Košarka

Bogdanović: "Izgubili smo nesretno"

Ivor Krapac • četvrtak, 28.10.2010.
Bogdanović: "Izgubili smo nesretno"
Foto: Kristijan Komarica

Iako su odigrali dobru utakmicu, razumljivo je da Cibonini igrači nisu bili presretni nakon izgubljene tijesne završnice protiv Fenerbahče Ülkera. Poraz je teško pao posebno zbog navijača koje su željeli nagraditi za podršku na euroligaškom otvaranju kod kuće...

Bojan Bogdanović bio je pod posebnom pažnjom obrane suparnika, čuvali su ga Marko Tomas, Tarence Kinsey i Omer Onan i obavili dobar posao limitirajući ga na 15 poena, a nakon što nije završilo kao što su se on i suigrači nadali, Cibonin kapetan prvo je zahvalio navijačima.

"Žao mi je što smo izgubili radi ove publike koja je došla, stvarno je bila jako lijepo ispunjena dvorana", komentirao je Bogdanović: "Već drugu utakmicu zaredom igramo dobro, nemamo oscilacija u igri kod kojih bi nam protivničke ekipe napravile veliku seriju. Nesretno smo izgubili, odlučilo je nekoliko lopti".

Bogdanović o suđenju: "Tko god dođe ovdje, oduzmu nam dosta lopti. Ne bih puno o sucima, ali tako mi se čini".

"Da smo ostvarili ovu pobjedu, bili bismo bliže Topu 16, možda ne jednom nogom unutra, ali znamo da bismo mi, Cholet ili Lietuvos Rytas s tom jednom pobjedom protiv jačih ekipa napravili jako puno", dodao je kapetan Cibosa, ne želeći posebno apostrofirati obrambeni posao koji su na njemu napravili suparnički igrači, uključujući i reprezentativnog i prošlosezonskog klupskog suigrača Tomasa.

"Čuvali su me svi, no cijela naša ekipa je igrala dobro, svi su zabili po desetak koševa. Nije bitno koliko sam ja zabio ni kako me čuvao Marko ili ostali njihovi igrači".

Na ulogu igrača kojeg se posebno pazi Bogdanović se još privikava: "Normalno da su obrambeno fokusirani na mene, ali onda se istakne neki drugi igrač, kao danas Leon, Drago i Rok koji su dobro odigrali. Sada teže mogu doći do otvorenog šuta, ne daju mi primiti loptu, naravno da to osjetim. Malo osjećam zamor, ali još nisam bio tako umoran da bih morao tražiti izmjenu, vjerujem da će se i to dogoditi kako se sezona bude bližila kraju".

Tomislav Zubčić nije tražio izliku za poraz u nekoliko sudačkih odluka na koje su se pobunile tribine: "Sami smo sebi krivi u ovoj utakmici, izgubili smo na neke naše dječje gluposti. No, pokazali smo da, u jednu ruku, možemo igrati s velikim ekipama".

Zubčić je pojasnio koje su to dječje gluposti presudile: "Nismo dovoljno iskusni da igramo s velikim ekipama. Večeras su presudili možda jedna ili dvije lopte koje su nas izbacile iz igre, tu smo izgubili utakmicu".

"Što se mene tiče, došlo je moje vrijeme nakon dvije godine sjedenja na klupi, vrijeme je da pokažem što znam, svoj talent i borbenost, moram iz utakmice u utakmicu pokazivati što više i mislim da toga neće nedostajati", nastavio je Zubčić, svjestan da je sve ipak najviše na njemu: "Ovo je druga utakmica u kojoj sam pokazao da se mogu boriti, tako ću i nastaviti, to je moj put da napredujem i igram što više".

"Svjestan sam da ljudi pričaju o meni, no te priče o mojem talentu moram potvrditi. Ja sam taj koji prvenstveno sebi, a onda i ostalima moram pokazati tko sam i što sam", zaključio je Zubčić.

Rok Stipčević igrao je praktički cijelu utakmicu, sa samo jednim kraćim predahom u trećoj četvrtini. "Ušli smo u završnicu u egalu, jedna lopta napravila je razliku, utjecala na igru", osvrnuo se nakon utakmice: "Mislim da je ono Leonovo zakucavanje koje nisu priznali bilo čisto, da nije bilo potezanja obruča, ali to je sport - jedna lopta odlučuje puno".

"Stvarno nam je žao, mislim da smo igrali dobru utakmicu i pokazali da se možemo ravnopravno nositi i s ovako jakom ekipom", dodao je Stipčević.

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2010. u 02:03
    ne znam ŠTA RADI stipčević i delaš u Ciboni ta dva igrača ne zaslužuju da nose Cibonin dres..Stipčević je panjina kakve nema zašto ne igra onaj igrač iz KK Dubrave pa on je više pokazao u pripremama od panja kakav je stipčević..Delaš zašto su ga doveli to niko ne zna?Cibona samo radi uslugu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Papa Bear28.10.2010. u 23:55
    Tekma je praktički izgubljena kada je Onan svojom obranom uštopao Bogdanovića, pomalo je tužno da otkad je Spahija stavio Onana da ga čuva, zadnjih 15 minuta, Bojan nije koša dao, štoviše bio je totalno odsječen od igre i momčadi.
    Papa Bear