Nogomet

"Bilo bi bolje da Benayoun igra"

Borna Rupnik • srijeda, 06.10.2010.
"Bilo bi bolje da Benayoun igra"
Foto: Kristijan Komarica

Eduardo da Silva i Ognjen Vukojević u posljednjem su kolu ukrajinskog prvenstva stajali na suprotnim stranama, no prije Izraela imaju samo jedan, zajednički cilj...

Hrvatsku u subotu očekuje novi dvoboj s Izraelcima, a teško se pritom ne sjetiti gostovanja na kojem im je Eduardo da Silva postigao tri pogotka u pobjedi 4:3.

Nije zaboravio ni naš napadač: "To mi je jedna od najdražih utakmica u karijeri. Time smo dobili krila na startu kvalifikacija, a i prekinuli smo niz njihove domaće nepobjedivosti. Sada će biti drukčije, teže, i moramo biti oprezni, ali samo da pobijedimo".

Ognjen Vukojević: "Čudno je bilo čuvati velikog prijatelja Eduarda. No, posao je posao. Moje je mjesto u kijevskoj momčadi neupitno, iako se moramo izvući iz igračke krize. A hrvatsko gostovanje u Izraelu jedna je od ključnih utakmica na putu prema Europskom prvenstvu, tamo treba pobijediti".

A Eduardo formu brusi u novoj sredini, rame uz rame s Darijom Srnom u ukrajinskom Šahtaru: "Osjećam se odlično, napredovao sam u fizičkom smislu, a trener mi daje sve više minuta. Na kontu imam i golove i asistencije. Što se moje uloge na krilu tiče, tamo imam više odgovornosti i obrambenih zadaća, ali najvažnije je igrati, premda bih u slučaju mogućeg izbora radije bio klasični napadač".

"Ne opterećujem se time što drugi reprezentativni napadači ne postižu puno, sezona je tek na početku. Oni su klase koje su rješavale brojne utakmice. Vjerujem u njih, vjerujem u sebe, a za reprezentaciju svi ionako igraju s posebnim žarom", dodao je.

Osvrnuo se i na moguće neigranje Yossija Benayouna, koji je ozlijeđen i upitno je hoće li mu Luis Fernandez dati priliku. "Bilo bi bolje da igra jer Izraelci previše ovise o njemu i onda svaka lopta ide preko njega. On ima ovlasti odlučivati o svakom napadu i protivnici mogu do pobjede ako da zaustave. Ako ga ne bude, u sastavu će biti netko mlađi i motiviraniji, što nam može otežati posao, ali pripremit ćemo se za sve", kaže Eduardo.

Dotaknuo se i Sammira, ali nije želio ulaziti u polemike: "Radi se o odličnom nogometašu koji iz godine u godinu potvrđuje kvalitetu, njegov potencijal nije upitan. Ja nemam ništa protiv Sammira u hrvatskoj reprezentaciji, mislim da ne bi imali ni moji suigrači, ali to je pitanje za izbornika i predsjednika HNS-a".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.10.2010. u 20:46
    Opušteni smo mi već 10-tak zadnjih tekmi!
    Obrisan korisnik
  • Weasley06.10.2010. u 14:18
    to što benayoun neće igrati ne znači da se moramo opustiti...
    Weasley
  • IanZG06.10.2010. u 10:40
    Za koga Eduardo bi to bilo bolje? Možda za izraelce...
    IanZG