Nogomet

Eduardo: "Sve će to biti dobro"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 11.08.2010.
Eduardo: "Sve će to biti dobro"
Foto: Davor Sajko

(Iz Bratislave Tomislav Pacak i Vedran Attias) Iz izjava hrvatskih reprezentativaca koji su večeras u Bratislavi s najboljom vrstom Slovačke odigrali 1:1 može se izvući jedan zajednički nazivnik: usprkos predstavi koju će rijetko tko zapamtiti u hrvatskim redovima ne vlada zabrinutost. Prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljski naboj koji nose kvalifikacije nešto posve drugo.

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić svjestan je da ova reprezentacija može i mora bolje, no solidna i čvrsta utakmica po svemu sudeći bit će dobrim temeljem za kvalifikacijske oglede koji slijede.

"Sigurno je da možemo bolje, uvijek može bolje. Neke stvari su bile malo lošije, neke bolje, ali sve u svemu odigrali smo solidnu utakmicu. Bila je čvrsta utakmica kakvu smo i očekivali i kakva nam treba kao priprema za kvalifikacije. Oni su nama, što svojom voljom, a što zbog naše kvalitete, prepustili igru, a nama je to odgovaralo. Primili smo gol, brzo smo se vratili, imali i neke prigode koje nismo zabili – budemo drugi put", siguranje Raketa.

Po dobrom starom običaju Ognjen Vukojević prolio je puno znoja, bilo ga je svuda po terenu, a po njegovom mišljenju prvi hrvatski protivnik u kvalifikacijama definitivno nije bolji od Slovačke.

"Ova utakmica je najkorisnija bila izborniku kako bi isprobao različite varijante", rekao je Ogi. "Ono najvažnije nam dolazi za tri tjedna, a ovo nam je bila dobra generalka. Utakmica je bila obostrano oprezna, posebno u prvom dijelu, a kada se sve skupa pogleda, mislim da smo bolje kontrolirali utakmicu i imali više prigoda. Možemo biti zadovoljni, a tek sada kreće ono pravo. Latvija? Uvijek je nezgodno igrati u gostima, ali sigurno da nisu bolji od Slovačke. Slovaci su na SP-u pokazali da mogu dobiti ponajbolje momčadi na svijetu."

"Dosta smo pokušavali, imali više prigoda i više loptu u nogama, ali vidjelo se da utakmica nije prava, da nije bilo borbe i žara kao u natjecateljskim. U prvom dijelu smo imali nekoliko prigoda, šteta što nismo zabili", govorio je nakon utakmice Ivica Olić, ogorčen što sudac nije dosudio jedanaesterac nakon što ga je slovački igrač srušio u kaznenom prostoru.

"Što se tiče penala, zaista mi nije jasno zašto ga nije sudio, valjda jer je prijateljska utakmica. Stvarno nisam poznat kao igrač koji pada, puknuo sam loptu pored svog braniča, a on me pošteno opalio po nozi dok je sudac s dva metra sve to gledao."

Po prvi put od prelaska u Šahtar hrvatski je dres navukao i Eduardo da Silva. Odigrao je tek jedno poluvrijeme i izrazio zadovoljstvo rezultatom i svojim povratkom.

"Rezultat nije loš, odigrali smo dobro, a mislim da smo mogli i pobijediti. U drugom dijelu smo igrali otvorenije, imao sam i ja dvije dobre prigode, ali nisam se još naviknuo na ovu novu loptu. Sve će to biti dobro u kvalifikacijama. Zadovoljan sam što sam se vratio, lijepo je ponovno igrati i mislim da je to plus za Hrvatsku", rekao je Dudu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 09:56
    Duduu fali utakmica,nadam se da će se u Šahtaru vratiti u staru formu,trenutno to nije onaj Dudu na kojeg smo navikli.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 09:09
    stari dudu bi onaj lob žmirečki zabio..eh..imamo strašnu repku al ne igraju nis posebno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 07:58
    Dudu se polako vraća, za koji mjesec će biti onaj stari.
    Obrisan korisnik