Nogomet

Rukavina: "Proradio nam je i inat"

Borna Rupnik, Ante Zovko • četvrtak, 16.09.2010.
Rukavina: "Proradio nam je i inat"
Foto: Davor Sajko

Villarrealovu je mrežu na Maksimiru načeo Ante Rukavina, vrlo zahvalan sugovornik, koji je svjestan veličine postignutog uspjeha. S druge strane, Arijan Ademi je još uvijek pod dojmom istaknuo ulogu trenera...

Ante Rukavina nastavlja tresti mreže u modrom dresu. Rutinskom je realizacijom donio Dinamu početnu prednost protiv uglednih gostiju iz Španjolske i tako trasirao put prema pobjedi u prvom kolu Europske lige (2:0).

"Igrali smo kako znamo, u skladu sa svojom kvalitetom. Nama je ionako lakše igrati protiv jačih suparnika. Napravili smo veliku stvar, najvažnija su ta tri boda na kontu, no ne smijemo pasti u euforiju", izjavio je napadač po završetku dvoboja.

Arijan Ademi: "Bili smo samopouzdani i dali smo koliko smo mogli protiv momčadi koja u svom sastavu ima igrače koji su igrali na najvećim natjecanjima, poput Capdevile i Senne. Njima je ovo bio nesretan dan, a nama sretan. Trener Halilhodžić nam je donio spoznaju da smo na terenu svi isti, a nakon ovakve utakmice još sam malo u šoku".

No, zadovoljstvo nije mogao sakriti: "Stvarno smo dobro krenuli, a odgovara nam i remi u Bruggeu. S druge strane, treba reći i da će gostovanje kod PAOK-a u idućem kolu biti jako teško.

Njegove igre, kao i one Sammirove, potaknut će nove rasprave o reprezentativnim pozivima: "Sammir je u odličnoj, nevjerojatnoj formi. A i ja želim u reprezentaciju, pa svatko to želi".

"Moramo biti svjesni koga smo pobijedili, znamo tko i što je Villarreal. Odradili smo svoj posao i nismo im dali da igraju, a moj je pogodak plod sjajne igre. Sammir mi je odlično dodao", nastavio je Ante Rukavina.

A igrat će još i bolje, kaže: "Nisam još sasvim fizički spreman, dizat ću se još iz utakmice u utakmicu".

Osvrnuo se i na konstataciju da je Villarreal pogrešno prosudio mogućnosti zagrebačkog sastava: "Naš je plan bio zatvoriti im sredinu i smanjiti im prostor za kombiniranje. A u sportu je podcjenjivanje najgore, proradio nam je i inat i pokazali smo da se protiv nas nitko ne smije opustiti i da možemo svakome zapapriti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 14:43
    a zasto bi rukavina igra za hajduk i bija ponos hajduka? on je sibencanin, ponos sibeinka, i uvik ce bit. a ovo su glupe rasprave na temu ovakve velike pobjede dinama. i dinamo i hajduk su ponos hrvatske i nema nikakvog razloga za ove gluposti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 11:34
    Nadimak ti u potpunosti pristaje stvarno si magarčina, s obzirom kakav mu je bija tretman u hajduku dobro da uopće igra. Kad se Hajduk rješi sharbinija starijeg koji misečnu plaću ima 250 000 kuna, plaćen je skoro 2 mil eura, a u 2 sezone zabija niti 5 golova, strašna investicija, i kad se rješi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • simba_m17.09.2010. u 10:31
    Pa Hajduk ga je prodao! Kamo sreće da nikad ni nije igrao u Hajduku, sad bi već bio svjetska klasa.
    simba_m
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 10:26
    Kapa do poda.Bravo Dinamo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 08:21
    perverzna igra dinama. Igrali smo veličanstveno.
    Obrisan korisnik