Nogomet

Prvoligaši jedva kroz pretkolo

Ivana Strahija • srijeda, 25.08.2010.
Prvoligaši jedva kroz pretkolo
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Da je Kup lutrija potvrdile su još jednom ovogodišnje utakmice, u kojima su prvoligaši tek nakon produžetaka odnosno 11-eraca svladali svoje protivnike iz nižih liga.

VINOGRADAR – LOKOMOTIVA 1:2 (1:1)

Lokomotiva je jedva uspjela svladati iskusnu drugoligašku ekipu Vinogradara, a za pobjedu gostiju su u Mladini gledatelji trebali pričekati još dodatnih 30 minuta. Prvih 90 završeno je naime s izjednačenih 1:1. Lokose je u vodstvo u 17. minuti doveo Antolić, ali je Bucković u 80. minuti uspio poravnati na 1:1.

Vezane vijesti

No, u dodatnih dvaput po 15 minuta do izražaja je došla bolja fizička sprema prvoligaške ekipe, koja je uspjela do 2:1 stići golom Havojića. Od ostalih zanimljivosti s utakmice treba spomenuti da je sudac bio prisiljen poslati na hlađenje pomoćnog trenera Vinogradara Stjepana Gomerca, nakon što se on pokušavao potući s vlastitim igračem Darkom Čordašem kad je ovaj izlazio s terena u 60. minuti utakmice.

ZMAJ (Blato) – KARLOVAC 2:3 (1:1) 11m

Ni Karlovčani se nisu baš najbolje proveli u Blatu, gdje su u pretkolu Kupa igrali protiv novog trećeligaša Zmaja. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a tek je u drugom pao gol, i to je agilni domaći Bačić već u 48. minuti svladao vratara Karlovca. Osupnuti šokom prvoligaši su tek u 90. minuti uspjeli poravnati na 1:1, kad je Špišić zabio za produžetke. No, u dodatnih 30 minuta Karlovčani nisu uspjeli ponovno iznenaditi domaćeg vratara, iako se vidjelo da igrači Zmaja svakom minutom imaju sve manje snage, pa se krenulo s izvođenjem 11-teraca.

Prvu seriju su propustila oba strijelca, Volarević i Novinić, drugu oba iskoristila, Gugić i Štefančić, dok su u trećoj seriji vrsnost pokazali vratari, pa je Karlovčanin Lovrić obranio šut K. Franulovića, a Blaćanin Bebić šut Ottochiana. I u četvrtoj seriji vratari brane svoje mreže od pokušaja Vujovića i Šipića, da bi se rješenje konačno dobilo u posljednjoj seriji, kad Blaćanin P. Franulović loptu šalje u vratnicu, a Golem pogađa na pravo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 16:04
    Nosteria "Nuštar" 1 zupanijska al zato metla..Sada kada dodje netko jaci biti ce zanjimljivo..Do Finala idemo !!! :)
    Obrisan korisnik
  • danchy26.08.2010. u 14:12
    eto ti lige 16, kad u njoj igraju klubovi koji istoj ne pripadaju... tu ne mislim na lokose i karlovac jer su to sasvim respektabilne ekipe, ali vidjet ćete kad krenu inter, istra i ostali...
    danchy
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 11:37
    Ljudi moji, Karlovac je u cijelom susretu imao 2 (dva) udarca na gol, a jedan je završio u mreži Zmaja u 92 minuti. Oni su igrali sa kombiniranom ekipom, ali Zmaj je dominirao 120 minuta! Gol su Blaćani primili samo zahvaljujući vlastitoj nekoncentriranosti (dok su se bunili zbog evidentnog previda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 11:20
    jos jedan klasik hr nogometa :D
    Obrisan korisnik
  • cimbo26.08.2010. u 09:04
    treba spomenuti da je sudac bio prisiljen poslati na hlađenje pomoćnog trenera Vinogradara Stjepana Gomerca, nakon što se on pokušavao potući s vlastitim igračem Darkom Čordašem kad je ovaj izlazio s terena u 60. minuti utakmice. Prehebeno... Prehebeno...
    cimbo