Nogomet

Rapsodija u bijelom

Mario Plavčić • četvrtak, 19.08.2010.
Rapsodija u bijelom
Foto: Duje Bonačić

Iako su u Split stigli s "bijelom zastavom", Unirea se pokazala kao čvrst suparnik. Gosti su pogotkom šokirali Poljud, no Ibričić je pravovremeno odgovorio i ponovno potvrdio o kakvom "kalibru" je riječ...

Božidar Radošević: Siguran u svim reakcijama. Izvrsno zamijenivši Subašića, dokazao je da se na njega može itekako računati. Kod gola je bio potpuno nemoćan.

Jurica Buljat: Utakmicu je otvorio poprilično nesigurno. U par navrata nije se najbolje razumio s Radoševićem, ali u nastavku je djelovao besprijekorno.

Mario Maloča (do 87. minute): Kao i Buljat, utakmicu je otvorio s nekoliko nepotrebnih ispucavanja. Zajedno s Oremušom, "kumovao" je kod pogotka Rumunja. U drugom dijelu znatno sigurniji.

Ivan Strinić: U otvaranju utakmice, uz Anasa, bio je najveća prijetnja prema naprijed s lijeve strane. Bolji u prvom dijelu, iako niti u nastavku nije podbacio.

Mirko Oremuš: U prvom dijelu neprimjetan. "Ispao" je kod pogotka Rumunja, a iskupio se u 85. minuti kada je sjajno ubacio za Čopa kod četvrtog pogotka. Valja uzeti u obzir da nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji te da se podredio kolektivu.

Srđan Andrić: Kapetan je odigrao rutinski - dosta trke, kao i oduzetih lopti. Možda njegov učinak nije previše vidljiv, ali odradio je veliki posao.

Dinko Trebotić (do 73. minute): U najvažnijoj utakmici dosadašnje karijere, do trenutka kada je zamijenjen, pretrčao je najviše od svih sudionika na utakmici. Velika partija mladog veznjaka.

Senijad Ibričić: U maniri najvećih majstora predvodio je momčad do uvjerljive pobjede. Prvi pogodak postigao je iz vrlo teške pozicije, a teško je riječima opisati majstoriju kod drugog pogotka koji je usmjerio utakmicu. Asistirao je Brkljači nakon udaraca iz kuta - čista "desetka".

Marin Tomasov: Pokušavao je s utrčavanjima u sredinu, no često je bio usamljen u pokušajima s desne strane. Ipak nešto skromnija partija u odnosu na susrete s Dinamom iz Bukurešta.

Anas Sharbini: Posebno rastrčan i raspoložen za igru. Uputio je nekoliko udaraca koji su otišli daleko od gostujućih vrata, ali klasu je potvrdio sjajnom asistencijom za izjednačujući pogodak Ibre. Uz Ibričića, ponajbolji na terenu.

Ante Vukušić (do 66. minute): Iako se trudio, rumunjski stoperi ostavili su ga bez konkretnog učinka.

Duje Čop (od 66. minute): Sjajno je iskoristio svojih tridesetak minuta. Zabio je prekrasan pogodak i odigrao nekoliko maestralnih poteza. Špaco je pogodio s ovom izmjenom.

Mario Brkljača (od 73. minute): Očekivao se njegov nastup od prve minute, ali Brkljača je bio Špacin drugi joker s klupe. Sjajno se snašao u 78. minuti kada je izvrsno poentirao glavom.

Hrvoje Veić (od 87. minute): Premalo je igrao za nekakvu ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 22:08
    po meni nisi pogodio s trebotićem, jedini je on djelovao izgubljeno na terenu, i to jako jako...stoji to da je pretrčao najviše ali ništa s tom trkom nije postigao...također mislim da je daleko od genijalne ona anasova asistencija kod izjednačujućeg gola, lopta je išta jako nisko i da se ibro nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 11:57
    anas je dobar/odličan igrač, ali ne igra u kontinuitetu...za to imamo legende Ibričića i Andrića koji poprave dojam....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 09:39
    meni je anas napokon djelovao dobro, Radošević izuzetno dobroa to je kao stožerni igrač obrane vrlo važno za samopouzdanje svih ispred njega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 09:32
    Radošević - siguran, ali vidi se da je neuigran. Hajduk se ne mora bojati prodati Subašića za godinu-dvije. Oremuš - preko njega otišao gol, on igrača pratio samo pogledom. po ničemu se nije isticao do sjajne asistencije za gol. mora moći bolje. Buljat - jednostavna rješenja, na trenutke izgleda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2010. u 09:05
    Mario, odmah sam krenuo na kraj tvog teksta i razočarao sam se... Nema ocjene i osvrta na publiku i podršku sa tribina! Kako si to mogao "ispustiti" u "analizi igrača", pa zna se ko je najvažniji dodatni igrač? Velika greška; ostalo ne želim komentirati - a dalo bi se?! Pozdrav!
    Obrisan korisnik