Nogomet

Fernandez na udaru, Benayoun ga brani

Mihaela Bradovski • petak, 15.10.2010.
Fernandez na udaru, Benayoun ga brani

Porazi od Hrvatske i Grčke izraelske su nade u odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine ostavile na minimumu, a posljedica toga je moguća smjena izbornika Luisa Fernandeza...

Neuspjesi u susretima s direktnim protivnicima u kvalifikacijskoj skupini F čelne ljude izraelskog nogometnog Saveza dovele su blizu odluke o promjeni šefa stručnog stožera. Razlog što se takvo što nije već dogodilo izgleda leži u činjenici da se radi o stranom stručnjaku.

Jedan od članova Saveza želio je ostati anoniman, a javnosti je otkrio pravi razlog podrške Fernandezu. "Jedini razlog je taj što je riječ o izborniku koji nije Izraelac. Zabrinuti smo kako bi odluka o otkazu odjeknula u Europi."

Predsjednik IFA, Avi Luzon, tako je za sada stao iza Francuza: "Fernandez ostaje izbornikom do kraja kvalifikacija."

"Bila bi sramota da se izborniku da otkaz nakon samo četiri utakmice. Nemamo dovoljno snažnu momčad da pometemo sve suparnike koji nam se nađu na putu, ali smo svjesni toga da navijači to očekuju od nas. Čak niti s Mourinhom na klupi ne bismo dobili ove dvije utakmice", kratak i jasan bio je kapetan nacionalne vrste Yossi Benayoun.

Sam Fernandez također želi nastaviti put s Izraelom kroz kvalifikacije. Sve što treba je tek malo vremena i mira: "Pustite me da radim svoj posao i dokažem da možemo napredovati. Nedostatak iskustva oslabio nas je u obje utakmice, vidjelo se koliko nam nedostaju igrači poput Benayouna, Ben Haima i Kayala."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vatreni8215.10.2010. u 12:15
    Drzite Fernandeza, inace ce vas Platini izbaciti iz UEFA-e ;D
    Vatreni82