Nogomet

Ladić: "Razmisliti kako dalje"

Ivana Strahija • utorak, 12.10.2010.
Ladić: "Razmisliti kako dalje"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mladi Hrvati, iako izuzetno dobra i talentirana generacija, nisu uspjeli postići jedan gol i sačuvati mrežu praznom u najvažnijoj utakmici, koja ih je spriječila u odlasku u Dansku na završni turnir Europskog prvenstva za U21 nogometaše. Izborniku Ladiću s tom je utakmicom istekao mandat, a što će biti dalje saznat će se nakon analize ciklusa.

U još jednom ciklusu mlada reprezentacija nije napravila onaj krajnji cilj i plasirala se u završni turnir. Novinare je nakon utakmice prvo interesiralo hoće li Dražen Ladić ostati izbornik: "Prvo ćemo sada napraviti analizu cijelog kvalifikacijskog ciklusa i vidjeti što smo činili dobro a što loše. Potom će vodeći ljudi saveza napraviti procjenu o daljnjem tijeku rada u mladoj reprezentaciji. Moj mandat završava ovom utakmicom, vidjet ćemo što i kako dalje", odgovorio je Ladić.

O ozljedi Rakitića i utjecaju toga na daljnji tijek utakmice hrvatski je izbornik rekao: "Mi smo u ovoj utakmici imali nekoliko pehova, koje je protiv takvog protivnika teško nadoknaditi. Situacija s Rakitićem uvelike je poremetila naš plan, jer na klupu nismo ni uvrstili Palića koji bi mogao eventualno mogao to nadoknaditi. Tome se ni u snu nismo nadali, no treba reći da ni Badelj nije danas bio onakav kakav znamo da može biti."

Je li Badelja trebalo ranije zamijeniti, bilo je iduće novinarsko pitanje: "Mogli smo mi njega izvaditi i u 30. minuti, ali je do 70. sve štimalo. Imali smo inicijativu, posebno u prvih 20 minuta drugog poluvremena, a ideja je bila u posljednjih 20 ubaciti i drugu špicu, Šimića, koji se zagrijavao. Željeli smo pritisnuti Španjolce u šesnaesterac, ali je isključenje Lovrena to sve poremetilo."

Izbornik je ponovno govorio o kartonima, koje su suci u Španjolskoj, ali i u Varaždinu, nemilice dijelili našim reprezentativcima: "Španjolci imaju status u Uefi, a da je istina o čemu pričam možete pogledati i sami, ako provjerite koliko su kartona dobili protiv Španjolaca Poljaci, Finci i igrači Lihtenštajna. Isključenje Lovrena bilo je sasvim nepotrebno, kao i ona duga stanka kod baklje na travnjaku. Nakon toga je sve išlo na gostujuću stranu, iako smo mi prije toga bili u najmanju ruku ravnopravni. Od trena kad smo izvukli Španjolce znali smo da će oni postići sve u i van terena da otiđu u Dansku."

Naglasio je međutim Ladić da su za poraz krivi i sami reprezentativci: "Unatoč kvaliteti koju imamo za ovakvu utakmicu moramo imati i kvalitetnu psihu, a na tom polju danas nismo bili pravi. Protiv ekipe kakva je Španjolska treba iskoristiti sve, pa i najmanje prilike, a mi smo propustili realizirati pet-šest izuzetnih."

Dodatne kvalifikacije za EP 2011. (U-21)

12.10.2010.
Hrvatska (U21)0:3Španjolska (U21)
09.10.2010.
Španjolska (U21)2:1Hrvatska (U21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 09:26
    Badelj već dosta dugo igra slabo (za svoje standarde). A baš me zanima šta vi ostali mislite o Lovrenu? Meni je on najveća zabluda u novijoj hrvatskoj nogometnoj povijesti, već mu je karijera puna totalno glupih poteza... Ne znam. Volio bi da komentirate, makar me i popljuvali.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 08:54
    Badelj je precijenjen igrač...Dobiva dosta šansi i u klubu i u reprezentaciji, a nikako da proigra...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 07:22
    ....i (još) uvjek su krivi suci.....Ladiću...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 03:50
    Ja bi Ladica ostavio ako nista, bar zbog tekmi sa Srbijom. Kod kuce smo ih dobili, a u Srbiji odigrali muski i uzeli bod koji nam je trebao iako su ovi bili spremni izginuti na terenu, samo da mi ne prodjemo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 23:17
    slažem se da je Badelj za k. A Ladić bi se trebao izgubiti sa trenerske pozicije jel šta radi sa izborom sastava za utakmice je katastrofa...
    Obrisan korisnik