Nogomet

Perković: "Podržite našu mladost"

Damir Žbulj • četvrtak, 12.08.2010.
Perković: "Podržite našu mladost"
Foto: Ivana Strahija

Pred igračima i trenerom Hrvatskog dragovoljca u petak je na rasporedu izuzetno bitna utakmica sa Istrom 1961, koja također u dosadašnja tri prvenstvena susreta nije ubilježila niti jedan prvenstveni bod.

Susret 4. kola HNL-a, pravi derbi začelja, najavili su trener i predsjednik kluba, Davor Mladina i Ivica Perković te igrači Mario Jurin i Marcelo Brozović. Svi su umjereni optimisti pred susret u petak, jer su svjesni da im u goste dolazi ravnopravan protivnik te se nadaju da će ubilježiti prvu pobjedu i time se odmaknuti sa začelja prvenstvene ljestvice.

Predsjednik kluba, Ivica Perković, osvrnuo se i na dosadašnje partije svog kluba: "Zadovoljan sam maksimalnim angažmanom naših igrača u dosadašnja tri susreta. Jedino možemo žaliti što nas rezultat nije pomazio barem u jednoj od tih utakmica. Većinu utakmice protiv Rijeke bili smo ravnopravna, ako ne i bolja momčad pa mi je žao što nismo izvukli barem neodlučen rezultat. Ako ponovimo igru koju smo pružili na Kantridi nadam se da ćemo razveseliti sve prijatelje Hrvatskog dragovoljca. Uvjereni smo, da je ta utakmica bila odlična pozivnica za sve ljubitelje nogometa i pozivam naše simpatizere da dođu na utakmicu u petak i uživaju u našoj mladosti. Pobjeda nam je u ovom trenutku neophodna. Prosjek starosti naše momčadi je 22 godine, ti momci ne znaju kalkulirati i uvjeren sam da će ponovno pružiti dobru partiju."

Osvrnuo se predsjednik kluba i na financijsko stanje te na problem domaćinstva, za koji se nada da će ubrzo biti riješen. "Trudimo se završiti sve objekte i nadamo se da ćemo biti gotovi do kraja idućeg mjeseca. Kao i svi, u ova teška vremena imamo financijskih problema i završetak radova ovisi o našim prijateljima i sponzorima jer koristimo isključivo njihova sredstva. Potrošnju kluba sveli smo na minimum te se iskreno nadam da ćemo i dugovanja prema igračima uskoro u potpunosti podmiriti. Želimo samo isti tretman kao što ga imaju i ostali prvoligaški klubovi."

"Zahvalio bih se i upravi NK Zagreba i njihovom predsjedniku Mediću što su nam omogućili da svoje domaće utakmice igramo na njihovom stadionu. Vjerujem kako ćemo uskoro zaigrati na svom travnjaku jer će to sigurno biti dodatan motiv našim igračima, a očekujem da će nas tada pratiti i više gledatelja," zaključio je Perković.

O samoj utakmici više je progovorio trener Crnih, Davor Mladina: "Pripremili smo ekipu za sutrašnju utakmicu. Igra u prethodne tri utakmice nas može zadovoljiti. Nadam se da ćemo ovaj put takvu igru pretočiti u dobar rezultat i naravno, ubilježiti prvu pobjedu. Ne bih detaljnije o taktici, mi znamo što trebamo napraviti da pronađemo put do pobjede.

Mario Jurin i Marcelo Brozović, mlade uzdanice Dragovoljaca, također su dali svoje viđenje sutrašnje utakmice. Brozović, koji je '92 godište i već je dvije godine standardni prvotimaca kluba, smatra da su prikazanom igrom već zaslužili pokoji bod, a nada se i sutrašnjoj pobjedi. "Atmosfera u svlačionici je odlična i puni optimizma čekamo sutrašnju utakmicu. Želimo tu pobjedu i prve bodove. Dokazali smo da znamo igrati nogomet, želimo ponoviti dobru partiju iz Rijeke i upisati prvu pobjedu,"dodao je Jurin.

U sastavu neće biti velikih promjena s obzirom na prošlu utakmicu te je trener Mladina najavio početnu jedanaestoricu: Čović, Zlatar, Jurin, Grgić, Leko, Brozović, Frljužec, Begović, ŠvarićJusufi, Jazvić.

Krenula je i prodaja godišnjih ulaznica za susrete Hrvatskog dragovoljca. Roditelji registriranih igrača svih uzrasta kluba trebaju izdvojiti 200 kuna a za sve ostale simpatizere i navijače cijena je 350 kuna. Utakmica 4. kola HNL-a protiv Istre 1961 na rasporedu je u petak, u 18 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.08.2010. u 17:24
    koji klaun je ovaj perkovic...
    Obrisan korisnik