Rukomet

Lazarov i Real razvalili Nijemce

Ivana Strahija • četvrtak, 23.09.2010.
Lazarov i Real razvalili Nijemce
Foto: EPA

U srijedu je počela nova sezona Lige prvaka. Ciudad Real Kirila Lazarova s 27:19 je svladao njemački Flensburg-Handewitt, dok je Bosna u Rusiji kod St. Petersburga poražena s 32:27.

Leteći Kiril

S dvije utakmice u Grupi D počelo je natjecanje u Ligi prvaka za sezonu 2010/2011. Zanimljiv susret odigran je u španjolskom 'kraljevskom gradu', u kojem igra i donedavni Zagrebaš Kiril Lazarov.

U prvom poluvremenu Nijemci se drže jako dobro, a domaćima je trebalo punih sedam minuta do prvog gola. To razdoblje gosti međutim nisu najbolje iskoristili i napravili veću razliku, zahvaljujući i Hombradosu na golu, pa ih u devetoj minuti Real dostiže na 2:2.

Obranom 5-1 Real nakon toga uspijeva osujetiti pokoji napad Nijemaca, igra je ravnopravnija, ali je Flensburg uspio otići na +2 do isteka prvih 30 minuta (7:9). Cijenjeni rukometni stručnjak Talant Dušebajev o prvih je trideset minuta rekao: "Slabo smo igrali u prvom poluvremenu i moji su se igrači borili sa živcima. No, i gostujuća je ekipa bila jako dobra i u obrani i u napadu, pa njihovo vodstvo nakon 30 minuta ne čudi."

Čudi međutim svega sedam golova Reala u prvom poluvremenu, što se na utakmicama takvog ranga rijetko viđa, a taj je fenomen pokušao objasniti Lazarov, koji je 2009. godine postao rekorder po broju golova na jednom Svjetskom prvenstvu, za Makedoniju je tada postigao 92 gola: "Mislim da još uvijek uigravamo novopridošle igrače. Sistem igre Ciudad Reala nije baš jednostavan."

Španjolski strateg je svojim igračima očito o poluvremenu očitao dobru bukvicu, jer su u drugi dio ušli kao da im gori pod nogama. Lazarov i Parrondo pogađaju za vodstvo Reala, pokušava se s druge strane suprotstaviti Frensburgov Hansen, ali Španjolci odlaze na 16:13. Kad se prednost popela na +4 Oscar Carlen, trener Flensburga, je iskoristio minutu odmora, no to nije ništa poboljšalo.

"Imali smo taktiku da igramo sporo u drugom dijelu, ali nam Real to nije dopustio", otkrio je Flensburgov menadžer Ljubomir Vranješ. Na to se nadovezao trener Nijemaca, Oscar Carlén, i kazao: "Imali smo plan i držali smo ga se većim dijelom utakmice, da bismo pred kraj izgubili glavu i sve uprskali."

Najbolji je strijelac za Ciudad Real bio Lazarov s osam golova, dok su za Flensburg Fahlgren i Hansen dali po četiri.

Debitanti iznenadili

U Sankt Petersburgu je istoimeni rukometni klub, debitant Lige prvaka, iznenadio prekaljene sudionike europskog klupskog natjecanja i pobijedio s 32:27.

Momci Irfana Smajlagića, nesuđenog hrvatskog izbornika, pokušali su obranom 4-2 zbuniti domaćine, ali im to baš i nije uspjelo u potpunosti, jer St. Petersburg ima prvo vodstvo. No, zahvaljujući dvojici bivših igrača međimurskog premijerligaša, Arnaudovskom i Mesariću, Bosna okreće rezultat na 7:4.

Tada koncentracija momčadi iz BiH pada, a domaći rade seriju od 5-1 i odlaze u vodstvo 9:8. Da Bosna na odmor ode u pozitivi pobrinuo se Mesarić, kao i Karačić (također bivši rukometaš čakovečkog kluba), te se prvih 30 minuta zaključuje s 12:11 za goste.

U drugo poluvrijeme BiH predstavnici kreću silovito i golovima Karačića te Vražalića odlaze na uvjerljivih +4 (15:11 i 17:13). To je bilo zvono za uzbunu ekipi Dmitrija Torgovanova, koja je iskoristila posvemašnji pad forme ekipe iz BiH koji je uslijedio te napravila veliku seriju od 8-2, za koju su najzaslužniji Ostrouško i Mahukin. Čak su i s igračem manje Rusi znali postizati golove, za razliku od gostiju, pa susret završava s +5 za St. Petersburg.

Najbolji je strijelac za Ruse bio je Šindin s devet golova, a za predstavnike BiH Arnaudovski sa sedam.

Treći meč Grupe D na rasporedu je u četvrtak, a Zagreb Croatia osiguranje gostuje kod Constante u Rumunjskoj.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

St. Peterburg32:27Bosna BH Telecom
Atletico de Madrid27:19Flensburg
CSM Constanta23:33RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 11:40
    Drago mi je da je Kiro dobro počeo sezonu.Sretno Kiro!
    Obrisan korisnik