Nogomet

Stanojević: "Isključenje je presudilo"

Vedran Babić • srijeda, 29.09.2010.
Stanojević: "Isključenje je presudilo"
Foto: EPA

Trener Partizana Aleksandar Stanojević priznao je kako je isključenje Marka Jovanovića početkom drugog dijela utjecalo na konačni ishod njihove utakmice s Arsenalom u kojem su gosti slavili s 3:1...

Tko zna kako bi se utakmica u Beogradu završila da Marko Jovanović u 56. minuti nije zaradio izravni crveni karton zbog profesionalnog prekršaja na Marouaneu Chamakhu. Taj događaj pokazao se presudnim za rasplet utakmice, priznao je domaći trener Aleksandar Stanojević.

"Nakon tog isključenja, sve se promijenilo. Baš prije njega imao sam plan da napravim izmjenu koja bi malo osvježila naš napad, ali na kraju sam u igru morao poslati braniča. Bilo nam je dovoljno teško i s 11 igrača, a kamoli s deset."

Vezane vijesti

Stanojević ističe kako nije sve bilo crno te da iako je Arsenal "briljantna momčad", Partizan je "u pojedinim trenucima pokazao da se može nositi s njim". Ipak, "crno-beli" i dalje čekaju na prve bodove u skupini.

"Teška je to situacija, ali nastavit ćemo se boriti za treće mjesto. Iduće dvije utakmice protiv Brage bit će ključne", rekao je Stanojević, koji je izrazio oduševljenje činjenicom da je Liga prvaka ponovno stanovala u njihovom gradu te se zahvalio navijačima na pomoći.

S druge strane, Arsene Wenger priznao je kako je pobjeda u ovoj utakmici bila od iznimne važnosti. "Htjeli smo iza sebe ostaviti razočaravajući poraz od West Bromwicha i dovesti se u željenu formu uoči nedjeljnog derbija s Chelseajem."

Francuz na klupi Topnika pohvalio je atmosferu u Beogradu i dodao: "Partizan se pokazao upravo onakvim kakvim smo ga očekivali - velikog angažmana i jak u kontrama. Mi smo imali dobar posjed i stvorili smo mnogo šansi, no s obzirom da ih nismo iskorištavali, stalno smo bili pod pritiskom. Kada smo zabili drugi gol, bilo je lakše."

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan1:3Arsenal
Braga0:3Šahtar
1Šahtar 612:6+615
2Arsenal 618:7+1112
3Braga 65:11-69
4Partizan 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000729.09.2010. u 13:37
    ovo je najlakša skupina čak se i partizan ima pravo nadati 3. mjestu
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 12:00
    još da dinamo tako rasturi njihove pobratime iz Soluna
    Obrisan korisnik