Nogomet

"Pet mjeseci čekanja na iskupljenje"

Antonija Pavlić • četvrtak, 14.10.2010.
"Pet mjeseci čekanja na iskupljenje"
Foto: Davor Sajko

Branič Crne Gore Stefan Savić oduševljen je, premda i iznenađen, bodom koji je njegova reprezentacija izvukla na gostovanju na Wembleyju. Rio Ferdinand i Gareth Barry pak žale za propuštenim prilikama, ali i ističu da sedam bodova iz tri utakmice nisu tako katastrofalno ostvarenje...

Zlatko Kranjčar na Wembleyju je protiv Engleske izvukao veliki bod vodeći reprezentaciju Crne Gore, a branič hrabrih sokolova Stefan Savić priznao je kako to baš i nisu očekivali.

"Ovo je veliko ostvarenje za crnogorski nogomet", izjavio je za Uefa.com. "Na kraju kvalifikacija moramo biti drugi, a remi na Wembleyju daje nam nadu da ćemo u tome i uspjeti."

"Sretni ćemo se vratiti u domovinu i čekati važan susret s Bugarskom u lipnju. Izbornik je bio prezadovoljan jer nismo očekivali da ćemo osvojiti bod(ove), no na kraju su oni došli zasluženo. Ključ je bila čelična obrana i naša dobra ograniziranost", zaključio je.

Englezi, na drugoj strani, nisu imali što prigovoriti crnogorskom uspjehu, a novi-stari kapetan Rio Ferdinand kazao je: "Šteta što za iskupljenje ovoga remija moramo čekati pet mjeseci, no pozitivno je što nismo izgubili niti primili pogodak. Bio bih puno razočaraniji da nismo stvarali prilike, ovako je njihov golman morao dobro braniti."

Pragmatičan je bio i Gareth Barry: "Postavili su se duboko kao što smo i očekivali te stalno pritiskali i nisu nam davali previše mjesta, pogotovo s loptom. Prilike koje smo imali bile su polušanse, stoga Crnogorcima mora ići sav kredit za osvojeni bod. Odlično bismo stajali na ljestvici da smo upisali tri boda, ali ni sedam poena iz tri utakmice nisu kraj svijeta. Sigurni smo da i dalje možemo biti prvacima skupine."

Kevin Davies na travnjak je istrčao u posljednjih 20-ak minuta, debitiravši u nacionalom dresu u 33. godini. "Nadam se da sam ostavio dobar dojam", rekao je. "Mnogo je crnogorskih braniča stajalo iza lopte, zbog čega ih je bilo teško probiti. Došli su po bod i uspjeli ga osvojiti", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!