Nogomet

Umjesto Kalinića i Pamića Vukušić i Palić

Ivana Strahija • ponedjeljak, 09.08.2010.
Umjesto Kalinića i Pamića Vukušić i Palić
Foto: Duje Bonačić

Brzo je dvojbu oko zamjene za ozlijeđene Kalinića i Pamića riješio izbornik Dražen Ladić, pozvao je Vukušića i Palića. U dva dana pred susret s Norvežanima planira s reprezentativcima raditi samo na uigravanju linija i osvježavanju.

U srijedu u Varaždinu naša mlada reprezentacija igra iznimno važnu utakmicu, onu protiv Norvežana. U prvom susretu u Norveškoj mladi Hrvati slavili su s 3:1, dva je gola dao Jajalo, a jednog Kramarić. Hrvati su do sada u šest odigranih utakmica skupili 13 bodova i prvi su na tablici, no za vratom im je Slovačka s dva boda manje, dok je devet skupila Srbija, no ona ima i utakmicu manje. Norvežani su skupili mršava četiri boda u pet utakmica.

"Naš cilj je prvo mjesto skupine 7 i prolazak u play off bez kalkulacija. Norveška je od našeg posljednjeg susreta promijenila samo jednog igrača, to je čvrsta, radna i odgovorna ekipa koja igra brz nogomet. Mi moramo odgovoriti na isti način kako bi naše individualne kvalitete došle do izražaja", kazao nam je Ladić.

Hrvatska je ipak izraziti favorit toga susreta, s obzirom na dosadašnji učinak norveške reprezentacije. "Ne možemo reći da će nam biti lako ili da će Norveška pasti sama od sebe, pogledajte samo učinak naših klubova koji igraju europska natjecanja, to je pokazatelj da nema lakog protivnika ili nenogometne zemlje. K tome, ne može se protiv nikoga igrati na rutinu, posebno ne u ovoj dobi. Pobjedu treba zaraditi zalaganjem, no tri boda su jedino što nas interesira. Sve ostalo nas gura u kalkulacije, a to ne želimo", upozorava Ladić.

U posljednji čas su sudjelovanje u ovoj reprezentativnoj akciji otkazali Nikola Kalinić i Zvonko Pamić. Iz Blackburna je za Kalinića došla liječnička potvrda da ne može igrati zbog rupture mišića, pa je baš ružno odjeknula vijest da je Kalinić igrao za Blackburn protiv Celtica i čak asistirao za pogodak. Ladić je komentirao: "I mi smo tu vijest saznali iz medija, mogu reći da mi takav način komunikacije nije drag, ni korektan. Iskreno, mogli smo zahtijevati da se on pojavi ovdje prema pravilniku, ali nije nam cilj navlačiti zlu krv."

Na naše insistiranje tome je dodao: "Razgovarao sam s Kalinićem na telefon i on kaže da su mu liječnici preporučili daljnju terapiju. Nema razloga za dizanje panike svaki puta kad se netko ne pojavi u reprezentaciji. E-mail o njegovom stanju poslali su iz kluba. Moj je princip da komunikaciju s igračima temeljim na povjerenju, tako dugo dok ga netko ne iznevjeri. Kad se to jednom dogodi, onda taj pojedinac više nema mjesta u našim redovima."

Umjesto Pamića, koji ima ozlijeđeno koljeno, pozvan je Antun Palić iz zaprešićkog Intera, dok je umjesto Kalinića pozvan Ante Vukušić iz splitskog Hajduka: "Oba ta igrača su već bila s nama, Palić doduše više, a posebno je dobar bio u Norveškoj", kaže Ladić.

U dva dana do utakmice Ladić neće puno toga uigravati, smatra da je njegovim reprezentativcima najvažnije osvježenje: "Pola reprezentacija stiže tek danas poslijepodne, pa ni nemamo previše treninga. No, igrači većinom igraju dosta u svojim klubovima, to je napredak u odnosu na ranije, kad većinom nismo imali momke koji su bili u prvim postavama svojih klubova. No, sad su malo umorni, pa ćemo ih osvježiti, to je najvažnije."

Utakmica Hrvatske i Norveške igra se u Varaždinu u srijedu 11. kolovoza od 17.30 sati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2010. u 00:32
    Palić...a majke ti...daj maknite tog golfera više sa klupe u-21!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 23:05
    to je onaj palić koji je odigral jednu dobru tekmu protiv hajduka, pa je prešel u inter. Nemam ništ protiv njega, samo znam da trenutačno ima boljih igrača u boljoj formi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 21:48
    Mislim da je to taj Palic iz C. Sesvete. Treba mu dati priliku pa onda kritizirati:-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 21:27
    dylandog, na krivog palića misliš... nije to onaj koji je igrao u croatiji sesvete..
    Obrisan korisnik
  • AdrianaLima fan09.08.2010. u 18:39
    kalinic nije odigrao nista u pripremama blackburna tj. bio je ozljeđen. naravno to niti medije niti izbornike nije zanimalo sto je sramota njihova....
    AdrianaLima fan