Nogomet

Slomio nogu Ben Arfi i ostao bez reprezentacije

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.10.2010.
Slomio nogu Ben Arfi i ostao bez reprezentacije
Foto: EPA

Hatemu Ben Arfi potvrđen je lom noge, a Nigel de Jong zbog tog je starta ostao bez nastupa za nizozemsku nogometnu reprezentaciju...

Nizozemska će u nadolazećim danima zaigrati protiv Moldavije i Švedske, ali u tim dvobojima neće biti mjesta za Nigela de Jonga, igrača Manchester Cityja koji je u nedjelju u susretu protiv Newcastlea slomio nogu Hatemu Ben Arfi.

Napadač Newcastlea iznesen je s terena, a potom mu je dijagnosticiran identičan lom kao svojedobno i našem Eduardu da Silvi.

Vezane vijesti

Izbornik Bert van Marwijk svoju je odluku objasnio sljedećim riječima: "To je bio divlji i nepotreban prekršaj. De Jongovo nepotrebno igranje preko granica mi predstavlja problem".

"Javio sam svima kojima trebam, jednostavno nisam vidio druge mogućnosti. Sada se moramo usredotočiti na ova dva dvoboja, ali potom ću razgovarati s De Jongom o ovome", najavio je nizozemski strateg.

De Jongu, naime, to nije prvi takav start. U ožujku je slomio nogu reprezentativcu SAD-a Stuartu Holdenu, igraču Boltona, a na Svjetskom prvenstvu izveo je kung-fu potez prema prsima Xabija Alonsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 23:48
    Treba se neko odvažiti pa tako startati na njega pa bi vidio kako je to i mozda se unormalio, ali normalnim i poštenim igračima nije lagano napraviti takav start na bio kome. A šta je najbolje takvi startovi nikad nisu donjeli pobjedu nekoj ekipi nego samo probleme sa kartonima i ozljeđenim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 18:05
    Joj kako mi je žao Ben Arfe,bez njega O. Marseille nikad nece biti kao prošle godine...Šteta, stvarno šteta...
    Obrisan korisnik
  • Yurraz04.10.2010. u 15:52
    Treba mu dat 6 mjeseci suspenziju igranja nogometa, pa da vidimo dal ce opet nekom nogu strgat. Kakva budala taj de jong
    Yurraz
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 15:22
    jebate ovaj de jong je plutajuća mina.. pa njemu bi stvarno tribalo zabraniti igrati.. aj jedan put da ti se desi, ali toliku seriju teških startova ne možeš slučajno napraviti.. potez za pohvalu van marwijka..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 15:21
    A sto je najzalosnije niti za jedna od ta 3 pogibeljna starta nije zaradio iskljucenje.
    Obrisan korisnik