Nogomet

Ladić: "Možemo izbaciti Španjolsku"

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 11.10.2010.
Ladić: "Možemo izbaciti Španjolsku"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska mlada reprezentacija odigrala je hrabru utakmicu u Španjolskoj te se s nestrpljenjem očekuje sutrašnji ogled u Varaždinu...

Izbornik naših mladih nogometaša, Dražen Ladić, na konferenciji za novinare još se jednom osvrnuo na utakmicu u Burgosu, ali i na ponašanje domaćina te na suca.

Naime, nakon utakmice u Španjolskoj Ladiću nisu dopustili da se obrati novinarima: "Želio sam poslije utakmice doći pred novinare i nešto reći o našoj reprezentaciji da to čuju španjolski mediji, međutim, rekli su mi da nema potrebe za to. Oni se ponašaju bahato i htjeli su u utorak igrati u kasnijem terminu, ali im nismo to dopustili. Mogu se tako ponašati dok u Varaždinu ne dobiju svoje".

Ponovio je naš izbornik da ozbiljna momčad ne može primati jeftine golove i to ga strašno ljuti. "Mi imamo kvalitetu i možemo izbaciti Španjolsku. Međutim, radimo nepotrebne pogreške, a to nam se ne smije ponavljati. Ozbiljna ekipa ne može primiti iz prekida onakav gol kakvi smo mi primili. Susret u Varaždinu će biti vrlo sličan jer oni neće odustati od svoje igre", rekao je Ladić.

Izbornik o Perišiću

Ivan Perišić u Burgosu je sjedio na tribinama, a Ladić je pojasnio zbog čega se to dogodilo: "To nije zbog njegovih izvedbi, nego sam ga želio sačuvati od drugog žutog kartona i to se pokazalo kao ispravan potez i sad ga imam na raspolaganju za uzvrat. Da smo ostali još i bez njega u uzvratu to bi bilo previše."

"Moramo biti mudri, a sami bi se uništili ako bi ih otvoreno napali. Što sam duže s ovim momcima sve ih više obožavam, a oni vrlo dobro znaju koliko ih ja kritiziram", dodao je Ladić te se dotaknuo Punčeca: "On ima sve što drugima fali. Ide ispred igrača i napada ga odmah kod primanja lopte, nema čekanja. U tome je dobar i Ademi".

Naljutio je Ladića i glavni sudac koji je našim igračima podijelio nekoliko žutih kartona: "Mađarski sudac kao da je znao kojim igračima mora pokazati karton i tako ih izbaciti za uzvrat. Međutim, to moramo shvatiti jer smo igrali protiv Španjolske. Ostao sam bez tri igrača, a dolaze mi četiri i to znači da mijenjam pola momčadi za uzvrat".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2010. u 14:40
    normalno da možemo proć ove španjolce! ajmoooooooooooo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2010. u 14:23
    Perišić je odličan, mogao bi presuditi u utorak
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2010. u 11:58
    neka, ocitat cemo mi njima lekciju...samo naprijed..
    Obrisan korisnik