Nogomet

Video: Pedro Morales za pobjedu Čilea

Mirza Seferagić • utorak, 12.10.2010.
Video: Pedro Morales za pobjedu Čilea
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prošlotjedne pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata (2:0) reprezentacija Čilea danas je odigrala još jednu prijateljsku utakmicu, ovaj put s Omanom. Slavili su Čileanci s 1:0, a jedini pogodak postigao je igrač zagrebačkog Dinama - Pedro Morales. A u Kini su također prijateljsku utakmicu odigrali Kinezi i Urugvajci, a južnoamerikanci su uvjerljivo slavili s 4:0. Japan i J. Koreja odigrali su utakmicu bez pogodaka.

Pedro Morales nastavlja tresti mreže u reprezentativnom dresu. Nakon pogotka u utakmici s UAE-om prošlog tjedna, Morales je danas postigao i jedini pogodak na utakmici s Omanom.

Bila je to lijepa akcija čileanskih igrača koji su s nekoliko kratkih dodavanja donijeli loptu do vrha šesnaesterca gdje ju je dočekao Morales te iz prve opalio u donji desni kut domaćeg vratara. Bila je ovo zaslužena pobjeda Čilea i nastavak dobrih rezultata u prijateljskim utakmicama.

U glavnom gradu Kine prijateljsku su utakmicu odigrali Kina i Urugvaj. Iako se na prvi pogodak čekalo sve do 70. minute Urugvajci su na kraju slavili s uvjerljivih 4:0.

Utakmica je bila zanimljiva od samog početka, no sve do 70. minute niti jedna momčad nije iskoristila svoje prilike. Tada se dogodilo ono neočekivano. Naime, igrač kineske reprezentacije Xiaoting u toj je minuti skrenuo loptu u vlastiti gol, te su Urugvajci na taj način došli do vodstva. Igra Kineza se u tom trenutku raspala, pa su gosti u idućih 14 minuta postigli još tri pogotka te su došli do uvjerljive pobjede. Pogotke su postigli Cavani u 79., Rodriguez u 82., te Fernandez u 84. minuti.

U azijskom derbiju sastali su se Japan i Južna Koreja. Iako je bilo prilika na obje strane, u jednoj vrlo čvrstoj utakmici, napadači nisu bili raspoloženi, pa je rezultat na kraju bio 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • penetrisac13.10.2010. u 12:56
    mali riquelme .....bravo care
    penetrisac
  • Obrisan korisnik13.10.2010. u 03:33
    Izgleda da je u dobroj formi i nadam se da ce i u Dinamovom dresu pruzati iste partije...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2010. u 23:53
    svaka cast....samo naprijed sa tim golovima...odlicna vijest
    Obrisan korisnik