Nogomet

Kranjčar: "Bilo je i dobrog i lošeg"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 11.08.2010.
Kranjčar: "Bilo je i dobrog i lošeg"
Foto: Davor Sajko

(Iz Bratislave Tomislav Pacak i Vedran Attias) Hrvatski reprezentativci podijelili su s novinarima nakon susreta sa Slovačkom u Bratislavi svoje viđenje utakmice.

Niko Kranjčar odigrao je 45 minuta, te je komentirao: ”Bilo je dobrih i loših strana, ali sveukupno je bilo ok. Mislim da je utakmica poslužila izborniku za ono što je trebala, isprobao je različite kombinacije. Najvažnije je da smo svi zdravi. Bilo bi jasno ljepše da smo pobijedili, ali ono najvažnije tek slijedi u kvalifikacijama. Kontrolirali smo igru, ali nismo uspjeli s većim brojem igrača dolaziti u šesnaesterac i završnicu. Ipak, nije mi jasno zašto sudac nije svirao čisti jedanaesterac za nas. To je bila jedna od tih situacija kada smo uspjeli s više igrača doći do same završnice. Sigurno je da ćemo izvući pouke iz ove utakmice i pokušati u kvalifikacijama igrati bolje. Nismo stvorili posebno puno prigoda, ali realno danas u nogometu trebaš dvije-tri dobre šanse da bi došao do pobjede. Uostalom, nisu ni oni imali nikakvih posebnih prigoda.”

Drugih 45 minuta pak je odigrao Nikica Jelavić, koji je rekao: ”Sigurno da mi je drago zbog pogotka jer sam trenutno pun samopouzdanja i ovo će mi stvarno dobro doći. Mislim da smo dobro odigrali i spremni smo za kvalifikacije. Slovačka je sličan protivnik Latviji pa nam je ova utakmica jako koristila. Mislim da su svi napadači kvalitetni, danas se meni otvorilo, ali koga god izbornik stavi, neće pogriješiti. Škrtel? Ne znamo se od prije, ne znam zašto je bio tako nabrušen na mene, ali eto, od sad se znamo.”

Punu minutažu odradio je Darijo Srna, koji je zadovoljan odigranim: ”Nije baš bio posebno ubojiti tempo, ali to nam je odgovoralo jer ipak dosta igrača još nije počelo s prvenstvenim utakmicama. Stvorili smo više šansi, nismo zabijali, ali budući da je prva utakmica, možemo biti optimistični. Dobra je ovo priprema za Latviju, ali u toj prvoj kvalifikacijskoj utakmici ćemo morati biti žešći i konkretniji. Mislim da bi se stvari drugačije razvijale da smo poveli u prvom poluvremenu, a trebali smo jer smo imali čisti jedanaesterac.”

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 07:56
    bilo je samo lošeg
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 07:55
    totalno poludio... ...ali i od ove nase igre...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 03:39
    a sta je bilo dobro ??????????????????
    Obrisan korisnik
  • Mihalj12.08.2010. u 01:45
    šta piše ovaj kebar jel poludio
    Mihalj
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 01:32
    Ne kuzim di je problem...Niti jedan od vas ne igra u HNL-u to znaci da ste nogometasi
    Obrisan korisnik