Nogomet

Lyon i Schalke bez (većih) problema

Ante Zovko • srijeda, 29.09.2010.
Lyon i Schalke bez (većih) problema
Foto: EPA

Njemački viceprvak Schalke u završnici je iskoristio slabu koncentraciju Benficinih igrača i ostvario vrlo vrijednu pobjedu. Lyon je igrom opravdao ulogu velikog favorita i dominirao u Tel Avivu. Dejan Lovren pobjedu će ipak htjeti što prije zaboraviti...

Schalke - Benfica 2:0
(Farfan 73', Huntelaar 85')

Schalke i Benfica odigrali su dosta izjednačenu utakmicu u kojoj su bodovi mogli na obje strane. Nijemci su bili nešto koncentriraniji i u završnici slomili portugalskog prvaka.

Vezane vijesti

Ivan Rakitić u osmoj je minuti bio posredni asistent za poništeni gol. Njegov nabačaj iz kornera glavom je prema golu skrenuo Huntelaar, ali je loptu dirao i Uchida koji se nalazio u zaleđu.

Rakitić je bio jedan od najaktivnijih igrača na terenu, a pogotovo su njegovi ubačaji stvarali poteškoće portugalskoj obrani. Kako ništa nije polazilo za nogom, Rakitić je zamijenjen u 65. minuti.

Jedan trenutak nepažnje portugalske obrane bio je dovoljan da Schalke povede. Podužu akciju golom je u 74. minuti okončao Jefferson Farfan iskoristivši slabu reakciju Cesara Peixota.

Za povećanje vodstva pobrinuli su se pridošlice Raul i Huntelaar. Španjolac je ukrao loptu na sredini terena, snažno povukao, a brzu kontru ispred gola okončava Huntelaar.


Hapoel Tel Aviv - Lyon 1:3
(Enyeama 77'/Bastos 7' (11 m), 36', Pjanić 93')

Lyon je odmah od početka pokazao o kakvom se odnosu snaga radi. Izraelci praktički nisu ozbiljnije zaprijetili, a u igru ih je vratio naš Dejan Lovren. Ni to ipak nije dovelo francusko slavlje u pitanje.

Već u sedmoj minuti gosti su se našli u vodstvu. "Krivac" je bio Michel Bastos koji je realizirao jedanaesterac nakon rušenja Badiera u Hapoelovu šesnaestercu. Drugi gol pao je nakon kornera Lyona. Lopta je odbijena na rub šesnaesterca, a Bastos sjajnim projektilom pogađa za velikih 0:2.

Iako se činilo kako će Lyon utakmicu bez problema privesti kraju, Hapoel je u igru vratio Lovren, koji je U 77. minuti povukao za dres domaćeg igrača i dobio žuti karton. Na 2:1 iz jedanaesterca smanjuje Enyeama. U sudačkoj nadoknadi Pjanić je nakon prodora Pieda i blokiranog udarca zabio za konačnih 3:1.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Hapoel Tel-Aviv1:3Lyon
Schalke 042:0Benfica
1Schalke 04 610:3+713
2Lyon 611:10+110
3Benfica 67:12-56
4Hapoel Tel-Aviv 67:10-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 11:35
    Raul je najveći profesionalac kojeg sam sreo u karijeri riječi su Capella. Btw izjavio je ii da je Guti najbolji igrač s kojim je radio! Izjave su date kad je već otišao iz reala!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 11:14
    sad citam na SN da je rakitić bio najlosiji igrac schalkea. a tu sad citam da je bio jedan od boljih. ko je sad tu lud? vjerovao sam vise sportnetu nego nekim drugim rekla kazala / copy paste portalima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 23:52
    Kog stative Raula samo pogledajte njegovo kretanje, kakva klasa! Dodavanje i onda iza svog igraca trk u prazan prostor gdje ispada kao da on zapravo dolazi iz drugog plana. A trceci iza svog igraca je dobio blok tako da ga njegov cuvar nije moga ispratit. Svaka ti cast majstore.
    Obrisan korisnik
  • The Phantom29.09.2010. u 23:28
    Koja golčina 2. gol Bastosa!
    The Phantom