Automoto

Pedrosa: "Nisam osjećao ništa"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 05.09.2010.
Pedrosa: "Nisam osjećao ništa"
Foto: EPA

U današnjoj utrci Pedrosa je dominirao i još jednom osjetio slast pobjede u kraljevskoj klasi motociklizma. Ipak, ova pobjeda ima gorak okus, jer ju je zasjenila mnogo veća tragedija što se ranije toga dana dogodila na istoj stazi...

"Ne postoje riječi kojima bih izrazio svoje osjećaje nakon ove pobjede. Nisam osjećao ništa", tim je riječima Pedrosa pokazao beznačajnost jedne pobjede i utrke u odnosu na ljudski život. Dodao je: "Stigao sam na mjesto za parkiranje motocikla veoma sretan, ali sam odmah osjetio da je atmosfera među mojim mehaničarima vrlo čudna, svi su bili ozbiljni. Kad sam saznao vijesti o Tomizawi nisam mogao reagirati, bio je to veliki šok za mene. Tri puta sam pitao je li to stvarno istina."

"Kad se rodiš, život ti daje priliku da izabereš čime se želiš baviti. Tomizawa je odlučio biti vozač i činjenica je da je to činio sjajno. Samo želim vjerovati da je bio sretan što je ostvario svoje snove", izjavio je Španjolac, osvrnuvši se tako još malo na tragično stradalog mladog vozača.

Na ovu nesreću osvrnuo se i legendarni Valentino Rossi, koji za nesreću ne krivi nikoga, već samo žali što se ovakva situacija dogodila. "Misano je sigurna staza kao i sve ostale. Tomizawa nije udario u zid ili u nešto nepravilno na stazi", izjavio je Talijan i dodao: "Ovo je najgora stvar koja se može dogoditi u našem sportu. Padneš, ostaneš na liniji, a ostali motori su odmah iza tebe. To se dogodilo Tomizawi, a ostali su jednostavno bili preblizu kako bi pokušali nešto učiniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 21:36
    "Samo želim vjerovati da je bio sretan što je ostvario svoje snove2-predivno je to rekao dani.zaista i ja zelim vjerovati u to.stvarno sam iskreno tuzan zbog decka koji me se tolko dojmio onim iskrenim slavljem na prvoj utrci kad je pobijedio.počivaj u miru mladicu :/
    Obrisan korisnik