Košarka

"Moramo proći ovakve utakmice"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 28.10.2010.
"Moramo proći ovakve utakmice"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona nije uspjela doći do pobjede protiv Fenerbahčea pa nakon utakmice trener Cibosa nije mogao biti zadovoljan rezultatom, no njegovi igrači pokazali su puno toga dobroga...

Kada trenerska veličina kao što je Neven Spahija nakon utakmice konferenciju za novinare otvori s izjavom: "Prije svega bih htio od srca čestitati Ciboni i treneru Zdravku Raduloviću", onda to mnogo znači i prava je pohvala poslu koji radi trener Cibone i njegovi igrači. Naravno, od pohvala se ne živi, no u ovakvoj situaciji u kojoj se nalazi Cibona - ne može škoditi.

"Ovo je moj povratak u Draženov dom nakon pet godina kada sam ovdje bio s Maccabijem i uvijek se lijepo vratiti", nastavio je trener Fenera pa rekao: "Mi smo odigrali na 60-70 posto našeg limita i Cibona je znala da ukoliko želi doći do pobjede onda je njihova šansa mali broj poena", poručio je Spahija pa zadovoljno ipak zaključio: "Mi možemo bolje i moramo dosta korigirati, ali to je uvijek lakše nakon pobjede."

O sucima

Radulović nije htio niti pomisliti na vađenje zbog sudaca: "Mislim da su i nama suci dali neke lopte koje nisu bile naše tako da nemamo što pričati o sucima. Fener je bolja momčad i zasluženo su dobili, a mi smo talentirani i drago mi je što je publika to prepoznala."

Što se tiče Cibone, Spahija nije htio pričati o scoutingu uoči utakmice, no nakon nje je mogao nešto reći: "O protivniku nikad ne govorim prije utakmice, ali sam mišljenja da nas jedan igrač teško može dobiti. Mi imamo deset igrača, dosta rotiram i na Bogdanoviću sam mijenjao tri igrača, ali ga nisam htio duplirati. Imali smo drugih problema u obrani, ali ne i s branjenjem Bojana. Bogdanoviću je ovo najmanje poena ove sezone; sveli smo ih na naš broj poena i to je dobro završilo." Ipak, dosta toga nije štimalo u igri gostiju: " Centarska linija je podbacila, no ovo im je prva loša utakmica; u oba pravca nisu bili dovoljno dobri. Odmor? Na poluvremenu sam igračima samo rekao da je neoprostivo dobiti 40 poena; mi tako ne igramo. Znali smo da s dobrom obranom kakvu inače igramo - dobivamo ovu utakmicu."

O Vragoviću

"Siguran sam da ćemo od njega do kraja polusezone dobiti igrača koji će ući i odraditi deset minuta kvalitetno na beku. Njegove igre na utakmicama i treningu nisi niti slične i to je normalno jer nije samo tako doći iz hrvatske lige u Euroligu", smatra trener Cibone.

Što se tiče naših igrača, Spahija je krenuo od onih u svojoj momčadi: "Mislim da je ova utakmica odličan primjer koliko radim s Rokom. Zadovoljan sam njegovom igrom dok Marko nije bio na svom nivou, no to se u pravilu događa kada se igrač vrati na svoj parket; bio je malo pod dojmom. Marko inače igra odlično." Kod Cibone ga je iznenadio jedan igrač: "Moram priznati da Tomislava Zubčića slabo poznajem, a danas je napravio neke stvari vrhunski. Ima on kvalitetu i mogao bi se razviti u odličnog igrača", zaključio je trener Fenerbahčea.

O Johnsonu

"Obzirom na njegove godine, naravno da oscilira. On je mlad momak i za novac za koji je došao - mi smo zadovoljni. Talentiran je i napredovat će", kaže trener Radulović.

Ipak zadovoljni trener gostiju je otišao u svlačioniocu, a na njegovo mjesto sjeo je Zdravko Radulović: "Čestitam kolegi Spahiji i gostima na pobjedi, ali i svojim dečkima koji su se borili. To je naša škola i moramo proći ovakve utakmice. Ritam utakmica je takav kakav je i budući da igramo sa sedam - osam igrača - nije lako", kaže trener Cibone pa nastavlja: "Zadovoljan sam; Zubčić je odigrao drugu utakmicu zaredom odlično, Bojan je bio dobar prvi dio dok je u nastavku pao, ali sve u svemu igrali smo dobro."

Odlazi i Jurković

"Nakon 11 godina u ovom klubu - odlazim iz Cibone. Ja jednostavno više nisam mogao čekati, a za Cibonu ću uvijek navijati i želim im sve najbolje; za početak da se izvuku iz ove teške situacije", rekao je sada već bivši glasnogovornik Cibone Ivan Jurković.

Cibona jednostavno nema dosta igrača za ovako teške utakmice; posebno za ritam koji ima Cibona: "Volio bih da se Jure Lalić što prije oporavi, kao i Rozić da imamo malo više igrača za rotaciju. Večeras se to baš izrazito osjetilo kada bi nam igrači njihove kvalitete odlično došli. Svaka tri - četiri dana igramo utakmice; nisu to lagane utakmice i treba nam još igrača."

Ukić: "Iznenadio me Radošević"

"Znali samo da će biti teško i da će Cibona biti motivirana. Dobili smo na iskustvo, imali više igrača u rotaciji, imali više sreće na kraju i na koncu ipak dobili. Znali smo što može Bogdanović, a mene je jako iznenadio Radošević sa svojim šutevima s poludistance; igrali su pravu i dobru košarku. Nismo mi igrali briljantno, no dobili smo, a svaka pobjeda na gostovanju u Euroligi je odlična", rekao je Roko-Leni Ukić.

Bogdanović je vukao Cibonu ove sezone, no u posljednjoj četvrtini protiv Fenerbahčea ga nije bilo: "Ovo je četvrta - peta utakmica u kojoj je on glavni igrač i normalno da ne može stalno igrati na istom nivou. Oni su znali da ćemo igrati preko njega i centri su ga čekali pod košem pa nije bilo lako. Bojan ima naviku spuštati glavu kada ide u prolaz što nije dobro jer kada ga udvoje - mora naći slobodnog igrača. Naravno, ništa u mojim očima Bojan nakon ove utakmice nije manje talentiran niti manje dobar igrač; radi se o vrlo perpektivnom igraču koji je već sada jako dobar", zaključio je trener Cibone.

Euroliga - skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Lietuvos Rytas75:79Montepaschi Siena
Cholet77:84Barcelona
Cibona68:73Fenerbahçe
1Montepaschi Siena 82+126
2Fenerbahçe 73+72
3Barcelona 73+57
4Lietuvos Rytas 46-5
5Cholet 46-69
6Cibona 010-181

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 10:13
    Bravo dečki!! Samo se tako nastavite borit, doći će i rezultati i publika!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2010. u 21:57
    slazem se,ali kad bi ova ekipa ostala nekoliko sezona na okupu,ali vec nas dgodine ceka isti ovaj zakljucak,od ovog ili nekog drugog trenera..nazalost...
    Obrisan korisnik