Nogomet

Poklepović: "Bakljada nas je prekinula"

Bernard Jurišić • subota, 11.09.2010.
Poklepović: "Bakljada nas je prekinula"
Foto: Duje Bonačić

Trener Hajduka prihvatio je bod protiv Dinama kao dobar rezultat po završetku utakmice u kojoj Hajduk nije bio na razini izdanja kojima je uveseljavao svoje navijače ovog ljeta. "Špaco" smatra da je Dinamo bio agresivniji...

Stanko Poklepović izgledao je i zvučao razočarano nakon derbija s Dinamom. Nije "Špacu" toliko razočarao rezultat, koliko loša izvedba njegovih igrača.

"Moram reći da sam malo razočaran, posebno prvim poluvremenom gdje je Dinamo bio puno agresivniji i žešći od nas. Dva naša bočna igrača Tomasov i Anas nisu davali što su morali, nismo igrali dobro. U drugom dijelu izgledali smo moćnije, ratobornije, što je urodilo golom. Da nije bilo onog prekida zbog petardi i baklji možda bismo postigli i drugi gol, Dinamo je tada uhvatio daha i smirio našu igru. Očekivao sam više od naše momčadi, to moram priznati, pohvaliti mogu samo gledateljstvo."

Prvu promjenu Hajdukov je trener napravio tek u 84. minuti. S obzirom na velik broj zahtjevnih utakmica ove jeseni, postoji realna opasnost da najvažniji Hajdukovi kotačići "izgore" od premorenosti.

"Nije lako mijenjati jer nemamo odgovarajuće zamjene, nego moramo mijenjati puno toga. u napadu nemamo koga promijeniti jer Vukušić dominira svojom trkom i agresijom, a s njim u paru nismo mogli nikoga staviti. Imamo Albanca koji nas još nije dovoljno upoznao, nije se baš lako odlučiti na takvu promjenu. Za nas je 1:1 ipak bio pozitivan rezultat i bilo je teško raditi promjene kako bismo nadvladali Dinamo."

Logično je pitanje s koliko optimizma navijači mogu očekivati nastavak sezone kad je kadar toliko uzak. "To je naš problem i ja ga sad ne mogu elaborirati. Danas smo mogli staviti Ahmada, ali ja se to nisam usudio. Odlučio sam se na igru s jednim špicom, imali smo namjeru rasporedom napraviti zabunu njima, a napravili smo zabunu sebi. Nismo imali prava dodavanja prema naprijed. Zašto Ahmada držimo na klupi? To se i ja pitam."

"Špacu" je neugodno iznenadio ulazak njegove momčadi u utakmicu.

"Začuđen sam kako je naša momčad ušla u igru, tako mlako i neagresivno, za razliku od Dinama koji je maksimalno ušao od početka. Koji je razlo - teško mi je reći, ali moram reći da smo radili s pola ekipe ovih zadnjih dana, dok je Dinamo bio gotovo kompletan. Ne bih špekulirao previše, rezultat je izjednačen i s njime smo na kraju zadovoljni, iako smo mogli i pobijediti."

Nakon što je Poklepović odradio još jednu rundu "mogu vam pričati, ali nećete razumjeti", zaključio je utakmicu riječima: "Pred nama je teško, ali prekrasno razdoblje i to sam rekao igračima. Ovo je jedna mlada momčad, Dinamo ima na raspolaganju dvije momčadi, mi to nemamo. Ali tražit ćemo rješenja da bismo izgurali sve ovo što nas očekuje."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 16:35
    da teško će Hajduk u nastavku sezone s toliko malo igrača, mislim da je uprava pogriješila što se toga tiče, recimo da su ostvili Lendrića koji je u Zrinjskom i više se potrudili dovesti Serdarušića iz Splita i mislim da bi sa njima dvojicom bili puno širi jer su odlići igrači obojica, a Hajduke je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 12:57
    "imamo albanca koji nas još nije dovoljno upoznao..." - je li pri tome mislio na Ahmada Sharbinija,hahaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 12:17
    Poklepović hvali gledateljstvo, a bakljada je prekinula utakmicu kad je Hajduk imao momentum!? Pa ništa, hvali ih i dalje :) Inače, simpatičan je Poklepović, a i odveo je Hajduka u Euro-ligu, ipak to nije malo.
    Obrisan korisnik
  • free2le12.09.2010. u 11:03
    uvik isto: Stanko izmisli naziv (pirja, cotavi napad...) za taktiku koja nedaje rezultate i onda pizdi novinarima kako su oni glupi i nerazume. To je mozda prolazilo prije 20 godina ali danas kad imamo vrhunski nogomet na TV svaki dan jednostvano izgleda jadno. Prije kraja prijelaznog roka je... [više na forumu]
    free2le
  • snoopy12.09.2010. u 10:51
    pa lako je sada reći da neki igrači nisu uigrani u ekipu i nije ih se moglo ubacit, pa zato su bile pripreme i utamice protiv slabih protivnika, ne mora se promjeniti cijela ekipa ali u nekoj utakmici se može napraviti neka zamjena, ovih 11 igrača će se ozliediti za 3 mjeseca svije jer nisu navikli... [više na forumu]
    snoopy