Ostali sportovi

Sandra: "Obožavam Split, publika je super"

Maja Giljanović • subota, 04.09.2010.
Sandra: "Obožavam Split, publika je super"
Foto: Bruno Karadža

Europska prvakinja Sandra Perković prvog je dana natjecanja selekciji Europe osigurala sedam bodova u bacanju diska, osvojila je drugo mjesto iza Kineskinje Yangfeng Li, ali je među ostalima pobijedila pobjednicu Dijamantne lige Kubanku Yarelis Barrios.

Sandra Perković je nakon drugog mjesta na Kupu kontinenata izjavila: "Tek sam se zagrijala, a natjecanje završilo. Četiri serije su premalo, da ih je bilo šest bilo bi puno bolje, sigurno bih pobijedila", nasmijala se, ali ima u njenim riječima istine. Nije li u Barceloni srebrnu medalju iza Nicolete Grasu ispred Rumunjke pretvorila u zlatnu u posljednjoj, ali šestoj seriji?

"Malo mi je čudno što sam izgubila, brzo se čovjek navikne na pobjede. Kineskinja je ovog puta bila bolja, ali ispunila sam zadatak, pobijedila sam Kubanku Barrios" (pobjednica Dijamantne lige je osvojila treće mjesto i bod manje za selekciju Amerika).

U Bruxellesu je Sandra osobni i hrvatski rekord poboljšala na 66,93 m, slavila je i prije tri dana u Zagrebu na Hanžeku: "Kraj je sezone, možda je u pitanju zamor materijala. Nisam umorna da padam s nogu, ali sezona je bila duga i naporna, kako fizički, tako i mentalno", izjavila je i zaključila: "Nije ni 63,39 m malo, što biste vi, svaki put rekord".

U Splitu je uživala: "Atmosfera je sjajna, a i na tribinama su mi mama, očuh, brat, prijatelji. Nisam imala tremu od nastupa na Poljudu, tremu sam ispucala u Zagrebu". Je li publika ipak podbacila, skupilo se oko 12000 gledatelja? "Meni je bila super, nisam imala nikakva očekivanja, tako je ljepše, možeš se samo ugodno iznenaditi".

Prvi dan Kupa kontinenata završio je prednošću selekcije Amerika, skupo su Europljani platili gubitak palice francuske štafete u utrci na 4x100 metara. Spetljali su se Pierre-Alexis Pessonneaux i Teddy Tinmar i uzalud im trud europskog prvaka i pobjednika nepunih sat vremena prije na 100 metara Christophea Lemaitrea, Amerikanci u sastavu Daniel Bailey, Wallace Spearmon, Tyson Gay i Churandy Martina su se prošetali do 38,25.

Amerikanci nakon polovice natjecanja s 219 bodova selekciji Europe bježe devet bodova, Afrika je treća (148), a Azija/Pacifik na začelju (134). U azijskoj je selekciji oduševila Olga Rypakova, svjetska dvoranska prvakinja u troskoku je skočila najbolji rezultat na ovogodišnjim svjetskim tablicama, azijski rekord i sedmi najbolji rezultat u povijesti (15,25 m).

Jednog je novinara zanimalo kakav je status Rypakove u njenom Kazahstanu, je li ona kazahstanski David Beckham: "Ha ha, ne bih baš rekla. Nije atletika toliko popularna u mojoj zemlji kao što je nogomet u Engleskoj, ali valjda će ovaj uspjeh odjeknuti i atletici donijeti veću pozornost".

Rekorde prvenstva (dosadašnjeg Svjetskog kupa) srušili su i Marija Abakumova u bacanju koplja (68,14 m), Svjetlana Feofanova u skoku s motkom (4,70 m) i Jeremy Wariner na 400 metara (44,24).

Najtužniji je svakako bio Bershawn Jackson, bivši svjetski prvak na 400 metara s preponama bio je neprikosnoven 350 metara, ali je zapeo na posljednjoj prepreci i završio tek na trećem mjestu: "Jučer mi je umrla teta za koju sam bio jako vezan, nisam se mogao koncentrirati. Pokušao sam, ali nije išlo. Moram se okrenuti 2011. i Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Bio sam svjetski prvak prije pet godina, želim osvojiti naslov i dogodine, znam da to mogu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 280425.09.2010. u 07:13
    Svi oni koj komentiraju nogomet i podržavaju jučerašnju diskusiju Svaguše, a prijašnje Mamića, neka pročitaju što kaže Sandra! Ova mlada dama ima puno mudrosti, takta i znanja, a prije svega kulture! Ugledajte se na nju! To isto vrijedi i za Blanku Vlašić. Iskopirajte si članak i svaki put prije... [više na forumu]
    2804