Nogomet

"Anđeo" spasio Real

Vedran Babić • utorak, 28.09.2010.
"Anđeo" spasio Real
Foto: EPA

Devet minuta madridski Real bio je udaljen od još jednog razočaravajućeg remija bez golova, a onda se ukazao Angel Di Maria i zatresao mrežu Auxerrea za drugu pobjedu "kraljevskog kluba" u skupini G. U drugoj utakmici europski velikani Ajax i Milan podijelili su bodove.

Auxerre - Real 0:1
(Di Maria 81')

Nakon gostujućih 0:0 s Levanteom i očitom nervozom koja se uvukla u redove momčadi Josea Mourinha, pobjeda protiv Auxerrea nametnula se kao imperativ usprkos pobjedi u prvom kolu nad Ajaxom. Prvih 45 minuta ponudilo je nekoliko lijepih prigoda s obje strane, a najistaknutija bila je ona u 15. minuti kada je Coulibaly s crte spasio čisti pogodak Reala.

Prvu pravu priliku u nastavku prokockao je Jelen, koji se u 61. minuti našao sam na praznom prostoru ispred Casillasa. Realovi braniči ostali su iza njegovih leđa, no Auxerreov napadač je pucao prerano i tako je propala odlična šansa. Do kraja utakmice odvažniji Real je ubacio u veću brzinu. Tražio je pobjedu, ali nije išlo - Ronaldo i Higuain su bili blizu.

U 78. minuti do gola je mogao domaćin kada je Pepe nespretno glavom pogodio vlastitu vratnicu. Samo tri minute potom Di Maria je iskoristio neopreznost svog čuvara Pedrettija i poentirao za tri boda. Argentinac je, inače, u igru ušao svega nekoliko minuta ranije umjesto Diarre.

U završnici utakmice ponovno je Jelen bio u prilici za pogodak, ali je i ovoga puta pucao slabo i tako zaslužio titulu tragičara utakmice.

Ajax - Milan 1:1
(El Hamdaoui 23'/ Ibrahimović 37')

Mladost protiv iskustva. Tako bismo mogli opisati duel dvaju divova europskog nogometa, koji u svojim vitrinama kombinirano imaju 11 naslova prvaka Starog kontinenta. U uzbudljivoj i izjednačenoj utakmici neodlučeni rezultat je bio i najpravedniji ishod.

Poveo je domaćin u 23. minuti preko sjajnog centarfora El Hamdaouija na asistenciju Suareza, no već do kraja poluvremena Milan je poravnao rezultat golom Ibrahimovića iz kontre kojemu je prethodio nevjerojatni promašaj Robinha u 30. minuti.

U nastavku je ritam znatno opao, a najbliže pobjedi bio je Milan. U 84. minuti Boateng je snažno odapeo, a domaći vratar Stekelenburg fenomenalnom paradom spasio bod svojoj momčadi.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Auxerre0:1Real Madrid
Ajax1:1Milan
1Real Madrid 615:2+1316
2Milan 67:708
3Ajax 66:10-47
4Auxerre 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 17:39
    izgleda da ti je mourinho nabio komplekse pa ga uporno pljujes,,jesi ti svjstan st ti uspoređujes??? jesu to mozda kompleksi od prosle godine kada je mourinho potrcao prema navijacima intera na camp nou!! u utakmici sa auxerrom real je imao oko 670 dodavanja,auxere oko 230 ti ovo nazivas... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000729.09.2010. u 13:28
    odličan di maria
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 11:12
    Sad na Camp Nou sigurno, al na Bernabeu sumnjam. Nije glup, zna da bi ga skalpirali navijači da odigra bunker na svom terenu protiv Barce. Veća je šansa za Barcelonu ta utakmica u Madridu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 10:58
    Baš me zanima kakav ce bus parkirati protiv barcelone :)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 10:56
    Govoriti o najčvršćoj obrani nakon utakmica protiv protivnika koji su debelo ispod renomea jednog Reala je smiješno. Da je Real igrao u prvenstvu protiv Valencie, Atletica i Seville mogao bi davati takve zaključke. Ali ovako... Jučer je Jelen imao jednu čistu šansu, i još jednu vrlo dobru, da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik