Nogomet

Neredi u Genovi pod Uefinom istragom

Ante Zovko • srijeda, 13.10.2010.
Neredi u Genovi pod Uefinom istragom
Foto: EPA

Divljanje srpskih huligana u Genovi koje je rezultiralo prekidom utakmice između Italije i Srbije naišlo je na očekivane reakcije.

Kvalifikacijski susret za Euro 2012. između Italije i Srbije sinoć je prvo imao neugodan uvod, a nakon šest minuta igre srpski su navijači izazvali prekid. Na ružne scene u Genovi reagirala je UEFA, koja je potvrdila da je pokrenula istragu koja bi mogla imati neugodne posljedice po srbijansku reprezentaciju.

"Nakon prekida jučerašnje kvalifikacijske utakmice između Italije i Srbije na Stadionu Luigi Ferraris u Genovi nakon samo šest minuta igre, UEFA je danas potvrdila da je smjesta otvorila detaljnu disciplinsku istragu u vezi incidenata na utakmici i okolnosti koje su sve okruživale", stoji u Uefinoj izjavi.

Europska nogometna organizacija najavila je kako će nakon prikupljanja potrebne dokumentacije odluku donijeti njezino disciplinsko tijelo. Prema članku 14. Uefina pravilnika, moguće sankcije variraju od ukora ili kazne do zatvaranja stadiona ili diskvalifikacije iz natjecanja u tijeku i/ili izbacivanja iz budućih natjecanja. Sastanak disciplinskog odbora zakazan je za 28. listopada.

Među igračima i trenerima obaju momčadi još su snažni dojmovi nakon nereda. Talijanski izbornik Cesare Prandelli opisao je što se događalo u svlačionicama: "Otišli smo u svlačionicu i ugledali Vladimira Stojkovića kako se trese. Ništa nismo razumjeli dok nam prevoditelj nije objasnio. Neki srpski igrali vjerovali su kako je navijačko ponašanje bilo unaprijed organizirano s namjerom da se prekine utakmica."

Igrač Sampdorije i talijanski reprezentativac Angelo Palombo rekao je kako se srpski kapetan Dejan Stanković u talijanskoj svlačionici ispričao zbog nemilih događaja. "Stanković i drugi srpski igrači pokušali su otići do tribina i razgovarati s navijačima. Vidjeti svoje navijače u takvom izdanju sigurno je bilo ponižavajuće", rekao je Palombo.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000714.10.2010. u 16:58
    hanson - hahahahahaha
    The_Killer_0007
  • hanson14.10.2010. u 12:05
    ma kojih 3:0 za italiju isključivi krivac za ovo su talijani koji su dopustili da se ovo dogodi. Kakve su talijani pičke nebi me čudilo da su namjerno pustili da srbi rade kaj hoće znajući da asko se utakmica prekine da će biti 3:0 za njih. Utakmicu ntreba ponoviti, bez prisustva srpskih navijača.
    hanson
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 05:11
    Ispostavlja se da su ti huligani namerno izazvali nerede jer se protive ulasku Srbije u EU. Ocigledno njima vise nista nije sveto. Moguce da iza ovog stoji neka velika riba koja nikad nece biti pronadjena. Samo je pitanje sad jel ima drzava snage da se obracuna sa ovim kriminalcima koji se kriju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 00:51
    Oprosti Mihalj...;-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 00:50
    Da li bi se desilo na poljudu, maksimiru ili marakani...? Naravno da ne...
    Obrisan korisnik