"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 03.08.2010.
Zajec: "Do pobjede bez kalkulacija"
Foto: Davor Sajko

Poraz od Rijeke morali su brzo zaboraviti u Maksimiru, srijeda donosi uzvratni susret 3. pretkola Lige prvaka protiv Šerifa. Dinamo je iz Moldavije donio povoljnih 1:1, no Velimir Zajec dobro zna kako će uzvrat biti daleko od neke formalnosti...

Dan prije novog europskog Dinamovog ispita pred novinare je izašao trener Velimir Zajec: "Nakon ručka idemo u karantenu i vraćamo se pred utakmicu, što je uobičajen raspored prije ovakvih utakmica. Ekipa mora biti na okupu, posebno jer imamo i povratnike iz mlade reprezentacije, imamo novog igrača i ovo je prilika da se družimo i pripremamo."

Zajec se na prokolaran način izrazio o gostima, očito je da su dublje analize rezervirane za interne potrebe: "Čeka nas teška utakmica protiv suparnika koji nije atraktivan, ali čiji europsk rezultati pokazuju da se radi o čvrstoj momčadi. No, nisu bolji od nas. Mi moramo doći do pobjede jer kalkulacije ne donose ništa dobro."

"Šerifu ne igra kapetan zbog kartona, ali oni su zatvorena momčad koja teško prima pogotke i vreba svoju šansu iz prekida. Tako će igrati i u Maksimiru, sigurno neće ganjati rezultat. Zadnju prvenstvenu utakmicu su s rezervnim sastavom odigrali 0:0, pa su prema tome bolji od nas."

Usprkos porazu, Zajec je bio zadovoljan nekim segmentima igre njegove momčadi protiv Rijeke: "Pokazali smo tada dobru pas igru, ali ne i dovoljnu agresivnost i želju za postizanjem pogotka. Kada imate 23 udarca na gol, a protivnik pet, ne možeš biti zadovoljan realizacijom za koju vjerujem da će biti bolja."

Zajec je iskoristio prigodu da preko medija pozove što veći broj navijača "jer Dinamo je klub koji ima europsku tradiciju koju bi bilo dobro nastaviti". Trener Modrih se ne boji kiše zbog dobre drenaže maksimirskog travnjaka, a eventualno mokri travnjak ne bi ugrozio kvalitetnu pas igru Dinama.

Zeko još nije siguran oko sastava - barem ne pred novinarima - ali sigurno je da neće moći nastupiti Butina, Tomečak i Barbarić. Andrej Kramarić je dobio lakši udarac, ali bi trebao konkurirati za momčad, a Vrsaljko se dobrim nastupom protiv Rijeke "izjednačio" s Ettom pa je sada pozicija desnog beka otvorena.

Što se novog pojačanja tiče, Ante Rukavina vjerojatno neće biti spreman za cijelu utakmicu, no po svemu sudeći - igrat će: "Trenirao je četiri tjedna, odigrao dvije i pol utakmice i sigurno da nije igrač kojeg ćemo imati za koji mjesec jer praktički prošli tjedan nije trenirao. Ukoliko bi izdržao 45 ili 60 minuta, to bi bio dobar pomak za njega. Od njega maksimum očekujem tek za mjesec dana."

Za kraj, Zajec je poslao optimističnu poruku novinarima, ali i navijačima: "Ovoga puta se vi više bojite utakmice nego ja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade04.08.2010. u 16:01
    Dinamo !!!
    LeBronWade
  • db04.08.2010. u 13:24
    pa i ne volim ni jedan klub.... al navijam za dinamo, to mi je najdraži klub... al da ja plaćam kartu za onakvo ruglo, nedostojno čovjeka.... da bi gledao osrednji nogomet... ne hvala, radije ostanem doma....
    db
  • Obrisan korisnik04.08.2010. u 12:28
    dva razlike će bit. Minimalno. :)
    Obrisan korisnik
  • danchy04.08.2010. u 08:52
    tako je ljimi, klub voliš ili ne voliš, bez obzira na stadion...
    danchy
  • Obrisan korisnik03.08.2010. u 22:05
    izgovori izgovori... ja isto sanjam posten stadion pa sutra idem na tekmu, jedini razlog koj mogu donekle razumjeti jest nekvalitetan nogomet i manjak napetosti (sto se recimo pokaze u proljetnom dijelu hnla)... međutim sutra nece biti nista od toga
    Obrisan korisnik