Nogomet

Lovren ipak u stroju

Ivana Strahija • utorak, 31.08.2010.
Lovren ipak u stroju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izborniku Draženu Ladiću na pozivu su se zahvalili Zvonko Pamić i Nikola Kalinić, dok je Antun Palić kartoniran, no malo dobrih vijesti stiglo je od Dejana Lovrena, koji će ipak braniti hrvatske boje u Srbiji.

Utakmicu ključnu za prolazak u daljnji tijek Europskog prvenstva Ladić i njegovi momci ponovno pripremaju u Toplicama Sveti Martin na Muri, pirotesknom međimurskom odmaralištu, koje im je do sad donosilo sreću. Iz Svetog Martina su i zadnji puta krenuli na Srbiju, doduše tada u dvadesetak kilometara udaljeni Varaždin, i slavili s uvjerljivih 3:1.

LISTA KANDIDATA

1. KELAVA Ivan Lokomotiva Zagreb
2. ANTOLOVIĆ Marijan Legia Warszawa
3. VIDA Domagoj Bayer 04 Leverkusen
4. JOZINOVIĆ Goran Hajduk Split
5. VRSALJKO Šime Dinamo Zagreb
6. PUNČEC Roberto Varaždin
7. TOMEČAK Ivan Dinamo Zagreb
8. LOVREN Dejan Olympique Lyonnais
9. MALOČA Mario Hajduk Split
10. JAJALO Mato 1. FC Köln
11. BADELJ Milan Dinamo Zagreb
12. OZOBIĆ Filip Spartak Moskva
13. ŠIMIĆ Marko Lokomotiva
14. KREILACH Damir Rijeka
15. KOMORSKI Mislav Lokomotiva
16. ŠKOLNIK Dejan CD Nacional
17. PERIŠIĆ Ivan Club Brugge KV
18. VUKUŠIĆ Ante Hajduk Split
19. SANTINI Ivan Zadar
20. OREMUŠ Mirko Hajduk Split

Atmosfera u momčadi je odlična, izvijestio nas je vođa delegacije Dragutin Katalenić: "Svi smo veliki optimisti, a igrači su postali prava momčad, koja već dugo igra zajedno i dobro se poznaje. Žao nam je što nema Kalinića, Pamića i Palića, no morat ćemo bez njih osvojiti vrući travnjak u Kragujevcu. Znam da nas čeka pakleno domaće navijanje, znamo važnost utakmice i mislim da smo spremni za izazov."

Izostanci su Ladića, kao i uvijek, natjerali na kreativna rješenja, pa je brojku popunio pozvavši Mislava Komorskog, braniča Lokomotive, te njegovog momčadskog kolegu Marka Šimića, veznog igrača. Postoji još mogućnost da Ladiću pomogne i kolega iz A reprezentacije Slaven Bilić, koji bi mu mogao prepustiti Ivana Rakitića.

Sve do četvrtka mlada hrvatska reprezentacija ostaje u Svetom Martinu uz jedan trening dnevno, a za srijedu je u 17 sati zakazana i prijateljska utakmica sa županijskim ligašem Poletom. Izabranici Dražena Ladića će u četvrtak autobusom otputovati prema Vinkovcima, gdje će na stadionu Cibalije odraditi i pretposljednji trening, a u petak ujutro planiran je polazak iz Vinkovaca za Kragujevac.

Utakmicu koja je na rasporedu u subotu, 4. rujna, u 16 sati, na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu, sudit će Englez Lee Probert, a pomoćnicima Simonom Beckom i Scottom Ledgerom, a četvrti sudac bit će Paul Tierney.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 20:56
    Fale Rakitić, Kalinić, Pamić i Palić. Znači imamo šanse ko glineni golubovi. Rakitića ne pušta Bilić (u redu ako ga misli koristiti, što ćemo vidjeti, jer ako izvede neku zatvorenu opciju bez njega direktno je uzeo mladoj repki prolaz). Što to znači Izborniku Draženu Ladiću na pozivu su se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 12:00
    zašto već jednom HNS ne suspendira tog kalinića!? po koji put već odbija poziv za hrvatsku,a ovo je još i najvažnija utakmica..
    Obrisan korisnik
  • blaž198631.08.2010. u 10:29
    ne sprda se nego se stadion zove po drazi mihajlovicu, ali posto je on zlocinac onda nisu smjeli stavit puno ime i prezime.
    blaž1986
  • ivos31.08.2010. u 09:20
    Stadion "Čika Dača" - jel se to netko zafrkava sa imenom stadiona
    ivos