Nogomet

Junaci Kranjčar i Runje

Ante Zovko • subota, 09.10.2010.
Junaci Kranjčar i Runje
Foto: EPA

Neuvjerljiva igra hrvatske reprezentacije neće se dugo pamtiti nakon nove pobjede u Izraelu. Vedran Runje je spašavao, najviše u početku, dok je Niko Kranjčar s dva gola odlučio pobjednika. Upravo se za njih dvojicu može pronaći najviše riječi hvale nakon slabog i obrambenog i napadačkog izdanja Hrvatske.

Vedran Runje: Odupro se psihološkim podbadanjima i potvrdio kako definitivno zaslužuje "jedinicu". Pogotovo to vrijedi za uvodni dio utakmice kad je neuvjerljiva obrana puštala sa svih strana. Za gol ne snosi ni najmanju odgovornost.

Vedran Ćorluka: Prilično nesiguran nakon povratka na desni bok. Slaba suradnja sa Schildenfeldom rezultirala je s nekoliko odličnih prilika za Izraelce u prvom dijelu. U nastavku nešto bolji, kao i cijela obrana, iako kod izraelskog gola nije bio pravovremen.

Josip Šimunić: Jedna od slabijih utakmica za reprezentaciju. Večerašnji kapetan u početku je bio dosta nesiguran i u nekoliko navrata nonšalantan. U drugom poluvremenu nešto boljom igrom je popravio dojam.

Gordon Schildenfeld: Jako nesiguran i nedovoljno čvrst u dvobojima. Kao i cijela obrana, u prvom je dijelu djelovao jako slabo, a posebno je to došlo do izražaja kod izraelskog gola. Upravo je Schildenfeld bio u najboljoj poziciji da zaustavi Shechtera, ali je reakcija našeg braniča bila dosta mlaka.

Ivan Strinić: Ozljeda se gotovo i nije osjetila u njegovoj izvedbi. Vjerojatno najbolji branič večeras. Iako su opet nedostajali prodori prema naprijed, obrambeno mu se ne može ništa prigovoriti.

Danijel Pranjić: Dobio je nezahvalnu ulogu na poziciji zadnjeg veznog i bio prilično "mekan", veza je često puštala, gubila lopte. Pravog ritma nije bilo u igri naše reprezentacije, za što najveću odgovornost snose naši veznjaci.

Ivan Rakitić (do 77. minute): Solidna utakmica, iako se u početku teško nosio s domaćim veznjacima. U napadačkom dijelu ostat će u pamćenju njegova stativa. Obrambeno nije ostavio dojam dugoročnog rješenja.

Luka Modrić: Još jedna anemična partija. Dosta trke, ali premalo lopti prema naprijed koje bi uposlile napadače i krila. Jedino što će se od Modrića pamtiti je asistencija za Kranjčarov gol.

Niko Kranjčar: Bio je prevaga u današnjoj utakmici. Siguran jedanaesterac i lijepi drugi gol slomili su Izraelce, a Kranjčar je pokazao kako ova Hrvatska od njega uvijek ima koristi.

Ivica Olić (do 72. minute): Nije se najbolje snašao na neprirodnoj poziciji na desnom krilu. Iako je u nekoliko prilika, dobro povlačio, nije uspio stvoriti ozbiljniju prijetnju. Ulaskom Mandžukića prebacio se u sredinu, ali ni ondje nije ostavio veći trag.

Eduardo da Silva (do 57. minute): Nevidljiv kao usamljeni napadač. Poznato je da je Eduardo igrač koji traži loptu kako bi nešto s njom napravio, ali nje ovaj put nije bilo.

Mario Mandžukić (od 57. minute): Unio je malo živosti na desnom krilu i djelovao bolje od Olića, ali sve dobro je zasjenio u koprodukciji s Bilićem u 92. minuti, kad su neodlučnošću propustili ogromnu priliku.

Mate Bilić (od 72. minute): Nije donio mnogo promjena u napadu. Doduše, nije ni imao dobrih lopti, ali akcija u 92. minuti ide na njegovu dušu koliko i Mandžukiću.

Ognjen Vukojević (od 77. minute): Potrebna sigurnost u sredini nije došla s Vukojevićevim ulaskom. Čak su domaći bili opasniji nakon njegova ulaska. Dojam je da bi bio korisniji u početku susreta.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2010. u 16:06
    jako velika stvar ....pobjediti IZRAEL Nogometnu velesilu..uz malu pomoć sudca ali pobjeda je pobjeda...Za povijest .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2010. u 11:34
    kad čitam kako su igrali imam dojam da su izraelci sami sebe pobjedili, nije to bilo tako loše kako se piše, uzeli smo tri boda, prvi smo u skupini. i drago mi je za runju nakon što je onaj anonimus kale onako ružno pričao o njemu sad je pokazao i njemu i ostalima kakv je golman. samo tako treba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2010. u 11:12
    ma bitno da su tu tri boda...a sto se tice schildenfelda, mozda ga je malo vezalo to sto je debitant u vaznoj utakmici...sto se tice igre, to je bilo cisto solidno, treba ipak uzeti u obzir da je Izrael u zadnjih deset godina samo tri puta porazen doma, i to dva puta od nas...ali ipak mora to i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2010. u 10:14
    Modrić je odigrao dobro! Dao je par lopti iza obrane za Olića koje ovaj nije iskoristio (možda zato što nije krilo) Dosta neprirodnih pozicija, ali isto tako i slaba izvedba gotovo svih naših igrača
    Obrisan korisnik
  • The Phantom10.10.2010. u 04:55
    Olic nije krilo, Raketa i Pranjic nisu za zadnja 2 vezna, Dudu ne moze biti usamljen u napadu, a Šifo nije stoper za repku
    The Phantom