Nogomet

Halilhodžić: "Propustili smo pobijediti"

Bernard Jurišić • subota, 11.09.2010.
Halilhodžić: "Propustili smo pobijediti"
Foto: Kristijan Komarica

Prvi hrvatski derbi je iza Vahida Halilhodžića, prvi derbi nakon dužeg vremena u kojemu je Dinamo na Poljudu izgledao dobro i hrabro. Bosansko-hercegovački stručnjak bio je zadovoljan konačnim ishodom, ali je ipak zažalio za pobjedom...

Vahid Halilhodžić bio je zadovoljan nakon svog prvog hrvatskog derbija na klupi Dinama. "Pravi prvenstveni derbi koji je mogao zadovoljiti gotovo pun Poljud. Bila je oštra utakmica s puno kontakta, ali mislim ipak da je sve ostalo u sportskim okvirima. Rezultatom nisam zadovoljan jer smo pobjedu imali u rukama, ne razumijem zašto smo se povukli. vidjelo se da će Hajduk zabiti gol, mislio sam napraviti promjenu, ali neki su igrači bili ozlijeđeni pa smo malo čekali. Na kraju mislim da ipak možemo svi biti zadovoljni, iako je Dinamo mogao pobijediti."

Dinamo je u posljednjih nekoliko sezona na Poljudu ostavljao blijed dojam i uglavnom Split napuštao pognute glave. Ovog puta "modri" su izgledali dobro, čvrsto i hrabro.

"Mislim da je Dinamo bio bolji osim 15 minuta početka drugog poluvremena. Moji su igrači počeli čuvati rezultat, a rezultat se ne čuva na takav način. Teren nije bio dobar, što me iznenadilo, a neke moje taktičke zamisli nisam mogao napraviti zbog ozljeda nekih igrača. Hajduk je zasluženo izjednačio, šteta što nismo pobijedili jer Dinamo dugo čeka pobjedu na Poljudu. Moji su igrači bili dobri, zadovoljan sam njihovim pristupom i izdanjem. Malo me ljutilo ponašanje jednog igrača Hajduka, ali neću ga imenovati."

Halilhodžić je priznao da žali što Dinamo u Maksimiru nema ovakvu potporu i ambijent kakav ima Hajduk na Poljudu. "Svatko želi igrati na ovakvom stadionu i pred ovakvim ambijentom i ja se nadam da će se to opet vratiti i na Maksimir. Dinamo bez publike nije pravi Dinamo, nama nedostaje ta potpora i to je za nas ponekad obeshrabrujuće. Publika je na Poljudu stvarno 12. igrač Hajduka i to bismo i mi željeli."

Nakon prvog međusobnog dvoboja, smatrate li da je Dinamo bolja momčad od Hajduka?

"Ja sam trener Dinama i vjerojatno ne mogu biti objektivan. Rekao sam igračima da smo mi ovdje došli pobijediti, iako imam puno poštovanje prema Hajduku i euforičnom stanju u kakvom se nalazi. Ne možemo biti nezadovoljni ovakvim rezultatom, ali mislim da smo propustili pobijediti večeras."

Dinamov trener osvrnuo se i na Hajdukove šanse u Europskoj ligi, u koju "bili" kreću u četvrtak u Ateni protiv AEK -a.

"Hajduk ima šansu pred ovakvom publikom protiv bilo koga, osim toga Hajduk ima kvalitetu i mladost, žustrinu i hitrinu. Ibričić i Anas su jako kvalitetni igrači i bit će opasni za svaku obranu. Hajduk u gostima igra puno drugačije, ali na Poljudu će Hajduk biti nezgodan protivnik svakome."

Dinamo u Europsku ligu istog dana kreće domaćim ogledom s Villarrealom. "Ne zanima me sredina, došao sam osvojiti naslov i pokušati kvalificirati se u europsko proljeće. Neće biti lako, puno će toga ovisiti o našoj prvoj utakmici protiv Villarreala. Dinamo će morati biti tečniji i koordiniraniji da bi mogao parirati takvom protivniku."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 17:00
    Mislim da je utakmica bila solidna. Očekival sam tak nekaj jer je Vaha vrhunski taktičar i mislim da je dobro pročital Poklepovićevu igru. Kaj se tiče momčadi. Prvo bi htel naglasiti da je jedan ibričić po golu puknil možda jednom a čuval ga je Ademi i mislim da Ademi jako solidno igra, definitivno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 13:13
    dinamova obrana šuplja i dalje..premalo za europu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 11:14
    Prije utakmice sam govorio da bih bio zadovoljan bodom, pogotovo jer sam se plašio kako će odigrati ( poučen iskustvom iz prošlih sezona ), ali sada se ne mogu oteti dojmu da smo mogli i više...Ne razumijem taj pad od 15min u drugom dijelu. Tonel se pokazao kao odličan, a ako se još uzme u obzir da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 10:28
    klasični hr. derbi, slab nogomet, hajduk me razočarao...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 09:48
    Vaha salji onog doda u Lokose,taj nema pojma,,nisam sretan bodom ,trebali smo ih dokrajcit i uzet 3 jer su se uplasili ko misevi,preveli respekt za Dinamo,samo Kelava im je dao asistenciju,inace nebi nikad gola dali,STETA,sto se tice one zaostale publike repka nebi trebala dolje nikad igrat,di ces... [više na forumu]
    Obrisan korisnik