Nogomet

Hernandez odveo United u četvrtfinale

Marin Vuković • utorak, 26.10.2010.
Hernandez odveo United u četvrtfinale

Javier Hernandez ponovno je bio čovjek odluke, u osmini finala Carling kupa pogotkom u samoj završnici odveo je branitelje naslova među osam najboljih. Northampton nije uspio ponoviti iznenađenje iz susreta s Liverpoolom u prethodnom kolu, a glatku pobjedu i plasman u četvrtfinale izborili su West Bromwich Albion i Wigan.

Odigrano je prvih pet utakmica osmine finala Carling kupa, a ponajviše pozornosti privukao je ogled dvije premierligaške momčadi na Old Traffordu. Branitelj naslova pobjednika ovog natjecanja iz protekle dvije sezone dvaput je ispuštao prednost i na kraju svladao Wolverhampton s 3:2, a baš kao i proteklog vikenda u Stokeu čovjek odluke bio je mladi Meksikanac Javier Hernandez.

Sve vrijedno spomena dogodilo se u drugom poluvremenu utakmice. Druga momčad Uniteda povela je pomalo sretnim pogotkom Portugalca Bebea u 56. minuti, no četiri minute kasnije golom Georgea Elokobija Vukovi su ponovno u igri. United je ponovno poveo u 70. minuti, ovaj put bio je precizan Ji-Sung Park, no niti ovaj put Crveni vragovi nisu uspjeli sačuvati prednost, već u 76. minuti nakon efektne akcije gostiju izjednačio je Kevin Foley.

Susret je plovio prema produžecima, a Alex Ferguson ubacio je u igru svog posljednjeg aduta. Chicharito mu se odužio pogotkom u 90. minuti i United je s konačnih 3:2 nastavio put prema obrani naslova.

Northampton nije uspio ponoviti iznenađenje iz prethodnog kola, kada su na Anfieldu uspjeli izbaciti Liverpool. Na gostovanju kod Ipswicha uspjeli su povesti s 1:0 golom Liama Davisa, no na kraju su morali stisnuti ruku boljem protivniku. Momčad Roya Keanea preokrenula je rezultat i golovima Carlosa Edwardsa u 26., Damiena Delaneyja u 44. i Tamasa Priskina u 88. minuti došla do 3:1.

Seriju dobrih rezultata u prvenstvu West Bromwich Albion nastavio je i u Carling kupu, na gostovanju u Leicesteru izborili su visoku pobjedu od 4:1. Nakon sat vremena igre rezultat je bio 1:1, a tada je pogreška domaćeg vratara Conrada Logana donijela prednost gostima. Steven Reid i Simon Cox u posljednjih su desetak minuta samo potvrdili pobjedu Baggiesa.

Wigan je s 2:0 izbacio bivši klub svog menadžera Roberta Martineza, a golove za domaćina postigli su Mauro Boselli, kojemu je to prvijenac u dresu Wigana, te Ben Watson iz udarca s bijele točke.

Najviše se večeras mučio Birmingham, koji nakon 120 minuta ige nije uspio svladati trećeligaša Brentforda. Rezultat je nakon regularnog tijeka i dva produžetka bio 1:1, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Tu su uspješniji bili domaći nogometaši, koji su promašili tek jedan udarac s bijele točke, dok je odlučujući udarac u petoj seriji obranio vratar Birminghama Taylor.

Carling kup

osmina finala

Birmingham City5:4 **Brentford
Ipswich3:1Northampton
Leicester City1:4WBA
Wigan2:0Swansea City
Manchester United3:2Wolverhampton
Aston Villa2:1 *Burnley
Newcastle0:4Arsenal
West Ham 3:1 *Stoke City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2010. u 12:59
    Chicharito!!!
    Obrisan korisnik