Nogomet

Poklepović: "Igra dobra, rezultat ne"

Vedran Babić • četvrtak, 21.10.2010.
Poklepović: "Igra dobra, rezultat ne"
Foto: Duje Bonačić

U kratkoj izjavi za mikrofon HTV-a odmah nakon utakmice trener Hajduka Stanko Poklepović priznao je kako je konačan rezultat realan.

Iako su odigrali nelošu utakmicu protiv favoriziranog Zenita, jednog od glavnih favorita uopće u Europskoj ligi, Hajduk je ostao bez bodova.

"Utakmica je bila dopadljiva. Naša igra je bila dobra, ali rezultat nije. Borili smo se, ali sada trebamo čekati nove prilike", rekao je Poklepović.

"Napravili smo dvije velike pogreške kod primljenih golova, no neke druge situacije smo uspjeli spasiti. 2:0 je realan rezultat."

Kasnije na konferenciji za medije Poklepović je dodao: "U određenim razdobljima smo parirali kvalitetnijem suparniku i dojam je da smo mogli proći bolje. Znali smo da je Zenit bolji od nas, no mislim da smo ostvarili cilj, a to je bio da iz ove utakmice izađemo jači za buduće utakmice."

Poslije tri utakmice Hajduk ima isto toliko bodova i još uvijek je u igri za drugi krug, a Špaco se nada da će njegova momčad u nastavku natjecanja prikupiti dovoljan broj bodova za daljnji plasman.

Trener Zenita Luciano Spalletti nije bio zadovoljan realizacijom svoje momčadi. "Ne smijemo si dopustiti taj luksuz da stvorimo desetak šansi, a realiziramo samo dvije. Imam visoko mišljenje o svojim igračima, mi inače iz pola šanse moramo dati gol."

"Kontrolirali smo utakmicu većim dijelom, no u pojedinim trenucima smo gubili koncentraciju i moramo paziti da nam se takve situacije više ne događaju."

Hajduk za dva tjedna na Poljudu iščekuje revanš protiv ruske momčadi i Spalletti je svjestan da ga čeka drukčija utakmica. "Njih nosi fanatično navijanje i u tom okruženju su sposobni pružiti više nego inače."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 08:12
    Spalettijev pristup igri mi se oduvijek sviđao, puno kratkih dodira, svi znaju gdje se kreću, iz polušansi se daju golovi... Nešto slično kao Wenger, ali potpuno netipično za Talijana. To se vidi i kod Zenita koji ima vrhunske igrače, a razlog što je rezultat samo 2:0 leži u tome što nije igrala... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 23:10
    vraga je igra bila dobra, obrana pliva da je to cudo, zahvalimo onome pomocnome sta je sudija 3 zaledja koja nisu bila i onome Buharovu sta nema pojma jer je moga dat 5 komada.....ali to je realnost...pa niko nije ni ocekiva pobjedu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 22:01
    da, baš je bila dobra igra....haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 21:55
    perišić izgleda ko kerum
    Obrisan korisnik