Nogomet

”Prošlo vrijeme Robija, Ronalda i Sammira”

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 05.08.2010.
”Prošlo vrijeme Robija, Ronalda i Sammira”
Foto: Davor Sajko

Vladimiru Volkovu promašeni jedanaesterac nije mogao pokvariti dobro raspoloženje nakon što je Šerif u Zagrebu uspio izboriti 4. pretkolo Lige prvaka. Srpski nogometaš postigao je pogodak koji je Moldavcima omogućio produžetke i jedanaesterce nakon kojih su izbacili Dinamo, a Volkov je priznao kako je njegova momčad jedanaestercima i težila…

Volkov se pokazao kao izuzetno simpatičan mladić koji je brutalno iskreno komentirao 1:1 Dinama i Šerifa: ”Prošlo je vrijeme kad su Robi, Đajić, Ronaldinho, Ronaldo i Sammir donosili pobjede. Nogomet već odavno ne igraju pojedinci, već 11 igrača, a mi smo to večeras još jedanput pokazali.”

U produžecima se osjetila želja Šerifa da dođe do jedanaesterca, što se pokazalo pametnom strategijom, a Volkov otkriva kako počiva na čvrstim temeljima: ” Otkako sam ja u klubu, nikad nismo izgubili na jedanaesterce. Evo, prošle godine smo osvojili turnir u Moskvi tako da smo od četvrtfinala nadalje dobili sve protivnike na penale. Mi nismo ni očekivali da ćemo u Maksimiru zgaziti Dinamo, igrali smo na rezultat.”

Među sedam igrača koji su promašili jedanaesterac je i Volkov, koji je pucao, usprkos očiglednoj ozljedi. Na pitanje kako to da je ipak pucao, Volkov je duhovito odgovorio: ”Ja sam penaldžija.”

Volkov je odbacio mogućnost da je Dinamo podcijenio Šerif, a još jednom se dotaknuo Sammira, ovoga puta direktno ga pohvalivši: ”Svi igrači Dinama su dobri individualci, ali Sammir je stvarno odličan. Jedini je igrač koji radi razliku i namučio nas je u obje utakmice. Što se tiče penala, ne mogu reći da nije bio penal za Dinamo, ali mislim da su igrali protiv Manchester Uniteda u Zagrebu da ga ne bi sudio. Svakako bih čestitao igračima Dinama na fair-playu jer ni prema meni ni prema suigračima s ovih prostora nije bilo uvreda na nacionalnoj osnovi, i na tome im čestitam.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2010. u 12:01
    Volkov je dobro rekao.Danas pobjeđuju momčadi,a ne pojedinci.Šerif se pokazao kao puno čvršća i kompaktnija momčad i zasluženo prošao. Dinamo ima kvalitetnije pojedince,ali i poluigrače u momčadi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2010. u 11:47
    Eeeeeeee....da je Dinamu jedan Prosinečki...zaboravljate da je on bio svjetska klasa...Sammir je trenutno samo klasa za Hrvatsku. Pa Robi je bacao na koljena cijelu Evropu, a sa ovakvih Šerifima bi pravio reklame za ringišpil
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2010. u 11:17
    nije njima prošlo vrijeme već prva četvorica znaju riješit utakmicu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.08.2010. u 10:35
    dinamo...hmmm....super su igrali a to mora svako priznat...no obrana i golmani-katastrofa.....protiv rijeke 2 udarca-GOL,a sad protiv šerifa 1 udarac-GOL....pa daj molim te!ak čeju nekaj napravit moraju dovest nekog fenomenalnog golmana i jednog stopera....a na realizacije itekako trebaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Buljko05.08.2010. u 09:46
    "ne mogu reći da nije bio penal za Dinamo, ali mislim da su igrali protiv Manchester Uniteda u Zagrebu da ga ne bi sudio." Realno, ovo je istina.
    Buljko