Nogomet

Toplak: "Konačno sam pogodio s izmjenama"

Ivana Strahija • utorak, 19.10.2010.
Toplak: "Konačno sam pogodio s izmjenama"
Foto: Duje Bonačić

Trener Varaždina Samir Toplak našalio se na svoj račun te subotnji susret protiv Lokomotive, u kojem su Varaždinci pobijedili, komentirao riječima "Konačno sam pogodio s izmjenama".

No, istina je, da se ulaskom Filipa Škvorca, strijelca oba gola Varaždina, situacija za goste u Zagrebu promijenila na bolje: "Filip je bio u nekim vizijama za to mjesto pošto smo znali da će se Vuga više izvlačiti u sredinu i da će nam trebati hitri bokovi. Na desnom smo se odlučili za Sačera, a na lijevom smo išli sa tipičnim veznim igračem. Imamo lijevo Šimeka koji ima više tendenciju ulaska naprijed nego Conjar s desne strane pa smo onda zbog toga napravili balans. Znači, čvršći igrač na desnom bočnom iza sa širinom i hitrinom Sačera, a na lijevom smo išli s igračem koji može raditi dva na jedan, procijenili smo da se po tom boku može proći. Međutim, forma i igra Golubara u prvom poluvremenu nije bila na razini i nismo ni malo razmišljali kad ga je trebalo zamijeniti", objasnio je Toplak.

Francuzi

Matija Smrekar i Igor Prahić Varaždin su napustili bez da je Klub dobio odštetu, a Prahić je imao i još uvijek valjani ugovor. Francuski drugoligaš Sedan kasnije je isplatio mizernu svotu kako bi se izbjegla međunarodna parničenja. I dok napadač Smrekar igra, čak se ustalio među izabranih 14, braniča Prahića baš i nema u ekipi, pa se cijela strka i buka čini pomalo deplasiranom. Sedanu međutim u Ligue 2 dobro ide i kotira visoko na tablici, pa se u Varaždinu nadaju da će drugoligaš prijeći u prvu francusku ligu, kako bi dobili još 100 tisuća eura.

Igrač s klupe je tako riješio utakmicu: "Filip je ulazak iskoristio na najbolji mogući način. Ali, ako malo bolje pogledate, vidjet ćete da je on standardni član naše ekipe, samo je bilo pitanje koliko i kad ga dozirati."

Još jedna stvar je razveselila Toplaka: "Imamo sve više igrača na koje možemo računati, to je ono što nam je donijelo ovo prvenstvo. Tu prvenstveno mislim na Filipa Škvorca, Brlečića, pa i Conjara. Igrači koji imaju manju minutažu ne padaju u depresiju, nego su željni prilike koju onda znaju iskoristiti."

No, osim pogotka kojeg su primili, u situaciji dva na četiri, Toplak je nezadovoljan i realizacijom. Primjerice, Vugrinec još nije po tom pitanju ostvario napredak, o čemu Toplak kaže: "Mi smo nestrpljivi, i on je sam nestrpljiv. U Zagrebu je imao peh, stativu i blok. No, rekao sam već, možemo ga čekati tako dugo dok pišemo pozitivne rezultate."

Vugrinec u ekipi Varaždinu ipak donosi dosta, smatra Toplak: "Osim što dobivamo dodatni respekt od protivnika, Vugrinec ima težinu i kod sudačkih odluka. U Zagrebu su nam dosudili dosta dobro, posebno u prekršajima kod otvaranja." Iako je bio načelno zadovoljan suđenjem trojke na igralištu, Toplak se požalio na četvrtog suca: "Gerek je bio izuzetno nervozan, a kasnije je bio izuzetno nesretan zbog naše pobjede." Također je malo iznenadio svojom ljutnjom varaždinski strateg u 11. minuti susreta, kad je skočio s klupe: "Nije nam suđen očiti ubačaj sa strane i bojali smo se da će tim tijekom krenuti utakmica. Ali, nisam samo ja skočio, skočili su svi, a čulo se jako jer je stadion bio prazan", objasnio je.

Pred Varaždincima je sada ipak nešto lakši tjedan, jer iako nisu dobili novac mogu se osjećati dobro zbog pobjede: "Dva-tri dana živjet ćemo na slavi, a nakon toga ćemo se posvetiti utakmici pred nama."

Danas u 16 sati Varaždin gostuje u Ladanju Donjem kod Rudara, gdje će Toplak provjeriti igrače s manjom minutažom, a u subotu u 15.30 u Varaždin stiže Istra 1961.

Spomenimo da je Saša Dreven, golman Varaždina, potpisao produljenje ugovora s Klubom, i to na tri godine, sve do 30. lipnja 2014.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mago21.10.2010. u 12:37
    pa za razliku od njih toplak iza sebe ima rezultate. i igru. a to nismo imali ni za vrijeme beseka. a situacija nije ništ bolja nego je bila onda, nego je još i gora. ako misliš da bi neko delal bolje, slobodno reci ko su ti pravi treneri koji bi znali...
    mago
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 06:50
    da. ili janžeka. svejedno. to su sve ljudi od povjerenja.
    Obrisan korisnik
  • mago20.10.2010. u 21:04
    možda bi onda jagačića trebalo deti za trenera, on bi sigurno znal!
    mago
  • Obrisan korisnik19.10.2010. u 14:24
    lijepo od tebe kaj priznaš da pogađaš, umjesto da ko drugi (pravi) treneri, znaš kaj trebaš od zamjena.
    Obrisan korisnik