Rukomet

Barceloni bod u Kielu, katastrofa za Aab

Matej Milanović • ponedjeljak, 04.10.2010.
Barceloni bod u Kielu, katastrofa za Aab
Foto: EPA

U drugom kolu rukometne Lige prvaka Barcelona je uspjela izvući bod na teškom gostovanju kod Kiela. Aab je na nevjerojatan propustio velikih četiri golova prednosti u završnici sa Schaffhausenom te se morao zadovoljiti sa samo bodom. Pobjedu je, pak, upisao Kolding koji je u gostima nadigrao Tatran Prešov.

U skupini A igrao se veliki okršaj Kiela i Barcelone. Dok su Nijemci natjecanje otvorili pobjedom, Španjolci su izgubili doma od Rhein Neckar Löwena u prvom kolu te su tražili iskupljenje na teškom gostovanju kod Kiela. Prvih 15 minuta ponudilo je jako malo golova i vodstvo gostiju, nakon čega je Kiel preuzeo inicijativu i do odlaska u svlačionice poveo sa 14:10.

Razliku su Zebre držale sve do 50. minute, da bi potom Barcelona polako počela smanjivati sve do izjednačenja na 24:24 u 54. minuti. Nastavilo se, zatim, igrati gol za gol, a 18 sekundi prije konca susreta Filip Jicha zatresao je gostujuću mrežu za 28:27.

Trener Barcelone zvao je minutu odmora, u kojoj je odlučio izvući vratara i uvesti dodatnog igrača. To je urodilo plodom, budući da se Albert Rocas Comas našao sam na desnom krilu što je iskoristio za izjednačenje i prvi bod Katalonaca u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Kod Kiela je šest golova upisao Marcus Ahlm. Isto toliko pogodaka su za Barcelonu dodali Rocas Comas i Daniel Sarmiento.

U skupini B Tatran Prešov je nakon teškog domaćinstva s Veszpremom, ponovno igrao pred svojom publikom protiv Koldinga, koji je tražio drugu uzastopnu gostujuću pobjedu. Danci su zabili prva četiri gola na utakmici i prednost su zadržali sve do odmora, 17:13.

U nastavku je Tatran krenuo puno bolje te je u prvih 12 minuta izjednačio na 22:22. No, Kolding je reagirao odmah i ubrzo vratio četiri pogotka prednosti čime je susret riješen. Do konca su domaćini uspjeli tek smanjiti na konačnih 31:29. Jan Sobol i Peter Tumidalsky zabili su šest puta za Tatran Prešov, a isto je toliko golova realizirao Lars Christiansen u redovima Koldinga koji je ostao na stopostotnom učinku.

U skupini C Aab i Kadetten Schaffhausen u prvom kolu igrali su u gostima protiv momčadi koje su bili veliki favoriti i upisali su poraze. Zbog toga su u drugom kolu u Aalborgu i jedni i drugi tražili prvu pobjedu. Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, a na odmor su Danci otišli s minimalnih 15:14.

Pred sam kraj dvoboja Aab je poveo četiri razlike kada je falilo još samo četiri minute do konca susreta i sve se činilo riješenim pri 30:26. No, gosti su sa sedam metara smanjili, a zatim je uslijedila katastrofa domaćina. Trener je htio iskoristiti činjenicu da je gostima isključen igrač te je izvadio golmana i uveo dodatnog igrača, kako bi igrao s dvojicom više na terenu.

Međutim, Schaffhausen je dvaput presjekao dodavanje protivnicima i zabijao na prazan gol za smanjenje na 30:29. Čeh Jan Filip iz kontre je izjednačio na 30:30 kada je na semaforu falilo još 19 sekundi. U posljednjem napadu gostujući vratar je obranio pokušaj domaćih te je poklonio nevjerojatan bod švicarskom sastavu. Aab može žaliti za bačenim bodom i morat će dobro proanalizirati što se događalo u te katastrofalne zadnje četiri minute. Najbolji je kod Danaca bio Kristian Kjelling sa sedam zgoditaka, a devet ih je za Schaffhausen zabio Mait Patrail.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Celje Pivovarna L.28:32Rhein-Neckar Löwen
Chambéry 27:26Barlinek Industria Kielce
Kiel28:28Barcelona
1Kiel 10326:277+4916
2Barcelona 10327:290+3713
3Rhein-Neckar Löwen 10307:292+1513
4Chambéry  10262:307-458
5Celje Pivovarna L. 10300:332-326
6Barlinek Industria Kielce 10276:300-244

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov04.10.2010. u 15:08
    kiel-barca, fenomenalna utakmica, svima koji voile rukomet toplo preporucam gledanje l.p. na eurosport 2, stvarno se igraju top utakmice, rukomet je na vrhuncu...
    irilov