Nogomet

U Ladanju čekaju Hajduka

Ivana Strahija • četvrtak, 26.08.2010.
U Ladanju čekaju Hajduka

U Ladanju Donjem se neki još oporavljaju od slavlja nakon utakmice u Virju, a oni najvjerniji navijači Rudara 47 tek se bude i prisjećaju da je njihov klub napravio najveći uspjeh u svojoj povijesti.

Iako se znalo da su nogometaši iz Donjeg Ladanja 'pravi fajteri', titula favorita u utakmici pretkola Kupa pripala je ipak domaćinima, ekipi Podravca iz Virja. Četvrtoligaši, kao prošle sezone četvrti na tablici, nisu se mogli nadati da će ih upravo Rudar 47, županijski prvoligaš prošle sezone treći na tablici, izbaciti iz kup-natjecanja.

No, ekipa iz Donjeg Ladanja od prve je minute na travnjaku u Virju pokazala samo jedno lice, ono pobjedničko. Iako u prvom poluvremenu golova nije bilo, domaći sastav jednom je poslao loptu u prečku gola Rudara, ali su zato gosti isto učinili dvaput, a jednom se tresla i stativa.

Hajduk u Ladanje, Dinamo Zadrugaru?

Dva najbolja hrvatska kluba u prošloj sezoni trebala bi po svemu sudeći 'na noge' Rudaru 47 i Zadrugaru, klubovima s područja Varaždinske županije. Iz Rudara nam naime javljaju da su nakon provjere u nogometnoj centrali u Zagrebu dobili informaciju da najslabije rangirani klub u prvenstvu prošle sezone igra protiv najboljeg, drugi najslabiji protiv drugog najboljeg i tako dalje. Prema tome bi u Hrastovsko k Zadrugaru trebao doći Dinamo, a u Donje Ladanje Hajduk.

U drugom je poluvremenu Rudaru 47 došla i nagrada za trud, kad je Domagoj Petrić u 65. minuti pogodio na pravo mjesto, postigavši jedini i odlučujući gol utakmice. Zanimljivost je da su Petrića u Donjem Ladanju registrirali u zadnji čas za nastup u Virju, a vrsni je nogometaš pristigao iz momčadi BBS Novi Marof.

Po isteku 90. minute lijepo uređeno igralište u Virju treslo se pod slavljem koje su priredili navijači Rudara 47, koji su na gostovanje stigli s dva autobusa. "Svi su u Ladanju 'ponoreli' za nogometom", kazao nam je tajnik Rudara 47 Marlon Janiček. "Da smo presretni to je malo reći, i s oduševljenjem čekamo renomiranog protivnika, vjerujemo da će to biti splitski Hajduk. Ispisali smo novu stranicu u povijesti kluba, imamo ogromnu podršku sredine u kojoj djelujemo i vjerujem da ćemo svakome tko nam bude protivnik u Kupu prirediti pakleni doček", objasnio je.

Svi iz Rudara 47 nadaju se da će Splićane moći ugostiti na svom igralištu, iako ono dakako nije po standardima 1. HNL. Kako i samo ime kluba daje naslutiti, na tom je prostoru davno bio rudnik, pa je teren malo neravan, iako se klupska uprava trudi poravnati ga. No, kako je igralište uredno licencirano za natjecanje u 1. Županijskoj nogometnoj ligi najvjerojatnije će uvažene goste moći dočekati u svom malom mjestu.

"Pošteno bi bilo da se igra u Donjem Ladanju, napravit ćemo feštu koju će svi pamtiti. U ponedjeljak ćemo o mjestu igranja razgovarati u Županijskom nogometnom savezu Varaždin i nadam se pozitivnom odgovoru", rekao nam je Janiček.

Rudar 47 prošlu je sezonu završio na trećem mjestu ljestvice 1. ŽNL, a i ove je sezone uvjerljivi pretendent na vrh tablice tog natjecanja. Već prošle sezone dobra momčad izgubila je u prijelaznom roku tek dva igrača, a došla su četvorica novih. Do 22. rujna, kad će se igrati utakmica 1/16 finala Kupa, momčad će već biti i dobro uigrana, a zanimljivo je reći da su Virjane Rudari pobijedili praktički bez utakmice odigrane u sastavu koji je u srijedu izvojevao veliku pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 16:14
    teci ce vino potocima :D
    Obrisan korisnik
  • pisonja_i_zuga27.08.2010. u 14:23
    bravo "rudari"!!
    pisonja_i_zuga
  • Weasley26.08.2010. u 21:05
    bravo za vas...
    Weasley
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 20:24
    to deči!nema kaj,hajduk dolazi kod nas :)ajmo rudari,pili bumo do jutra
    Obrisan korisnik