Nogomet

Mourinho: "Isplatio se rizik"

Vedran Babić • srijeda, 29.09.2010.
Mourinho: "Isplatio se rizik"
Foto: EPA

Drugom pobjedom u skupini Lige prvaka madridski Real približio se plasmanu u osmini finala, ali i prvoj poziciji s obzirom na rezultat utakmice u Amsterdamu. Protekle noći Jose Mourinho i njegovi igrači slavili su s minimalnih 1:0 u Auxerreu.

Pogodak Angela Di Marije devet minuta prije kraja presudio je Auxerreu, koji tako i u drugoj utakmici ostaje bez bodova iako je i ovdje, kao i u Milanu, moglo biti drukčije. Trener Reala Jose Mourinho znao je da će utakmica biti teška.

"Znali smo da se radi o suparniku koji je jako motiviran jer Ligu prvaka nije ugostio već jako dugo vremena. Uz to je bio jako dobro organiziran i djelovao je opasno u kontranapadima."

Vezane vijesti

Ipak, cilj je ostvaren. "Rekli smo sebi da moramo osvojiti šest bodova iz prve dvije utakmice i to smo napravili. Rizik nam se isplatio, a remi u Amsterdamu nam također ide na ruku. Eventualna pobjeda u sljedećem kolu daje nam velike šanse da skupinu završimo na prvom mjestu."

Strateg domaćih, Jean Fernandez, žali za propuštenim. "Realno gledajući, zaslužili smo remi. Bili smo bolji u nastavku kada smo i stvorili neke prilike, a posebno žalim za onim trenutkom kada je Pepe glavom pogodio vratnicu svog gola. Pogodak u tom razdoblju bi bitno promijenio utakmicu i možda bismo čak dogurali do pobjede."

Poslije dvije utakmice Auxerre je i dalje na nuli što se bodova, ali i postignutih golova tiče, no Fernandez je svjestan da nije moralo biti tako. "I protiv Milana i sada protiv Reala imali smo šansu za bodove, ali još uvijek ništa nije izgubljeno."

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Auxerre0:1Real Madrid
Ajax1:1Milan
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom29.09.2010. u 13:29
    Ukrasi mi riči iz usta, ali šta je je isplatia se rizik, ali zasto nije pohvalija obranu koja nije primila pogodak? Da je bilo samo mali vise srece moga je domačin do boda i to najmanje, kad se sitin sta su falili
    The Phantom
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 11:19
    Da, Mou je riskira kad je izveo jednog od trojice defanzivnih veznih. Rizik se isplatio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 11:12
    Chelsea, Spartak, Arsenal, Bayern su blizu osmini ka i Real pa ih nitko ne spominje. Da Mou voli riskirat igra bi ka Barcelona. Zasluženih 6 bodova i ništa drugo vrijedno spomena. Najviše mi je do sada u Reala odigra mladi Di Maria.
    Obrisan korisnik