Rukomet

RK Zagreb CO ide u privatizaciju

Ivana Strahija • četvrtak, 16.09.2010.
RK Zagreb CO ide u privatizaciju
Foto: Dejan Popek

Zagreb Croatia osiguranje postat će prvi hrvatski rukometni klub – sportsko dioničko društvo, odlučio je Odbor za hitnost Kluba.

Odbor za hitnost RK Zagreba donio je odluku da se započne sa svim potrebnim radnjama kako bi Klub od udruge postao sportsko dioničko društvo. Odbor za hitnost odlučio je angažirati i pravne stručnjake koji će pomoći prilikom procesa privatizacije.

Kako stoji u priopćenju iz RK Zagreba, budući dioničari trebali bi doći iz redova postojećih te novih sponzora, a Uprava se nada da će interes za dionicama pokazati i Grad Zagreb, kojem će biti ponuđen paket od 30 do 33 posto dionica Kluba. Uz to, dionice će RK Zagreb ponuditi i igračima, bivšim i sadašnjim.

Sve predradnje za pretvaranje udruge u sportsko dioničko društvo trebale bi biti gotove u roku od par mjeseci, a svakako do 31. prosinca, do kada bi trebala biti održana i prva Skupština dioničara, na kojoj će biti izabran Nadzorni odbor te menadžment Kluba.

RK Zagreb bi time postao drugi hrvatski sportski klub koji je privatiziran, uz Nogometni klub Hajduk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 17:16
    Odbor za hitnost ... rijesit u 3 mjeseca ... sve po kratkom postupku ... to opasno smrdi na politiku, Mislim ono, hitnost u stvari gdje je potrebna temeljitost, smrdi na jos jedna "privatizaciju" na politicarski nacin. Ne pratim bas ovu nasu ljigavu politiku, ali kao i svi znam da Bandicu padaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 14:50
    Možda su konačno našli način za riješavanje gobca. Barem se tomu nadam.
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika16.09.2010. u 10:11
    ne mogu vjerovat da gobac na to pristaje
    jugoplastika