Nogomet

F. Škvorc: "Vugrinec mi je mentor"

Ivana Strahija • subota, 23.10.2010.
F. Škvorc: "Vugrinec mi je mentor"
Foto: Ivana Strahija

19-godišnji Varaždinac koji je prošle subote riješio susret protiv Lokomotive sa svoja dva gola, nada se da je započeo niz, te da će slično ponoviti i protiv Istre.

Filipu Škvorcu, koji je Varaždinu donio velika tri boda u Zagrebu, to nisu bili prvi veliki golovi za varaždinskog prvoligaša. Mladić je već donio tri boda golom za 2:3 u 75. minuti utakmice Slaven Belupo – Varteks u 30. kolu prošlog prvenstva, a tom se pobjedom Varteks zacementirao na 10. poziciju tablice.

Kapetan

U tjednu za nama veliku je strku izazvala najava da bi Josip Brezovec mogao otići iz kluba jer nije ispunjena posebna klauzula njegovog ugovora, da mu se do rujna isplati prva rata duga koju Varaždin ima prema njemu. Već se počelo pisati o Hajduku, Španjolcima i ostalima, da bi kapetan ipak uspio sa klupskim predsjednikom Zlatkom Horvatom izgladiti situaciju.

Također, kao glavni krivac za to što Brezovcu nije isplaćeno 20 tisuća kuna po dogovoru prokazan je direktor Goran Jukić, no on je trenutno na godišnjem odmoru, pa na takva pitanja nije mogao odgovarati. Čini se međutim da je više ljudi moglo, i trebalo, znati za tu posebnu klauzulu i da su svi do jednoga mogli postaviti pitanje prije no što je voda došla do grla.

"Moja dva gola protiv Lokomotive su zasluga cijele ekipe. Lako je pokazati nešto posebno kad te podupire cijela momčad", kaže skromno mladi Varaždinac. Na treninzima i u prijateljskim utakmicama Škvorc ozbiljno radi, a ima i velikog mentora: "Davor Vugrinec mi mnogo pomaže savjetima i pravi je mentor. Mislim da je njegovo prisustvo u našoj momčadi velika stvar."

Filip će biti u prvoj jedanaestorki protiv Istre u subotu poslijepodne, najavio je trener Varaždina Samir Toplak. Sastav će mijenjati od prošle subote, kaže: "U svakoj se utakmici postavljamo prema protivniku, na sreću imamo dosta dobrih igrača s individualnim kvalitetama koje možemo koristiti prema potrebi. Moram se malo našaliti i reći da nam jedino vratari nemaju posla, imamo odlične golmane ali oni još nisu imali priliku zablistati, a i bolje je tako."

U momčad se polako vraća ranije ozlijeđeni Glavica, a mogao bi biti u ekipi za kup-utakmicu protiv HAŠK-a koja se igra u utorak, najavio je Toplak. "Na sreću, nakon pobjede u Zagrebu lakše smo radili, a igrače sam na treningu mogao dobro potjerati na rad. Novo ozlijeđenih nema, A. Vuk i Punčec su imali kratkotrajne viroze, a Hojski je bio dan-dva van treninga, no to je sve."

Utakmicu protiv Istre Varaždinci su shvatili najozbiljnije, jer im pobjeda donosi više od tri boda: "S ta tri boda potvrdit ćemo tri boda s gostovanja i priključiti se vrhu tablice. No, još važnije, napravit ćemo temelj za utakmice koje slijede. Imamo naime nakon Istre dosta povoljan raspored i protivnike koje realno možemo pobijediti."

Visoki ciljevi su dakle pred momčadi Samira Toplaka. Do sad pokazanom kvalitetom mlada momčad Varaždina može stići do pozicije na tablici koja bi bila viša od one prošlosezonske, ali za nešto više trebat će svakako posložiti i stvari unutar kluba, a možda najvažnije vratiti dugove zaposlenicima i ustabiliti isplatu plaća.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2010. u 12:27
    varteks je hrvatski arsenal.samo što oni igraju za masne pare,a naši dečki badava
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2010. u 07:04
    baš me zanima kolko istine ima u tome da bude jukić dobil nogu kad se vrati sa "zasluženog" odmora u španjolskoj (od kud njemu lova za to, ako je klub u govnima?) i da bu ga zamijenil mašić.
    Obrisan korisnik