Nogomet

Atomski Dinamo

Lovro Štrbinić • četvrtak, 16.09.2010.
Atomski Dinamo
Foto: Davor Sajko

Nakon ovakvog izdanja Dinama nije teško napisati osvrt na igru svih pojedinaca koji su sudjelovali u ovoj velikoj pobjedi. Svi koji su u njoj sudjelovali zaslužuju pljesak koji su dobili, a ponajviše Sammir koji je svojom predstavom poslao poruku Biliću. Nakon dugo godina Dinamo je cijelu utakmicu izgledao kao europska momčad, taktički potkovana i bez crnih rupa u igri.

Ivan Kelava: Izuzetno sigurno izdanje mladog vratara koji je s nekoliko obrana neugodnih lopti unio dodatnu sigurnost u cijelu obranu i obeshrabrio igrače Villarreala.

Tonel: Ako je netko i sumnjao u njegovu kvalitetu nakon izdanja na Poljudu, sada takvih više neće biti. Veliko je to pojačanje Dinama, dominantan u skoku i pravovremen u izlascima. Bez kalkulacije u svakom duelu predvodio večerašnju sjajnu obranu hrvatskog prvaka.

Igor Bišćan: Sve navedeno za njegovog stoperskog kolegu vrijedi i za njega. Izvrsna koordinacija s ostatkom obrane i podosta dobivenih duela, što zračnih, što onih na zemlji.

Leandro Cufre: Odlična utakmica iskusnog Argentinca, među boljima otkad je u Dinamu. Iako je imao par nespretnih intervencija i dopustio par puta da preko njegove strane Španjolci zaprijete, ipak je zadovoljio u obrambenom dijelu. U napadu je bio autor prekrasne akcije kod drugog pogotka, kad je sve sam napravio i omogućio Sammiru egzekuciju. Izborio je i prekršaj za koji je isključen Senna.

Šime Vrsaljko: Rastrčan uz svoju aut-liniju, zatvorio sve prilaze svom golu. Nije prečesto sudjelovao u napadačkim akcijama, ali kad god je imao izlet naprijed nije griješio.

Arijan Ademi: Odradio majstorski ono što najbolje zna i pravovremenošću i jednostavnošću razbio brojne napade Villarreala. Naprijed je sudjelovao onoliko koliko je stigao, ali to mu ionako nije primarna zadaća.

Milan Badelj Ponovno je to bio stari Badelj, ponovno je podijelio niz lopti s očima, ali i sudjelovao u bezbroj obrambenih akcija. Možda je uz malo manje kompliciranja mogao biti i strijelac, ali to je manje bitno.

Pedro Morales (do 56. minute): Rastrčan i vrlo željan igre, čak u nekim pokušajima i preambiciozan. Sudjelovao je dosta i u defenzivnom bloku momčadi i nakon dugo vremena odigrao je na razini prošlosezonskih dobrih izdanja. Da je bilo malo više sreće i koncentracije mogao se i upisati u strijelce nakon solo prodora.

Sammir (do 87. minute): Velika utakmica igrača za velike stvari. Definitivno igrač utakmice, asistent i strijelac. Poslužio još mnogo puta suigrače, zavrtio u nekoliko navrata Španjolce i pokazao Biliću da je tu. Pamtit će se i njegova vraćanja u obranu, nešto što je donedavno bilo nezamislivo.

Ivan Tomečak: Na mjestu krila ispunio vjerojatno sve trenerove zamisli. Pritiskao zadnju liniju, nije se štedio u duelu i pretrčao brojne kilometre za povratak na veliku scenu. Pokazao čelična pluća i veliku želju.

Ante Rukavina (do 72. minute): Velika utakmica šibenskog napadača. Osim što je rutinirano zabio gol nakon prekrasne akcije, sudjelovao je u još niz akcija, nudio se suigračima, ali im i namještao prigode. Mnogo je trčao, išao na svaku "ničiju" loptu i spustio bezbroj takvih svojim suigračima.

Mathias Chago (od 56. minute): Ušao kad se činilo da Dinamo pada u igri i očito uspio ostvariti trenerovu želju da vrati ravnotežu u veznom redu. Podignuo momčad svježinom i na kraju kvalitetno sudjelovao u nekoliko napadačkih akcija.

Luis Ibanez (od 72 minute): Odmah kad je ušao imao veliku priliku i šteta što nije malo jače pucao. Kasnije odradio svoje zadatak i presjekao niz lopti, jedna od njih je bila i prije Senninog isključenja.

Fatos Beqiraj (od 87. minute): U par minuta, koliko je dobio, bio je dosta pokretljiv i dva puta se izvukao na udarce koji su završili u bloku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aristotel18.09.2010. u 14:30
    sammir je dobar igrač ali ga ne treba zvat u repku, jer je ona nama svetinja i svi igrači igraju srcem za nju i to je važnije od rezultata (eduardo je izuzetak a ne pravilo jer je došao u Hrvatsku kao dijete).. a imamo na sammirovom mjestu 3 igrača koji su bolji od njega.. i još jedna stvar, sammir... [više na forumu]
    aristotel
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 16:10
    i ja potpisujem,Hrvat sam al to mi smeta,i za dudua i za sammira,repke nisu klubovi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 02:10
    ekipa 10 do 8,potpisujem!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 00:24
    Ne vidim razliku između Duda i Sammira. Dudu je došao u Dinamove juniore sa 15 godina (znači 1998) i 2002 je dobio državljanstvo, s tim da 1999 i 2000 nije bio u Hrvatskoj već na posudbi u Brazilskom Bangu. Debitirao je u A reprezentaciji 2004. Sammir je došao u Dinamo krajem 2006 i 2007dobio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 23:37
    Samir možda nije hrvat porijeklom ali ako nastavi s ovakvim igrama bilo bi stvarno glupo da ga se ne zove u repku jer ima naše državljanstvo
    Obrisan korisnik