Nogomet

Chelsea i Liverpool ispali iz kupa!

Marin Vuković • srijeda, 22.09.2010.
Chelsea i Liverpool ispali iz kupa!

Iznimno loš ulazak u sezonu za Liverpool je upravo postao još gori, četvrtoligaš Northampton priredio je prvoklasnu senzaciju i izbacio Redse iz Carling kupa već u trećem kolu. Za veliko iznenađenje odgovorni su i nogometaši Newcastlea, koji su na Stamford Bridgeu u sjajnoj utakmici svladali Chelsea s 4:3 i eliminirali ih iz daljnjeg natjecanja, a osminu finala neće vidjeti ni Manchester City, koji je poražen od West Bromwich Albiona. Puno manje problema imao je branitelj naslova Manchester United, koji je s pet pogodaka u mreži svladao Scunthorpe United.

Utakmicu života odigrali su nogometaši četvrtoligaša Northampton Towna, koji su na Anfieldu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladali Liverpool i posve neočekivano ostvarili plasman u osminu finala! Premda je Liverpool nastupio u pričuvnom sastavu, radi se o prvoklasnoj senzaciji, a slavlje gostujućih navijača gotovo da ne treba opisivati.

"Mislim da smo kroz duge periode utakmice bili bolja momčad, a naši navijači su bili nevjerojatni. Ponosni smo na njih i nadam se da su i oni večeras ponosni na nas. Mislim da je ovo najveća večer u povijesti našeg kluba."

David Cardozo,
predsjednik Northamptona

Iako su se već nakon devet minuta i pogotka Jovanovića našli u rezultatkom zaostatku, gosti se nisu predavali i pogotkom Billyja McKaya u 56. minuti došli su do izjednačenja. Kako do kraja regularnog tijeka nije bilo pogodaka susret je ušao u produžetke.

Najavu senzacije vidjeli smo u 98. minuti kada je Michael Jacobs doveo Northampton u vodstvo od 2:1. Gostujući igrači u tim su trenucima jedva stajali na nogama, što je Liverpool iskoristio i preko Davida N'Goga u 115. minuti došao do izjednačenja.

Od heroja do tragičara kratak je put, pa je N'Gog promašio jedanaesterac, a pridružio mu se i suigrač Ecclestone, a odlučujući kazneni udarac za goste pogodio je Abdul Osman i označio početak velikog slavlja za navijače malenog Northamptona.

Iznenađenjima nema kraja

Ako na nešto nisu navikli navijači Chelseaja, to su porazi njihovih ljubimaca na domaćem travnjaku, a upravo to dogodilo se večeras u ogledu trećeg kola Carling kupa. U odličnoj i napetoj utakmici na Stamford Bridgeu nogometaši Newcastlea u posljednjim su trenucima utakmice pogotkom Shole Ameobija došli do pobjede od 4:3 i plasirali se u osminu finala.

U odnosu na nedjeljni susret s Blackpoolom Carlo Ancelotti je izmijenio čak desetoricu igrača, no niti to nije spriječilo domaću momčad da već u šestoj minuti preko Van Aanholta dođe do vodstva. Činilo se kako će Chelsea prošetati kroz još jednu utakmicu, no u razmaku od 27. do 32. minute golovima Rangera i Taylora Newcastle je došao do preokreta.

Da se sprema veliko iznenađenje u 49. minuti najavio je Shola Ameobi svojim prvim pogotkom na utakmici i povisio na 3:1, no potom je uslijedio sjajan povratak domaćina. Nicolas Anelka je 20 minuta prije kraja smanjio na 3:2, a iz jedanaesterca u 87. minuti izjednačio rezultat. Produžetke ipak nismo vidjeli jer je u posljednjoj minuti susreta Ameobi pogodio za konačnih 4:3.

Bio je to prvi poraz Chelseaja na domaćem travnjaku od ožujka ove godine i ujedno prvi ovosezonski poraz u svim natjecanjima. Možda više od poraza u manje bitnom kup natjecanju Ancelottija će zabrinuti što je Salomon Kalou zbog ozljede iznesen s travnjaka.

Još jedno veliko iznenađenje u večerašnjem programu Carling kupa priredili su igrači West Bromwich Albiona, koji su pred svojim navijačima izbacili najbogatiju momčad svijeta Manchester City. Usprkos brojnim izmjenama, Blue Moon je zbog dužine klupe nastupio u još uvijek respektabilnom sastavu, pa je iznenađenje tim veće.

City je poveo pogotkom Brazilca Joa već nakon 19 minuta igre, no u drugom poluvremenu domaćin je došao do potpunog preokreta. Prvo je Zuiverloon u 55. minuti vratio utakmicu na početak, a samo dvije minute kasnije Cox postavio završnih 2:1.

