Nogomet

Löw: "Nisam se nadao ovakvoj pobjedi"

Mihaela Bradovski • subota, 09.10.2010.
Löw: "Nisam se nadao ovakvoj pobjedi"

Trećom uzastopnom pobjedom Nijemci su sinoć preuzeli kontrolu nad skupinom A, a njihov izbornik, Joachim Löw, nakon susreta s Turskom nije imao razloga skrivati zadovoljstvo...

Pun Olimpijski stadion u Berlinu svjedočio je uvjerljivoj predstavi i trijumfu njemačke nacionalne vrste. U kadru pobjedničke reprezentacije pjesma i veselje, a ništa manje sretan nije bio niti prvi čovjek struke.

"Momčad je pokazala da je stvarno željela pobjedu i ona je potpuno zaslužena. Nisam se nadao ovako visokoj pobjedi zato što je Turska uvijek nezgodan protivnik. Za turske je reprezentativce utakmica uvijek stvar časti."

Nizozemac na privremenom radu u Turskoj, Guus Hiddink zajedno sa svojim izabranicima doživio je prvi poraz aktualnih kvalifikacija. "Smatram da smo učinili sve kako bi zaustavili Nijemce. Propustili smo dobru priliku preko Halila, a protiv ovakvog protivnika to se mora zabiti."

Na kraju obavezne konferencije Hiddink je ponudio svoje viđenje razlika između ova dva sastava. "Moja momčad je još uvijek mlada i pred njom je još mnogo učenja. Morat će naučiti da ne smiju samo čekati u obrani i koristiti prilike koje dođu, već ih sami stvarati. To je razlika između nas i Njemačke."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!