Košarka

Tanjević: "Imali smo sreće"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 12.09.2010.
Tanjević: "Imali smo sreće"
Foto: Martina Japundžić

Nakon odnesene pobjede u neizvjesnoj završnici Turci nisu skrivali svoje zadovoljstvo postignutim. Ipak, priznali su i srpskim košarkašima da su odigrali odličnu utakmicu i da ne bi bilo nezasluženo da je utakmica drugačije završila.

"Vi mislite da su zadnje četiri sekunde bile pitanje taktike, ali to nije bilo ničeg drugog osim sreće. Naša misao je samo bila usmjerena dolasku do koša. Imali smo sreće večeras, oni su igrali bolje", izjavio je poslije utakmice turski izbornik Bogdan Tanjević. Dodao je da i daje ovo bila najteža utakmica za njih do sada.

Strijelac pobjedonosnog koša Kerem Tunceri također je ponudio svoje viđenje događaja na terenu: "Imao sam prostor za to polaganje, pa sam to i iskoristio. U zadnje četiri sekunde ništa ne vidiš i ništa ne čuješ. Ovo je bila možda najvažnija utakmica za nas, zaista smo se borili i mislim da je na kraju utakmica bila fantastična. Od početka turnira se borimo. U nekim bitnim trenucima smo zaostajali, ali smo se uspjeli vratiti."

Na srpskoj strani ne kriju razočaranje ishodom i nemali je broj onih koji misle da je srpska reprezentacija zaslužila pobijediti i izboriti finale. Srpski izbornik Dušan Ivković je to vidio ovako: "Bila je to zaista teška utakmica večeras. Dobili smo prvo poluvrijeme sa sedam razlike, ali u drugom nismo imali takvu kontrolu nad utakmicom. Nažalost, u zadnjim minutama smo izgubili koncentraciju ponajviše zbog pritiska. Možda se i malo sreća okrenula protiv nas jer mislim da je Srbija bila bolja večeras. Sad se moramo ujediniti i pripremiti za malo finale za treće mjesto. Želim sve najbolje Turskoj."

Milenko Tepić, još jedan iz redova poraženih, nije bio raspoložen za dugačke izjave, pa je poručio samo ovo: "Bila je to teška utakmica. Zaista smo se borili, ali moramo čestitati Turskoj. Također, moramo se pripremiti za sutrašnju utakmicu."

SP 2010, završnica

polufinale

SAD89:74Litva
Turska83:82Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 23:57
    Kapa do poda,maana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 23:30
    zvezdaforever. Ma uredu. I potpisujem cijeli tvoj komentar.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 21:43
    Pa ja se ne prepucavam sa nikim!A ovaj komentar ,da li imamo mi nekakv sportski portal u Srbiji je jako glup!Da li ja nekome smetam ovde?Ja vec dugo ne zivim u Srbiji,zivim u Clevelandu,a pratim sva sportska dogadjanju u svim drzavama bivse Juge! Ne vidim razloga zasto mi neko zamera sto posecujem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 19:59
    zvezdaforever. Pa normalno je da su suci bili malo na strani Turaka. S tim se trebalo uči u utakmicu. Jer da nisu, dvorana bi ih pojela. To je uobičajena stvar. A i ne mogu svugdje za vas suditi. I ne slažem se s tobom ovo u vezi poraza. Poraz se uvijek treba prihvatiti sportski. Pa makar drugi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 19:15
    Meni samo nije jasno kaj vi u srbiji nemate nekakav sportski portal? Svaka čast Srbiji na ovom prvenstvu (izgleda da gube treće mjesto) ali nema potrebe za prepucavanjima. Jedva čekam da Veličković ili Tepić potpiše za Cibonu a Tomas ili Tomić za Partizan jer bi onda shvatili da nam je situacija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik