Rukomet

Čupić uništio Barcelonu

Mirza Seferagić • subota, 25.09.2010.
Čupić uništio Barcelonu
Foto: EPA

Ivan Čupić bio je najbolji igrač utakmice u susretu između njegovog Rhein-Neckar Löwena i Barcelone, a koju je njemački klub dobio s 31:30. Čupić je postigao čak 10 golova te je bio najbolji strijelac svoje momčadi, a postigao je i odlučujući pogodak pred sam kraj utakmice. U ostalim utakmicama Kiel je na domaćem terenu uvjerljivo i očekivano slavio protiv francuskog Chamberyja s 35:23, dok je mađarski Pick Szeged kod kuće svladao švicarski Kadetten Schaffhausen s 29:26.

Utakmica između RN Löwena i Barcelone odigrala se u Barceloninoj Blaugrana Areni, a gledatelji su vidjeli odličan susret koji je obilovao sjajnim kontrama, golovima i obranama. Na kraju su ipak zadovoljniji bili gosti koji su odnijeli pobjedu iako je to malo tko mogao očekivati.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno bez velikih rezultatskih razlika, a na odmor se otišlo s prednošću gostiju od 14:13. U drugom je poluvremena Barcelona zaigrala puno bolje i agresivnije te rade seriju 8:1 kojom su poveli s četiri gola prednosti (25:21) 10-ak minuta prije kraja. No, gosti se ne predaju već ponovno stišću domaćine nakon čega su okrenuli prednost na svoju stranu (28:27). Uspjeli su to vodstvo sačuvati do samoga kraja zahvaljujući svom vrataru Poljaku Slawomiru Szmalu koji je u tim trenucima sjajno čuvao svoja vrata. Dvije sekunde do kraja utakmice za Barcelonu je pokušao izjednačiti njihov najbolji igrač u ovoj utakmici Mađar Laszlo Nagy (7 pogodaka), ali njegovom se udarcu ispriječila njemačka obrana te su gosti mogli početi slaviti.

Novi trener RN Löwena Islanđanin Gudmundur Gudmundsson nije mogao poželjeti bolji početak za svoju premijernu utakmicu na klupi ovog njemačkog kluba: ''Vrlo sam zadovoljan. Bili smo puno pametniji od naših protivnika u posljednjim trenucima utakmice. Ova pobjeda je došla kao rezultat naše čvrste obrane i discipline u napadu. Naša je momčad pokazala pobjednički mentalitet.''

Naš reprezentativac Ivan Čupić rekao je da su on i njegovi suigrači vjerovali da mogu pobijediti prošlogodišnjeg finalistu Lige prvaka: ''Željeli smo dokazati da spadamo u sam vrh europskog rukometa i odigrali smo sjajno svih 60 minuta, a ponajviše zahvaljujući našem borbenom duhu. Vjerovali smo da možemo ovdje pobijediti i bila mi je velika čast biti dio ove momčadi danas.''

U prvoj utakmici dana THW Kiel je kao domaćin dočekao goste iz francuskog Chamberyja za kojeg je nastupio i naš Damir Bičanić postigavši pritom i jedan pogodak. A odluka o pobjedniku pala je već u prvom poluvremenu kojeg su domaći dobili s 21:10. Konačan rezultat 35:23 je i realan pokazatelj kolika je razlika u kvaliteti između ova dva kluba.

Branitelj naslova prvaka Europe, Kiel, već je na startu pokazao gostima da ovdje nemaju što tražiti. U prepunoj Sparkassen Areni (10.250 gledatelja) njemački prvak je lakoćom ostvario prednost od deset pogodaka razlike, a u drugom se poluvremenu ta razlika nastavila povećavati. Najbolji igrač u domaćem sastavu bio je Čeh Filip Jicha sa sedam pogodaka koliko je imao i najbolji strijelac u redovima francuskog doprvaka Gregory Detrez. Kod domaćina se istakao i uvijek sjajno raspoloženi Thierry Omeyer (12 obrana), a jedina loša vijest za domaćina bila je ozljeda srpskog reprezentativca Momira Ilića koji je pet minuta prije kraja susreta ozlijedio gležanj te je bio iznesen s terena.

Novi igrač u redovima Kiela je kapetan francuske reprezentacije Jerome Fernandez (dva pogotka) kojemu je ovo bio prvi europski nastup za njemački sastav: ''Čast mi je bila nastupiti po prvi puta za Kiel u natjecanju Lige prvaka. Puno je drugačiji osjećaj igrati ovdje u ovom dresu kao domaći igrač nego kao gostujući, a zbog toga bih se htio zahvaliti domaćim navijačima koji su me sjajno dočekali zbog čega sam se odlično osjećao tokom cijele utakmice.''

U mađarskom Szegedu sastali su se Pick i švicarski Schaffhausen. Utakmica je bila tijesna gotovo do samog kraja, no onda je na scenu stupio sjajni domaći vratar Roland Mikler koji je na kraju utakmice sakupio fenomenalne 24 obrane.

Domaći su bili u vodstvu tokom cijele utakmice, pa tako i na kraju prvog poluvremena kojeg su dobili s 12:10. U nastavku utakmice nastavlja se teška borba sve do 47. minute kada na scenu stupa već spomenuti Mikler koji tako pomaže svojoj momčadi da ostvari malo osjetniju prednost koja se na kraju pokazala nedostižnom za švicarskog prvaka. Mađare je predvodio Szabolcs Törö (šest golova) dok je kod Švicaraca najbolji bio Estonac Mait Patrail sa sedam pogodaka.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kiel35:23Chambéry
Barcelona30:31Rhein-Neckar Löwen
Barlinek Industria Kielce30:36Celje Pivovarna L.
1Kiel 10326:277+4916
2Barcelona 10327:290+3713
3Rhein-Neckar Löwen 10307:292+1513
4Chambéry  10262:307-458
5Celje Pivovarna L. 10300:332-326
6Barlinek Industria Kielce 10276:300-244

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2010. u 14:46
    ma on gdje god dođe on će rasturati.. takvu volju neam puno igrača!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2010. u 00:12
    Car!
    Obrisan korisnik