Branitelj naslova uvjerljiv

Daleko manje problema od Chelseaja imao je osvajač Carling kupa u protekle dvije sezone Manchester United. Trenutno trećeplasirana momčad lige također je na travnjak Glanford Parka u Scunthorpeu istrčala u znatno oslabljenom sastavu, no bez obzira na to uspjeli su ostvariti visoku pobjedu od 5:2 i proći u osminu finala.

Ferguson kao Zajec

Alex Ferguson večeras nije sjedio na klupi Manchester Uniteda, vođenje momčadi prepustio je svojim pomoćnicima, a on se posvetio špijuniranju svog sljedećeg protivnika u Ligi prvaka. Osobno je otputovao u Valenciju, gdje istoimena momčad večeras igra ligaški susret s madridskim Atleticom.

Zanimljivo je spomenuti kako je ovo tek treći put u 24 godine da je Ferguson na taj način propustio utakmicu svoje momčadi.

Crveni vragovi nisu se dobro snašli na početku utakmice, pa im je domaćin u početnih dvadesetak minuta stvarao dosta problema. Štoviše, Scunthorpe je i poveo prekrasnim udarcem Josha Wrighta u 19. minuti, no bilo je to uglavnom sve što je šesnaestoplasirana momčad Championshipa večeras mogla učiniti.

Samo četiri minute kasnije sjajnim lobom izjednačuje Darron Gibson, a u 36. minuti Chris Smalling donosi vodstvo gostima. Početkom drugog dijela brzu kontru u pogodak pretvara Michael Owen, a već u 54. minuti pogotkom Ji-Sung Parka United je imao prednost od 4:1. Svojim drugim pogotkom na utakmici Owen je u 71. minuti povisio na 5:1, a Scunthorpe je u prvoj minuti sudačke nadoknade uspio ublažiti poraz golom Martyna Woolforda.

Svoj debi na klupi Aston Ville večeras je imao Gerard Houllier i krenuo je pobjedom. Njegovi izabranici su na Villa Parku svladali Blackburn s 3:1 premda su nakon 34. minute i pogotka Giveta hvatali zaostatak. Nakon sat vremena igre izjednačio je Emile Heskey, a potom s dva pogotka u samo dvije minute utakmicu riješio Ashley Young. Nikola Kalinić odigrao je zadnjih 15-ak minuta utakmice.

Wigan se pak u posljednjih nekoliko minuta utakmice uspio spasiti poraza i eliminacije od drugoligaša Preston North Enda. Gosti su od 23. minute vodili golom Treacyja, sve do tri minute prije kraja kada je Gomez izjednačio, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Charles N'Zogbia domaćinu donio pobjedu od 2:1.

Carling kup

3. kolo

Birmingham City3:1Milton Keynes Dons
Brentford4:3 **Everton
Burnley1:0Bolton
Millwall1:2Ipswich
Peterborough1:3Swansea City
Portsmouth1:2Leicester City
Stoke City2:0Fulham
Sunderland1:2West Ham
Wolverhampton4:2 *Notts County
Tottenham1:4 *Arsenal
Aston Villa3:1Blackburn
Chelsea3:4Newcastle
Scunthorpe United2:5Manchester United
Wigan2:1Preston North End
Liverpool2:4 **Northampton
WBA2:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 22:54
    Carling Cup je vrsta natjecanja koje postoji iz razloga da treneri daju šansu mlađim igračima...da probaju neke nove poteze i rotacije u momčadi! A to onda može biti dvosjekli mač što se pokazalo na Chelsea-ju i Liverpool-u!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 18:27
    carling cup nije baš nekaj cijenjen u eng.,trening tekme su to,više je cjenjen fa cup
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000723.09.2010. u 16:11
    da odlična utakmiva ali na žalost ja navijam za čelzi
    The_Killer_0007
  • H.E. Pennypacker23.09.2010. u 13:56
    Sreća da ovo nije kasna faza FA cupa ili pogotovo Lige prvaka ili Premiershipa pa da se nisam živcirao. Priče da je svejedno zbog poraza ne bi bile istinite već nerealni pokušaj lakšeg prebrođivanja poraza, ali da se mogu naći pozitivne strane (jedno natjecanje manje odnosno manje napora u sezoni... [više na forumu]
    H.E. Pennypacker
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 13:23
    jebiga sad je kao samo Chelsea igro u kombiniranom sastavu? A nitko ne spominje da je u odnosu na prvenstvenu ztakmicu s Evertonom Hughton promijenio 10igrača, znači od prve postave počeo je samo Collocini. Bravo za Newcastle!
    Obrisan korisnik