Nogomet

Italija donijela novi optimizam

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.09.2010.
Italija donijela novi optimizam
Foto: Davor Sajko

Radna turneja na koju su Zagrebovi nogometaši otputovali krajem proteklog tjedna urodila je plodom i nakon prvog ovosezonskog posrtaja u redove Pjesnika vraćena je atmosfera sa starta prvenstva. Pomaci u igri su vidljivi i Šušak nema razloga da na domaćinstvo Splitu ne gleda očima favorita...

Uoči prvog kola Pjesnici su se, prisjećajući se prošlosezonskih rezultata, nadali kako će novi početak donijeti i neki novi Zagreb. Momčad Ive Šuška nakon uvodnih pobjeda stigla je do vrha prvenstvene ljestvice, a maksimalno pozitivan dojam narušilo je domaće izdanje protiv Intera.

Sa zadarskim dvobojem stigao je prvi prvenstveni poraz te je nepotrebno naglašavati kako je prvenstvena pauza stigla u pravo vrijeme. Utakmica sedmog kola protiv Splita novi je početak, a u njega "bijeli" ulaze s optimizmom i puni pozitivnih dojmova iz Italije.

"U tri talijanska dana vidio sam više od onoga što sam očekivao. Ubrzali smo predaju lopte, spajali smo dodavanja i smanjili broj pogrešaka. Kvalitetno smo odgovorili na agresivnost protivnika, uzvratili smo im jakim tempom. Najvažnije mi je da su igrači ovu mini turneju shvatili maksimalno profesionalno i da je pred nastavak prvenstva raspoloženje ponovno sjajno."

Javne opomene

Dobra forma igrača iz drugog plana posebno je bitna kada se u obzir uzmu protivnici koji slijede, ali i statistika vezana za javne opomene. Celjaku, Jefthonu, Ivankoviću, Krstanoviću, Pavloviću i Šovšiću, sve redom standardnim igračima, prijeti utakmica pauze, dok su na jednom žutom kartonu stali Jurendić, Parlov i Sukaj.

Izdanje iz susreta s Udineseom temelj je sjajne atmosfere koja vlada u Veslačkoj, a razlog je i brojnih, sve pozitivnijih, reakcija nogometne javnosti na kvalitetu bijelog kadra. Sami Pjesnici priznaju da nakon utakmice s talijanskim prvoligašem nisu sigurni do kuda točno sežu njihove mogućnosti.

"U prvoj smo utakmici dominirali i zasluženo slavili dok smo s Udineseom bili ravnopravni unatoč porazu. Dok je na terenu bila prva postava imali smo rezultat 2:2 i promašeni jedanaesterac. Kapetan Tokić zaslužio je poseban plus jer niti u jednom trenutku nije pomišljao na preskakanje utakmica iako je trpio bolove u leđima. Izdržao je kapetanski sve napore i pokazao kakav vođa momčadi mora biti. No pohvale idu baš svim igračima, oni iz drugog plana pokazali su kako se u svakom trenutku možemo osloniti na njih."

Osim dobrih predstava "bijeli" iz Italije nose i novo vrijedno iskustvo pa je vrlo vjerojatno da će i iduću prvenstvenu pauzu iskoristiti za sličnu turneju. No prije potencijalnog odlaska na turnir u Veronu pred Šuškom i njegovim sastavom nalaze se ozbiljni prvenstveni ispiti zrelosti.

"Pred nama je serija težih utakmica - Split, Dinamo, Rijeka, Varaždin - ali i u njih ćemo ulaziti sa dosadašnjim razmišljanjima - iz svake uzeti što je više moguće. Bez obzira na protivnika."

A iz kadra za petak, nakon što je zbog ozljede koljena propustio talijansku turneju, neće izostati Ivan Krstanović. Šušak je u utorak prijepodne svojim igračima stavio na izbor (zasluženi) odmor ili dolazak na pucački dio treninga, a među sedmoricom koji su odabrali potonju opciju našao se i najbolji strijelac kluba.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!