Rukomet

Zagreb počinje europski put

Ivor Krapac • četvrtak, 23.09.2010.
Zagreb počinje europski put
Foto: Davor Sajko

Rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja u četvrtak će započeti novi nastup u Ligi prvaka. Hrvatski prvaci će prvi korak u lovu na željeno najmanje drugo mjesto skupine D probati napraviti u Rumunjskoj, kod tamošnjeg prvaka Constante, koja je prošle sezone bila sudionik osmine finala...

Bez nekoliko važnih aduta iz prošle sezone, ponajprije Kire Lazarova i Mirze Džombe, u zagrebačkom Croatia osiguranju nadaju se da u novom pokušaju u Ligi prvaka mogu napraviti i više nego prošli puta, kada su, podsjetimo, u osmini finala ispali protiv Barcelone. Glavnina igrača ipak je ostala, stiglo je i nekoliko pojačanja (Špiler, Kopčo), a prvu pravu naznaku o snazi momčadi Nenada Kljaića dobit ćemo već u Rumunjskoj.

Zagrebaši su otputovali u luku na Crnom moru bez ozlijeđenog Gorazda Škofa, najveći dio minuta na vratima imat će Marin Šego, no dobra je vijest da će Ivano Balić biti spreman nakon novih problema s leđima i viroze, zbog čega je nekoliko dana proveo odvojen od suigrača. Balić će voditi hrvatske prvake na rumunjskom istoku, a bude li u pravom izdanju, olakšat će se put do pobjede kod suparnika koji nije bezazlen.

Sezona istine za Kopljara

Odlaskom Lazarova u Ciudad Real, otvorila se još veća prilika za Marka Kopljara. 24-godišnji 210 cm visoki Zagrebov desni vanjski će ove sezone imati važnu ulogu u napadu i obrani i morati pružiti više nego dosad - gostovanje u Rumunjskoj bit će prvi ozbiljan test i za njega.

Constanta prošle sezone u Ligi prvaka nije mogla računati na pravi domaći teren. Zbog neprikladne dvorane u svojem gradu privremeni dom bio im je Buzau, ali unatoč tom hendikepu, osvojili su četvrto mjesto u skupini s Montpellierom, Čehovskim Medvedima, Valladolidom, Szegedom i PAOK-om. Dalje od osmine finala nije išlo, Veszprem ih je pobijedio u obje utakmice, no nova sezona donijela je povratak kući i želju da se pokažu u prvom nastupu pred svojim navijačima.

Momčad koju vodi Jovica Cvetković, bivši izbornik Srbije, "krstila" je obnovljenu dvoranu proteklog vikenda pred 1.000 navijača u visokoj pobjedi (48:29) nad Baia Mareom u četvrtom kolu rumunjskog prvenstva. Protiv Zagrebaša bi mogli računati na još bolju podršku, predviđa se oko 1.500 ljudi, koliki je maksimalni kapacitet tribina.

Zagrebovi suparnici su u dosadašnja četiri kola domaćeg prvenstva upisali tri pobjede, najuvjerljiviju upravo u posljednjem kolu, no zabrinuo ih je visok gostujući poraz protiv Odorheija (37:28) prije desetak dana, koji je podignuo uzbunu uoči Lige prvaka. Glatka pobjeda nad Baia Mareom vratila je optimizam, ali u domaćem taboru, kako je kazao desni vanjski Daniel Muresan, dobro znaju da će u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju morati biti još bolji.

Rumunji dočekuju hrvatske prvake s puno respekta, Zagreb je favorit, Kljaićevoj momčadi je pobjeda i nužnost u utrci za drugo mjesto u grupi, a nadajmo se da će pokazati dovoljno za smirivanje ambicioznog domaćina i njegovih navijača.

Liga prvaka, skupina D, prvo kolo:
Constanta - Croatia osiguranje Zagreb, 18 h

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

St. Peterburg32:27Bosna BH Telecom
Atletico de Madrid27:19Flensburg
CSM Constanta23:33RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 16:09
    hahahahha e moj (rukomet first love) "kopljar korisniji od lazarova" koji ti rukomet ti gledaš??? jedino kad je korisniji od lazarova je kad igraju košarku na treningu!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 15:11
    Lako za kopljara on ima vremena ispred sebe ali jbg n auštrb onih koji više nemaju vremena (mislim na Valču, Balića i dr koji već pomalo završavaju karijeru) koji bi htijeli osovojiti još nešto Iako sam ja mišljenja da kopljar može biti puuno korisniji od lazarova (ne volim jednosmjerne igrače) i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 14:08
    da je bar Koljar sirovina, kamo sreće. on je mimozica, boji se kontakta i tu je problem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 14:05
    tesko ce oni ponovit i proslu sezonu, a kamoli nesta vise, ostali su bez lazarova i sad bi kao ona sirovina kopljar trebao preuzet nekakvu ulogu u ekipu umjesto da su doveli metlicica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 11:38
    Zagreb je u odnosu na prošlu sezonu jako oslabljen.Objektivno Ciudad i Flensburg su bolje momčadi a Zagreb je u rangu Constante.Nadam se da će danas pobijediti.Sretno!
    Obrisan korisnik