Nogomet

Tri gola Adebayora, pet Sportinga

Vedran Babić • petak, 22.10.2010.
Tri gola Adebayora, pet Sportinga
Foto: EPA

U skupinama A, B i C Europske lige bilo je jako uzbudljivo. Manchester City je zahvaljujući Emmanuelu Adebayoru apsolvirao Lech dok je Juventus upisao i treći remi. U skupini B sve je apsolutno otvoreno, a u skupini C Sporting je nastavio sa svojim golgeterskim nizom.

Skupina A

Manchester City - Lech Poznan 3:1
(Adebayor 13', 25', 73'/ Tshibamba 50')

Togoanski napadač Emmanuel Adebayor postao je prvi igrač Manchester Cityja koji je postigao hat-trick u europskim natjecanjima. Unatoč pobjedi 3:1 City je mogao proći i lošije da su Poljaci bili smireniji u realizaciji. Već u uvodnim minutama mogli su povesti da je Peszko bio malo precizniji.

Nakon što je u idućem napadu na suprotnoj strani Johnson također promašio, City je ipak u 13. minuti poveo. Upravo je Johnson brzo izveo jedan slobodni udarac i dodao do Vieire, koji upošljava Adebayora, a ovaj para mrežu gostiju. Nedugo zatim isti čovjek je glavom poentirao za 2:0 i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

Ipak, početkom nastavka Tshibamba koristi slabu reakciju domaće obrane i smanjuje zaostatak svoje momčadi. Lech je u tim trenucima zaigrao bolje i angažiranije, a upravo je strijelac gola u 68. minuti imao stopostotnu priliku za izjednačenje, ali je s desetak metara pucao visoko preko gola.

Kazna je stigla samo pet minuta kasnije kada je Adebayor realizirao asistenciju Silve i tako zaokružio uspješnu večer ušavši u povijest Manchester Cityja.

Red Bull - Juventus 1:1
(Svento 36'/Krasić 47')

Ni u svojoj trećoj utakmici Juventus nije stigao do pobjede. Na gostovanju kod ove sezone slabašnog Red Bulla osvojili su samo bod i tako ostali na trećoj poziciji ljestvice. Prošle sezone jedno od najvećih iznenađenja ovog natjecanja povelo je preko Sventa, no početkom nastavka, tek što je ušao u igru, Krasić je poravnao na 1:1 i to je bio konačan rezultat.

Skupina B

Aris - Bayer 0:0

Jedna od najizjednačenijih skupina u natjecanju je definitivno skupina B. Poslije trećeg kola sve četiri momčadi stisnute su unutar samo tri boda. Vodeći je Bayer iz Leverkusena, koji je u Grčkoj odigrao remi bez golova s Arisom. U utakmici s jako malo šansi obje momčadi su imale po jednu dobru, no golova nije bilo pa je tako Aris produljio svoj niz neporaženosti u domaćim euro-utakmicama na broj 23, koji seže unazad do 1970. godine!

Atletico - Rosenborg 3:0
(Godin 17', Aguero 66', Costa 78')

U drugoj utakmici madridski Atletico je na svom Vicente Calderonu nadigrao Rosenborg i skočio s četvrte na drugu poziciju. Goste je načeo Godin, a dokrajčili su ih Aguero i Costa golovima u drugom dijelu. Posljednji je u skupini sada baš Rosenborg.

Skupina C

Lille - Levski 1:0
(Chedjou 49')

Lille se trijumfom nad Levskijem probio na drugo mjesto, a junak je bio jedini strijelac Chedjou početkom drugog dijela. Francuzi su dominirali, no Hazard, Obraniak i Frau nisu bili precizni. Ipak, u 49. minuti Chedjou zabija jedini pogodak, a do kraja utakmice Levski je mogao doći do izjednačenja, no Ognjanov je promašio domaća vrata.

Sporting - Gent 5:1
(Salomao 7', Liedson 13', 27', Maniche 37' Postiga 60'/ Wils 17')

U velikom stilu nogometaši Sportinga ostvarili su treću pobjedu i praktički zakoračili u drugi krug. Već poslije 13 minuta Portugalci su vodili 2:0, a tračak nade gostima donio je Wils kada je u 17. smanjio na 2:1. No, do poluvremena Sporting je zabio još dva gola, a u 60. Postiga je postavio konačnih 5:1 za veliko slavlje najefikasnije momčadi natjecanja (12 golova).

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Manchester City3:1Lech Poznań
Salzburg1:1Juventus
1Manchester City 611:6+511
2Lech Poznań 611:8+311
3Juventus 67:706
4Salzburg 61:9-82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1022.10.2010. u 11:22
    Glavno da je Atletico dobio, i jos Aguero dao gol! Atletiii, Atletiiii :D
    ElKun10
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 10:49
    ne boj se,nece sigurno,liga evrope im je ipak u drugom planu,trebali bi ove sezone biti bar treci u ligi a uz malo srece mogu i za titulu da se bore
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 08:24
    zipa prezime igrača Lecha: Peszko!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2010. u 03:29
    ne znam zasto adebayor ne igra cesce za city, covjek je zvijer slicno ko drogba u chelseaju, jak a pritom brz, dobar u skoku i igri glavom, odlican osjecaj za gol...sta ce ti vise; on i tevez bi mogli biti ubojiti u napadu samo da ih je pravo sve posloziti...nek si dovedu mourinha haha
    Obrisan korisnik
  • The Phantom22.10.2010. u 00:24
    Sugavi Juve, ne mos virovat,nije valjda da ce ponoviti proslu sezonu jer im se onda lose pise
    The Phantom