Ostali sportovi

Sandra najbolja mlada atletičarka Europe

Maja Giljanović • utorak, 28.09.2010.
Sandra najbolja mlada atletičarka Europe
Foto: Dejan Popek

Najmlađa europska prvakinja u bacanju diska u povijesti europskih prvenstava Sandra Perković je proglašena najboljom mladom atletičarkom Europe.

Najbolja mlada atletičarka Europe je europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, 20-godišnja Zagrepčanka je osvojila prvo mjesto u izboru u kojem su ravnopravno s 25 % sudjelovali navijači, mediji, atletski stručnjaci i nacionalni savezi.

Najmlađa europska prvakinja u bacanju diska u povijesti naslovom se okitila u Barceloni na svom prvom velikom seniorskom natjecanju, u 2010. je osvojila i Europski zimski bacački kup u Arlesu u konkurenciji do 23 godine, pobijedila je na mitinzima Dijamantne lige u New Yorku i Bruxellesu na kojem je bacila i novi osobni i hrvatski rekord (66,93 m), a i uspješno je drugim mjestom branila boje Europe na Kupu kontinenata u Splitu.

Sandra je potukla 11 kandidatkinja među kojima su joj najveću konkurenciju predstavljale svjetska juniorska prvakinja na 100 metara s preponama Norvežanka Isabelle Pedersen na drugom i svjetska juniorska prvakinja na 100 i juniorska viceprvakinja svijeta na 200 metara Britanka Jodie Williams na trećem mjestu.

Za preostalih devet nadolazećih nada Angelicu Bengtsson, Dariju Klišina, Kacjarinu Arcjuh, Mariju Vuković, Elenu Mirelu, Sophie Hitchon, Ciaru Mageean, Antonellu Palmisano i Sanni Utriainen čast je, objektivno, bila i sama nominacija.

Priznanje će Sandri biti joj uručeno 16. listopada na konvenciji EAA-a u Beogradu zajedno s najvećim nadolazećim talentom u muškoj atletici koji će biti proglašen u srijedu i s najboljih europskim atletičarima u protekloj godini. Blanka Vlašić u toj je kategoriji prva favoritkinja, a konkurenciju joj pravi i Sandra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 20:28
    Bravo! A to je tek početak :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 17:29
    Bravo Sandra, svaka ti cast i svaki ti da'! :):)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 16:58
    Ma ne može bez nas ni kraljica sportova. Sandri svaka čast.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 16:13
    Čestitam, Blanka je dobila konkurenciju za najbolju sportašicu Hrvatske
    Obrisan korisnik