Nogomet

"Sad je pravo vrijeme za pobjedu na Poljudu"

Ivana Strahija • četvrtak, 23.09.2010.
"Sad je pravo vrijeme za pobjedu na Poljudu"
Foto: Martina Japundžić

Nakon što su u Bijelom Brdu izborili prolazak u osminu finala hrvatskog kup natjecanja, Varaždinci su se okrenuli predstojećem prvenstvenom susretu s Hajdukom na Poljudu.

suradnja

Domaćini Varaždincima u šesnaestini finala Kupa bili su nogometaši NK BSK iz Bijelog Brda, mjesta u Općini Erdut. Dobrodošlica prvoligašima bila je jasna i glasna, a nakon očekivanog poraza četvrtoligaša dobro se prionulo i na 'treće poluvrijeme'. Tu je sklopljeno lijepo prijateljstvo, pa je vodstvo BSK izrazilo želju da se ostvari suradnja, odnosno da se nogometaši iz Bijelog Brda otpute u Varaždin na prijateljsku utakmicu.

U Bijelom Brdu su u Kupu slavili gosti iz Varaždina, koji su usprkos izuzetno teškom terenu ostvarili svoj cilj, prolazak u osminu finala: "U Kupu se nikad ne 'umire' od ljepote nogometa. Mi smo se postavili nešto opreznije, pribojavali smo se ozljeda, a nismo se željeli ni istrošiti, pa sam kod kuće ostavio neke igrače", kazao je trener Varaždina Samir Toplak.

Imao je i za domaću ekipu komplimente: "Momčad BSK je dobro posložena, radi se kvalitetno za taj rang i vjerujem da će ući u 3. HNL. Igra im ima glavu i rep, zahvaljujući i nekolicini bivših prvoligaških igrača te dobrom golmanu." Da sve ipak ne bude samo pohvalno, Toplak je dodao: "Neki moji igrači nisu zadovoljili standarde koje sam postavio za tu utakmicu, pa ću za utakmicu protiv Hajduka svakako morati promijeniti neke stvari."

Pobjedom je međutim zadovoljan: "Mi si s obzirom na povijest kluba ne možemo dopustiti ispadanje tako rano u Kupu i prolazak nam je bio najvažniji. Ove sezone želimo igrati finale, tako ćemo se i postaviti u idućoj utakmici." Protivnik Varaždinu u osmini finala već se zna, to je drugoligaš HAŠK.

zločesti ocjenjivači

Prošlog petka je Varaždin pobijedio Cibaliju, a u jednom lokalnom listu je kao i svakog tjedna izašao izvještaj s utakmice popraćen ocjenama domaćih igrača od strane nekog s tribina. Ocjene je ovog puta dijelio Dražen Zebec, dopredsjednik ŽNS Varaždin, koji je čak šestorici Varažinaca udijelio najnižu ocjenu, jedinicu.
"Pobjedničkoj ekipi dati šest jedinica je nisko, zločesto i živcira me. To nema nikakvog smisla i sasvim je namjerno napravljeno. Stvar je u tome da lokalni moćnici time žele promovirati sami sebe, pokazati da navodno razumiju nogometnu igru. To na žalost nije istina, iako je dotično potpredsjednik ŽNS-a", rekao je ljutit Toplak.

No, prije te utakmice treba odigrati još dosta prvenstvenih, prva je ona protiv Hajduka na Poljudu. Splitska je ekipa Kup odradila u Ladanju Donjem, a tom je prilikom Stanko Poklepović kazao kako ga je Varaždin protiv Splitovaca razočarao, ali da se nakon toga dignuo: "Razgovarao sam sa Špacom, meni je kazao isto to, slažem se s njime", komentirao je Toplak.

Utakmicu u Splitu varaždinski je trener najavio: "Možemo očekivati početni pritisak i veliku želju Hajduka da brzo postigne pogodak. Moja će taktika ovisiti o tome hoće li igrati kartonirani Sharbini, ne znam koliko je utakmica kazne dobio. Sjećam se naime jako dobro proljeća i utakmice protiv Splićana, kad su nam Strinić i Sharbini radili velike probleme po lijevoj strani."

U Split Varaždin odlazi bez Brezovca, koji je kartoniran, i to će biti veliki hendikep jer se mladi kapetan pokazao ne samo pravim vođom na travnjaku nego i igračem od formata, koji je do sada postigao četiri pogotka. Neće biti ni ozlijeđenih Aganovića, Tkalčića, Glavice i Muslija, kao ni Glavine koji je još na poštedi nakon operacije madula. "Vugrinec će sigurno igrati u Splitu, on nije bio s nama u Bijelom Brdu nego je u Varaždinu odradio dva jaka treninga s Golubarom i Aganovićem", izvijestio je Toplak.

Interesantna je bila međutim završna misao varaždinskog stratega: "Naravno da će Hajduk kod kuće očekivati pobjedu, ali mi ćemo igrati na iznenađenje. Sad je idealna situacija da iznenadimo Hajduk, upravo u ovom trenutku. Ako u tome uspijemo, možemo se upustiti u borbu za Europu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 14:43
    bez obzira kaj ne igra Brezovec,mislim da bi Šafarić to mogel pokriti. moremo iznenaditi ako Vuga u toj tekmi počne igrati kak spada
    Obrisan korisnik
  • fedorad23.09.2010. u 23:56
    Nema na tv-u?Sramota,baš šteta,Hajduk prvi na tablici,a Varaždin odlična mlada momčad,nisu igrali bolji nogomet u zadnji par sezona ko šta sad igraju.Bit će dobra utakmica zasigurno,šteta što ne igra Brezovec,gledao sam ga par puta,odličan igrač.Uglavnom,nek bolji pobjedi,nadam se Hajduk.Vidimo se... [više na forumu]
    fedorad
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 22:30
    heh :D meni je ipak maaaaalkice bliže nego kaj se očekuje :D al da je HNL neka čudna liga, definitivno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 22:28
    ma šalim se. navijaj za koga hoćeš. iako je hajduk malo čudan izbor. ipak je daleko od nas. a naše šanse? a ko to zna. vidiš da jedno kolo popijemo brpu golova od splita, a s dinamom remiziramo. pa ga ti znaj...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 22:23
    @deLioncourt zakaj bi bila sramota? nema ničeg lošeg u navijanju za klub koji voliš, jel? bar su mene tak doma učili.... Voli svoje, poštuj druge volim Hajduk, poštujem Varteks(odbijam ga zvati Varaždin, pa molim vas) ali budi realan kolke su šanse da nas pobedite?
    Obrisan korisnik