Nogomet

Porto do pobjede s devetoricom

Vedran Babić • četvrtak, 21.10.2010.
Porto do pobjede s devetoricom
Foto: EPA

U četiri odigrane utakmice u skupinama K i L Europske lige vidjeli smo dva remija i dvije pobjede gostiju. Napoli i Liverpool su podijelili bodove, a Porto je produljio stopostotni učinak iako je utakmicu završio s devetoricom igrača na travnjaku.

Skupina K

Napoli - Liverpool 0:0

Od dosadašnje četiri utakmice u prva dva kola čak tri su završile neodlučenim rezultatom, a ta tradicija nastavila se i večeras. U jednom od najzvučnijih dvoboja večeri, onom u Napulju, nije bilo golova. Ruku na srce, nije bilo ni previše šansi, no bolji dojam ipak je ostavio Napoli, kojemu je ovo i treći remi u skupini.

Raspoloženi Cavani sudjelovao je u gotovo svim opasnim akcijama domaćina dok je na suprotnoj strani Babel u 68. minuti propustio najbolju priliku za Liverpool nakon asistencije Jovanovića. Tako je susret završio bez golova, a s obzirom na ishod utakmice u Utrechtu Redsi su i dalje na prvoj poziciji.

Utrecht - Steaua 1:1
(Duplan 60'/Schut 75' (ag)

Sva tri remija u skupini iza sebe ima i Utrecht, koji se eventualnom pobjedom protiv Steaue mogao probiti na drugo mjesto. Ovako, mora se zadovoljiti sa samo jednim bodom uoči gostovanja u Bukureštu za dva tjedna. U prvom okršaju sa Steauom došao je do vodstva u 60. minuti preko Duplana, no 15 minuta kasnije Schut je matirao vlastitog vratara za bod gostiju.

Skupina L

Bešiktaš - Porto 1:3
(Bobo 90'+ 2'/Falcao 26', Hulk 59', 78', (CK) Maicon, Fernando (Porto))

Trećom pobjedom u trećem kolu Porto je praktički izborio plasman u drugi krug. Na gostovanju kod Bešiktaša, koji je do ovog kola također ostvario dvije pobjede, portugalski predstavnik je slavio 3:1 zahvaljujući uspješnoj kolumbijsko - brazilskoj vezi.

Falcao je u 26. minuti doveo goste u prednost, no krajem prvog dijela Maicon je zaradio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja i tako ostavio svoju momčad na cjedilu. Baš kada se očekivalo da će domaćin u nastavku stisnuti ne bi li preokrenuo rezultat, u 59. Hulk povisuje na 2:0 Porta, a 19 minuta potom i zaključuje utakmicu svojim drugim pogotkom.

Do kraja utakmice još je Fernando prikupio i drugi žuti karton pa je tako Porto utakmicu završio sa samo devet igrača. U drugoj minuti sučeve nadoknade Bobo je zabio počasni gol za Turke.

CSKA Sofia - Rapid Beč 0:2
(Hesselink 28', Hofmann 32')

Istovremeno, duel momčadi sa začelja ljestvice pripao je bečkom Rapidu, koji se tako vratio u borbu za drugo mjesto. U jeku bolje igre domaćina i njegove dominacije Rapid je četverominutnim blitzkriegom osigurao prva tri boda u ovoj fazi natjecanja.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Utrecht1:1FCSB
Napoli0:0Liverpool
1Liverpool 68:3+510
2Napoli 68:9-17
3FCSB 69:11-26
4Utrecht 65:7-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2010. u 07:41
    Kakva je ta portugalska liga nebi me iznenadilo i da su pobjedili sa sedmoricom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 17:35
    Ima i sada dovoljno Portugalaca u Portu!!Nema ih kao 2003 i 4,kad su osvojili sve što se može osovojiti,a tada su stranci bili samo Alejničev,Derlei,Carlos Alberto,Mccarthy,Jankauskas te Brazilski Portugalac Deco,sve ostalo su bili Portugalci!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 08:15
    Porto ima najbilji skauting na svijetu, al nažalost, premalo Portugalaca igra u Portu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2010. u 21:47
    Porto je nešto daleko iznad Portugalske lige,otkada ih je preuzeo onaj ppredsjednik 1982,2 puta su bili Euro i sv.prvaci,te osvajači Kupa Uefa,a da ne govorim o velikoj zaradi u transferu igrača.Te da od 1995 samo 5 puta nisu bili prvaci Portugala!!
    Obrisan korisnik