Nogomet

Arsenal četvorkom razmontirao Newcastle

Marin Vuković • srijeda, 27.10.2010.
Arsenal četvorkom razmontirao Newcastle

Nogometaši Arsenala visokom su se pobjedom nad Newcastleom plasirali u četvrtfinale Carling kupa, na St. James Parku s dva su pogotka Thea Walcotta, jednim Nicklasa Bendtnera te autogolom vratara Tima Krula slavili s uvjerljivih 4:0.

Premda je u ranijim sezonama Carling kupa priliku gotovo isključivo davao golobradim mladićima koji u Premier ligi i Ligi prvaka ne mogu skupiti zadovoljavajuću minutažu, menadžer Arsenala Arsene Wenger ove je sezone "promijenio pjesmu". Već protiv Tottenhama u šesnaestini finala u momčadi Topnika našlo se i nekoliko prvotimaca, a slično je bilo i večeras.

Wenger je najavio kako ove sezone želi i osvojiti ovaj trofej i prekinuti post koji traje od 2004. godine, pa stoga ne čudi da je već od prve minute na St. James Parku postalo vatreno. Bez perioda ispitivanja snaga, obje su momčadi krenule žustro i već na samom startu Arsenal je u nekoliko navrata mogao svladati Tima Krula. Nisu niti domaći ostali dužni, nakon početne inicijative Arsenala uzvratio je Alan Smith, a njegov udarac očešao je gredu i završio u gol autu.

Usprkos brojnim prilikama, činilo se kako će mreže do odmora ostati netaknute, a tada je Newcastle primio pomalo komičan pogodak. U drugoj minuti sudačke nadoknade udarac Nicklasa Bendtnera s gol linije je očistio Ryan Taylor, no pogodio je u potiljak svoga vratara Tima Krula i lopta je završila u mreži.

Svaku nadu da će se vratiti u utakmicu Newcastle je izgubio već početkom drugog dijela, i to kontroverznim pogotkom Thea Walcotta koji se iz sumnjive situacija koja je mirisala na zaleđe sjurio prema vratima i povisio na 2:0, a tom prilikom put mu je po svemu sudeći prekršajem očistio Bendtner.

Domaći je trener pokušao nešto učiniti ulaskom Joeyja Bartona, Jonasa Gutierreza i Andyja Carrolla, no Topnici su čekali svoje prilike iz kontranapada. Golovima Bendtnera u 83. i Walcotta u 88. minuti zaključili su priču i plasirali se među osam najboljih momčadi.

Preostala dva sudionika četvrtfinala dobili smo tek nakon produžetaka, a u sljedeći krug plasirali su se Aston Villa i West Ham. Villa je pred svojim navijačima u 86. minuti došla do vodstva golom Emilea Heskeyja, no nije uspjela zadržati prednost do isteka regularnog vremena.

U 89. minuti pogodio je Carlisle i utakmicu odveo u produžetke, a tamo su uspješniji bili domaćini i golom Stewarta Downinga došli do pobjede od 2:1. Ubrzo nakon drugog pogotka Villa isključen je Albrighton, no i s desetoricom domaćin je uspio sačuvati prednost.

Stoke City je u šestoj minuti susreta na Upton Parku poveo golom Jonesa, ali su Čekićari šest minuta prije kraja utakmice pogotkom Scotta Parkera izborili produžetke. U dodatnih 30 minuta West Ham je još dvaput svladao gostujućeg vratara, u 96. je pogodio Da Costa, a u 118. minuti Obinna.

Carling kup

osmina finala

Birmingham City5:4 **Brentford
Ipswich3:1Northampton
Leicester City1:4WBA
Wigan2:0Swansea City
Manchester United3:2Wolverhampton
Aston Villa2:1 *Burnley
Newcastle0:4Arsenal
West Ham 3:1 *Stoke City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2010. u 00:06
    arsenal in <3 Svaka čast na članku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2010. u 21:10
    kad je vec rijec o sastavima, svrake su igrale sa jednim ipo igračem iz prve postave - Williamsonom (iako ni on nece ostat u prvih 11kad se oporavi Taylor/debeli Sol). Ova polovica je golman Krul, brani (jucer napada svoj gol!) dok se ne oporavi Harper. U nedjelju je superderbi sa Sunderlandom pa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000728.10.2010. u 19:22
    svaka cast arsenalu
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik28.10.2010. u 08:32
    Svaka cast. GO GUNNERS !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2010. u 01:54
    e na kup se treba jedino uvijek kladiti na arsenal ; imaju najbolje mlade igrace koji samo cekaju kup utakmice da se nazabijaju golova i zato se arsenalu rijetko kad dogodi da ispadnu od puno losijih momcadi
    Obrisan korisnik