Košarka

Tomas predvodi turske Hrvate

Tea Lokas • subota, 23.10.2010.
Tomas predvodi turske Hrvate
Foto: Kristijan Komarica

Bez iznenađenja odrađen je veći dio drugog kola turske košarkaške lige. Efes Pilsen u gostima je dobio svoju prvu utakmicu ove sezone, nakon kiksa protiv Antalye u prvom kolu. Fenerbahče je uz pomoć Tomasa vrlo uvjerljivo nastavio pohod na turski naslov...

Novi klub Nikole Vujčića odigrao je dobru utakmicu nakon loše odrađenog starta u prvom kolu. Pobjeda protiv Erdemirspora košarkašima trenera Perasovića donijela je novi početak, a s Vujom bi to trebalo krenuti još bolje.

24 poena, najviše u susretu, ubacio je igrač Erdemira Barbour, a s druge strane istaknuo se Igor Rakočević s 20.

Odličan posao odradio je Spahijin, Ukićev i Tomasov Fenerbahče, koji je s 23 poena razlike svladao Aliagu. Ponovno je glavni pokretač igre Fenerbahčea bio Marko Tomas, koji je sa 16 poena bio najbolji strijelac svoje momčadi. Roko Leni Ukić na terenu je proveo 26 minuta, no ubacio samo dva poena. Dvaput je promašio tricu, dok mu je efikasnost na ubačaju za dva bila 33% (1/3).

Igrač utakmice bio je Aliagin Jerome Jerry Randle upisavši 30 poena za svoju momčad.

Antalya je nastavila niz pobjeda, ovog vikenda slavljem nad Mersinom rezultatom 72:64. Downey je vodio svoju ekipu do pobjede sa svojih 19 poena. Naš Andrej Štimac odigrao je vrlo dobre tri minute i upisao osam poena.

Trabzonspor je na domaćem terenu pobijedio Ružićev Tofaš tijesno, rezultatom 84:81. Tomislav je u konačan rezultat ugradio solidnih 12 poena.

Olin i Bornova upisali su se na listu onih koji imaju dvije pobjede u prva dva kola, a današnjim utakmicama zaslužili su taj trenutačni vrh ljestvice, zajedno s Fenerbahčeom i Antalyom.

Olin je u domaćoj atmosferi slavio nad Turk Telekomom (91:82), dok je Bornovu ugostio Oyak, kojem je oduzela slast pobjede pred svojim tribinama i na semafor upisala 68:76.

TBL, drugo kolo:
Erdemirspor - Efes Pilsen 77:83
Fenerbahče - Aliaga 96:73
Antalya - Mersin 72:64
Trabzonspor - Tofaš 84:81
Olin - Turk Telekom 91:82
Oyak - Bornova 68:76.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!